sosyal ağlarda izleyin

21.4.12

DR.DUKAN'DAN ZAYIFLAMA SIRLARI(BESLENME SIRLARI-1)

foto:healthxwellness.com

Bu kez de sevgili arkadaşımız Eda Mutlu'nun bizim için çevirisini yaptığı harika bilgileri paylaşmak istiyorum.Çok teşekkürler Eda:)

Kırmızı ete benzeyen 4 alternatif balık türü
İnsanlar balık etinin kırmızı etin yerini tutmadığına inanır ve bu doğrudur. Çoğu balık türünün dokusu daha az yoğundur ve etleri sert değildir. Bu yüzden çiğnemesi daha kolaydır.  Balık etini daha çabuk sindiririz, daha az tokluk hissi verir ve bu yüzden daha çabuk acıkırız. Çok sert dokulara sahip etlerle kıyaslandığında balık eti yetersiz kalır. Böyle düşünenler, balık porsiyonlarını büyüterek durumu telafi edebilirler. Ayrıca kırmızı ete benzeyen 4 balık türünden birini de seçebilirsiniz.
1-      Ton balığı: Özellikle Ahi ton balığı, uzun uzun pişirilmeden ızgara yapıldığında ete çok benzer.
2-      Monkfish (maymun balığı): Uzun süre pişirildiğinde çok sert, hatta elastiktir. Limon suyuyla marine etmeyi deneyin.
3-      Kılıç balığı: Sert ve dış kısmında çevresi oldukça yağlıdır. Eğer bu kadar pahalı olmasaydı zayıflamak için en uygun besinlerden biri olabilirdi.
4-      Lagos/Ofroz balığı: balıkların kralıdır ve mangalda ızgara yapılabilir.

 Sebze mi mide kelepçesi mi?
Mide kelepçesinin nasıl çalıştığını biliyor musunuz? Mide kelepçesi midenin hacmini azımsanmayacak derecede küçültür. Mideniz tamamen dolduğunda yediğiniz her şey mide bulantısı hissi verir. Artık mide hacmi küçük olduğu için kilo kaybedersiniz ve yeni şeyler yemeye midenizde yer yoktur. Sebzeler de tam olarak bu etkiyi yaratır. Boğazına düşkün birinin midesi 1.8 kiloya kadar yiyecek alabilir. Eğer 900 gram kadar sebze (2 kabak + 2 domates + 1 salatalık) yerseniz midenizin yarısını doldurmuş olursunuz. Bu tam olarak mide kelepçesinin yaptığı etkidir. Fazla düşünmeyin, bolca sebze tüketin.

Bir kilo kaybetme sırrı: Gazpacho (Soğuk Domates Çorbası)
Gazpacho, domates, salatalık,sarımsak, kereviz, havuç, çeşitli otlar ve az miktarda zeytinyağı  ile yapılan Andalucía menşeli bir soğuk çorbadır.
foto:thedeliciouslife.com
1 kase Gazpacho içtiğinizde vücudunuz lif, aroma ve vitaminlerle dolar. Sebze-protein günlerinizde öğüne 1 kase Gazpacho ile başlamak kilo vermenin en etkili yollarından biridir.


Kendinizi bir avcı ve toplayıcı olarak görün
Milattan önce 40.000 yıllarında Dordogne bölgesinde yaşamış ilk modern erkeğin bizimle aynı genetik progamlamaya sahip olduğunu biliyor muydunuz?
Orta Avrupalı bir ailenin bebeği, batılı bir aile tarafından evlat edinilirse,  mükemmel bir batılı olarak yetişebilir.
İlk modern erkeğin yaşadığı yıllarda erkek avcı, kadın toplayıcıydı. Erkekler protein için hayvanları avlarken, kadınlar yeşil sebzeleri, bazı meyveleri ve kuşların gözden kaçırdığı yabani tohumları  toplardı.  Dr. Dukan’ın diyetinde kullandığı protein ve sebzeler besinsel ve duygusal bir ceza olmak bir tarafa,  her iki açıdan da yapımız açısından en alışkın olduğumuz ve metabolizmamızın en rahatlıkla kabul ettiği yiyeceklerdir. Şu da bilinmelidir ki meyvelerde bulunan bütün vitaminler sebzelerde de mevcuttur. Fakat asıl benzerlik bu diyette yemenize izin verilen besinlerin miktarındadır. Tüm bu izinli besinleri dilediğiniz miktarlarda düketebilirsiniz. İlkel insanlar yiyeceklerini sınırlaması yalnızca dış etkenlerden dolayı yiyecek bir şey bulamamaları ya da tamamen doymaları sebebiyle olurdu. Bu sebeple diyette olduğunuz hergün balığınızı, kırmızı etinizi ya da yemeğinizi yerken kendinizi avını yakalamış ve o bir avcı ya da bir kadınsanız bu yemek için sebzeleri ve diğer malzemeleri bulan bir toplayıcı gibi görün. Unutmayın ki yemek yemek, insan beyninde cinsel ilişkiye girmekle aynı harika etkiyi bırakan bir eylemdir. Ve bu bilimsel olarakta kanıtlanmıştır.

Yemek Masası İçin Bir Sır: Bıçağınızın Üstünde Adınız Yazsın
Sahiplik duygusu mu? Hayır. Fakat bıçağınızın kesmek için bir sebebi var.
Size neden daha keskin bir bıçağınız olması gerektiğini anlatacağız. Neden mi? Böylelikle size anlatacağımız sırrı kullanabileceksiniz. Bıçağınızla etinizi olabildiğince ince dilimlemeyi alışkanlık haline getirin. İnce ince kesmeye çalışmanız biraz zamanınızı alacak ve böylelikle yavaş yemek yemek için beklemeler yapmak yerine bu süreyi bir şeyler yaparak geçirmiş olacaksınız. Bir çok insan yemek masasında otururken durmadan yer çünkü masada bir şey yapmadan ve sıkılmadan durmak pek mümkün değildir. Buna ek olarak etinizi ne kadar ince dilimleyerek yerseniz lezzetini o kadar iyi algılarsınız. İnce dilimlenmiş et ağız sıvısıyla çok daha kolay bütünleşir, ağızda bıraktığı tat duygusu çok daha yoğun olur. Yemek yemenin zevki, dil ile damak arasındaki temasın ne kadar iyi olduğuna bağlıdır. Bu durumda yemeğimiz ne kadar sert ve yoğun yapıdaysa, sırrımız o kadar önem kazanıyor. BU kural sığır veya dana eti için nasılsa, ızgara ton balığı ve maymun balığı için de öyledir. Aynı şey çiğ sebzeler için de geçerlidir. Yani aslında her şeyi dişlerinize çiğnerken çok iş düşecek şekilde dilimlememiz gerekiyor. Bunun için bıçağınızın olabildiğince keskin olmasına dikkat edin. Bu bıçak sadece sizin olsun. Bu yüzden mümkünse üstünde isminiz yazılı olsun ya da size ait olduğuna dair bir işaret koyun ve yemekleriniz hep bu bıçakla kesin.
Yulaf Kepekli Tabule ile Kilo Vermenizi Hızlandırın
Motivasyonunuzu destekleyecek bir Joker yemek: Tabule
foto:nutricion-dietas.com
Diyettesiniz ve hızlı kilo vermek istiyorsunuz. Duraklamaya girdiniz ve motivasyonunuz pek yüksek değil. Bu çözümü deneyin:  tabule. Genellikle birkaç farklı çeşit sebze ve biraz zeytinyağla hazırlanıp soğuk  servis edilen bir kuskus çeşididir. Lübnan menşeli gerçek tabule, biraz bulgur ve bol miktarda maydanozla yapılır. İşte Dukan’ın size tam olarak önerdiği de bu: bir demet maydanoz, yarım demet kişniş ve yarım demet naneyi doğrayın. Ufak bir soğan ve bir domatesi de doğrayıp üstüne bir limon suyu sıkın. Bütün malzemeyi büyük bir kapta karıştırıp buzdolabında bekletin. Tabulenizi servis etmeden önce üstüne 2 çorba kaşığı yulaf kepeği ekleyin. Bu yemeği haftada 2-3 gün öğlen yemeği olarak yerseniz, karoten ve C vitamini deposu maydanozun neden en çok aranan ve tercih edilen yeşil sebze olduğunu anlayacaksınız.

4 yorum:

  1. Gazpacho çorbanın tarifi mevcutmudur?

    YanıtlaSil
  2. cok faydali seyler paylasmisiniz bayildim sayfaniza

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  3. ya ben anlayamadım ama bulgur diyor seyirde yasak diye bilyorum bol sebze yazılmış şu ana kadar bildiğim 3/1 i geçmeyecek şekildeydi aklım karıştı güç içinmi bu yoksa tüm evrelerde uygulanabilirmi duraklamam var adet gecikmem oldu sanırım adetim gelirse duraklama kırılacak ama tartı 76 gösterirken 77 ye çıktı şu an buna takılmamaya çalışıyorum ama kafam allak bullak oldu :( kaçamak yapmıyorum :(

    YanıtlaSil
  4. bunlar genel beslenme önerileri.korumada işimize yarayacak bilgiler yani.seyirin sebze günlerinde de genel olarak protein miktarını çok tutmak önerilse de özellikle vitamine ve life ihtiyaç duyulan dönemlerde sebze miktarının çok olmasının zararı yok.
    regl döneminde ödem normal.tartıya takılmadan uygulamaya devam.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips