EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-1 yumurta
-1yk tatlandırıcı
-1 yk süttozu
-1 çimdik tuz
-2 yk yağsız süt
-1 çay kaşığı limon suyu
-yarım tatlı kaşığı kakao
Yumurta akı bir çimdik tuzla kar gibi olana dek çırpılır.Limon suyu eklenip çok az daha çırpılır.Yumurtanın sarısı da diğer malzemelerle ayrı yerde çırpıldıktan sonra beyazlarla karıştırılır.Isıya dayanıklı bir kase içinde mikrodalganın EN DÜŞÜK derecesinde 30 SANİYE kadar pişirilir.(30 saniye bile olmayabilir kontrol ederek pişirin.İlk kabardığı anda en yüksek halindeyken çıkarın.)
notmal fırında pişirilir mi acaba ?
YanıtlaSilfırında nasıl olur bilmiyorum ama aynı dokuda çıkacağını sanmıyorum.böyle köpük gibi oluyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim cevabın için ;) her ikisinde de denemeye karar verdim, tariflerine bayılıyorum hepsi çok güzel oluyor, ellerine sağlık =)
YanıtlaSilteşekkür ederim.afiyet olsun:)
YanıtlaSildeneyince haber verirsen sevinirim:)
nrmal fırında denedim ama malesef böyle mus gibi köpük köpük olmadı, üstü kek gibi pişti altı sert puding gibi oldu ama çok lezzetli ondan bir sıkıntı yok ;) mikrodalgada çok güzel oluyor ama ;) haber vermek istedim sana da.
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilben yağsız kakao bulamadım. normal kullansak olur mu sizce?
İrem tamamdır.mesaj alındı:)
YanıtlaSilclem zaten piyasadakilerin çoğu yağı azaltılmış.özel birşey aramana gerek yok.nestlenin veya dr.oetkerin ki olur.%10-12 civarı yağlı olmalı.
Neden atak evresinde yasak acaba kakaodan dolayı mı?
YanıtlaSilsüt tozu yerine kullanabileceğim bir şey var mı acaba?
YanıtlaSilmalesef hayır çünkü kıvamı veren süttozu oluyor.
Sil