sosyal ağlarda izleyin

14.4.12

KABAK OTURTMA

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME


Diyete başladığımdan bu yana en çok pişirdiğim yemek budur sanırım:)


MALZEMELER:
-250 gr.yağsız kıyma
-5 adet kabak
-1 orta soğan
-2 diş sarmısak
-5 yk domates rendesi
-Karabiber-tuz
-dereotu veya nane


Kıyma kavrulurken rengi değiştiğinde küp doğranmış soğan ve sarmısaklar ilave edilir ve berabe iyice kavrulur.Domates rendesi ilave edilerek beraber biraz daha pişirilir ve baharatlar ilave edilir.
Kabaklar soyulur,yıkanır,kurulanır ve yarım parmak kalınlığında dilimlenir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek üzerleri kızarana dek fırınlanır(ızgara kısmında 15dk yeterli)
Kızaran kabaklar tenceredeki kıymanın üzerine döşenir.az tuz serpilir ve yarım bardak sıcak su ilavesiyle beraber 15 dk.pişirilir.Üzerine ince doğranmış nane veya dereotu serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun.






8 yorum:

  1. Ne tesadüf,normalde kabağı pek tatsız bulan ben de PS günlerinde çoğu zaman tek öğün olarak bol kıymalı ve bol yoğurtlu
    yiyorum, herhalde son 5 yılda yemediğim kabağı şu 2 ayda yemişimdir:))

    YanıtlaSil
  2. Birinci sorum ps ne ikinci sorum seyir evresinde sadece sebze yesek olmuyormu? İllahiki et mı yememiz gerekiyor birde yukaf kepeği çok kabizlik yapıyor bunun Icin bir öneriniz olucakmi birde neden meyve yok meyvesiz bir hayat :(((((

    YanıtlaSil
  3. zeynep ps protein-sebze günü demek.
    seyir saf protein be proteinsebze günlerinden oluşuyor.ps günlerinde saf protien de olmak zorunda.hatta sebzeden daha fazla olmalı.(1/3 sebze,2/3 protein)çünkü asıl işe yarayanlar proteinler:)

    YanıtlaSil
  4. yulaf kepeği yeterli su içilmediğinde kabızlık yapar.yoksa aksine rahatlatıcıdır.günlük limitin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirebilirsin.

    YanıtlaSil
  5. Oh mis...
    Yapıp afiyetle yedik:)
    Gerçi böyle sulu olmadı tüm suyunu çekti bizimkisi ama tadı gerçekten çok güzeldi.
    :)
    Tekrardan teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Birde bir şey daha soracağım bu gojiberry meyvesi bizim kızılcığa benziyor şekil ve görünüş olarak acaba o mu? yoksa başka bir meyve mi?
    Ben küçük bir şehirde yaşadığım için bulamadım da onu

    YanıtlaSil
  7. filiz kızılcık değil bu.çekirdeği yok içinde onun gibi.yaşadığın yerde yoksa tuğba kuruyemişin'in internet sitesinden sipariş edebilirsin istersen.şu anda en uygun fiyatlı orada mevcut.

    YanıtlaSil
  8. hergun sitenizi takip ediyorum ve cok guzel yemekler paylasiyorsunuz, oncelikle tebrik etmek istedim :) ben seyir evresine gectim bugun ve internette arastirmadan sizinki gibi kiymali kabak yemegi yaptim. ancak sonradan aklima protein porsiyonunun sebzeden daha cok olmasi gerektigini hatirladim, o yuzden yanlis birsey mi yaptim bu yemegi yaparak diye kararsiz kaldim. ama hemen sizin sitenize girip sizde de bu tarifi gorunce, diyetimi bozacak bir yemek yapmamisim yani degil mi? :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips