sosyal ağlarda izleyin

20.4.12

PORTAKALLI,ÇİKOLATALI KEK

EVRE:GÜÇLENDİRME

Bu tarifi sevgili Umida'nın muhteşem blogunda( sofi’s plate)gördüğümden
beri sürekli aklımda.En sonunda uygun portakal elime geçti ve bu sabah mutfağımı mis gibi kokutan harika keklerime kavuştum.
Benim gibi portakal ve çikolatanın uyumuna bayılıyorsanız bu keke de bayılacaksınız demektir.
Dukan'a uyarlanmış haliyle portakallı kek karşınızda:)

MALZEMELER:
-1 adet ince kabuklu portakal(sıkmalık portakallar en uygunu.tenis topu kadar kafi)
-1 yk yulaf kepeği(yumurta büyükse 1,5 kaşık)
-1 yumurta
-1 yk süttozu
-1 yk toz tatlandırıcı(stevia ise 1 tatlı kaşığı)
-1/2 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-4-5 damla vanilya aroması
-2 yk damla çikolata(damla şeklinde yağlı kağıda koyup donduracağınız dukanella çikolatasından*)

Fırın 180 derecede ısıtılır.Portakal kabuğuyla beraber küçük küçük doğranıp rondoda iyice çekilir.Yumurta,tatlandırıcı ve z.yağ eklenerek yine çekilir.Yulaf kepeği ,süttozu,kabartma tozuve aroma eklenerek iyice karıştırılır.Damla çikolata eklenir.Muffin kalıplarında yaklaşık 30dk pişirilir.Fırın içinde soğumaya bırakılır.

*DUKANELLA:
1 tk kakao
2 yk süttozu

2 yk süt
1 tk tatlandırıcı (iyice çırpılıp yağlı kağıt üzerinde damla damla dondurulur ve kek hamuruna fırına konmadan hemen önce eklenir) 

14 yorum:

  1. ramizden köfte söyledim beraber gelen pideler o kadar yumuşak o kadar sıcak ve güzeldi ki karşı koyamadım yedim neredeyse hepsini :( şu an pişmanlıktan çatlamak üzereyim üzerine bu tarifleri görüp yiyebileceğim tonla dukanist şeyler varken neden neden diye soruyorum kendime :( of simla pişmanım şu an çok

    YanıtlaSil
  2. seyirdeyim bu yüzden portakal kullanamam ama bunun limon kabuklusunu denemeyi düşünüyorum.
    o kadar güzel göründü ki gözüme. limon kabuğu kullanmam seyirde uygundur değil mi?

    YanıtlaSil
  3. ZeynepG Ramiz'in köftesi de uygun değil zaten bizim için:DNeyse şimdi önümüze bakalım.Tamamen bozmayı düşünme bile.Aynen devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhihih biliyorum :)) cok simardim bu aralar ben ztn cok fena :(

      Sil
  4. Filiz bu tarifte portakalın tümü kullanıldığı için ayrıca sıvı yok.
    Limon kabuğu kullanabilirsin ama meyvesini kullanamazsın.O yüzden eğer limon kabuğu kullanmak istiyorsan bir miktar süt kullanmalısın.Hamurun yoğunluğuna göre ayarlayabilirsin miktarı.

    YanıtlaSil
  5. Simla hn, hızınıza yetişemiyoruz:) elinize sağlık. Akşam çocuklar yattıktan sonra tariflerinizi deniyor, sabah da şirkete götürüp tüm dukancılara dağıtıyorum. Onlar halinden çok memnun. Ben şimdi bu tarifinizi portakal ve çikolatanın büyüsüyle denemek için şimdi mutfağa giriyorum, dukanellam hazır, damla damla dondurun dediğiniz buzlukta mı yoksa sadece damlalar yapıp dışarıda mı tutup kek harcına ekleyeceğiz acaba?

    YanıtlaSil
  6. Erkmen geç kalmışım cevap vermekte pardon.buzlukta dondurmak lazım çünkü yeterince sertleşmiyor diğer türlü.

    YanıtlaSil
  7. Sabırsızlandığım için sizin cevabı bekleyemeden buzluğa attım ve birkaç saat beklettim ama nedense tam donuk değillerdi çıktıklarında,kek harcına eklerken oldukça yumuşaktılar, şimdi fırında soğuyorlar, sizinkiler gibi görünmüyorlar, en azından o kadar kabarmadılar ama yine de yarınki bruncha giderken alıcam yanıma:)Bu arada kızlarla altın günümüzü, çoğu sizin tariflerle, Dukan gününe çevirdik:)

    YanıtlaSil
  8. afiyet olsun.
    sofranın fotosunu çekip paylaşsan ne güzel olur.merak ederim ben şimdi:)

    YanıtlaSil
  9. Simla Hn, ben bu tarifi 2.kez deneyeceğim de, 1.sefer sanırım tadı aşağı yukarı tutturdum ama fırında soğutma kısmında, genelde denediğim tüm tariflerde, güzel pişmiş olsalar bile fırında bırakma kısmında yanıyorlar, fırınımın ısısı fazla geliyor sanırım, turbo vs da değil, basit bir mini fırın; alt veya üst yananlardan, ben hep alttan yakıp, orta kata tepsimi koyduğumda çoğu tarifte problem yaşamıyorum ama işte bu fırında soğutma işinde yanıyorlar ve tatları değişiyor. Özellikle bu meyveden oluşan bir tarif olunca yanmaları daha çabuk olmuştu. Öneriniz var mı acaba? Pişince fırından çıkartıp dışarıda soğutsam sulanırlar mı ya da fırının kapağını açıp soğutsam yine yanarlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dışarı aniden çıkarınca sönebilirler.fırının kapağını açık bırakmak daha mantıklı olacaktır.

      Sil
  10. bu sefer tutturdum sanırım:)

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,

    Sizi ilgiyle takip ediyorum. Tariflerinizi çok beğeniyorum. Bu tarif sadece güçlendirme için uygun olduğunu belirtmişiniz fakat seyire neden uygun olmadığını sormak istedim? Mükemmel tarifleriniz için teşekkür ederim.

    Songül K.

    YanıtlaSil
  12. merhaba,teşekkürler:)
    çünkü içinde meyve var ve seyirde meyve yiyemiyoruz:)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips