EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-2 parça tavuk göğüs
-1 orta soğan
-1 bardak yağsız yoğurt
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1 yk yağsız süttozu
-2 brd sıcak su
Tavuklar küp küp doğranır ve 2 brd.sıcak su,limon suyu ve 4'e bölünmüş soğan ile beraber haşlamaya bırakılır.Tavuklar yumuşayınca soğan içinden alınır.
Yoğurt,nişasta ve süttozu beraber çırpılır ve kaynayan sudan biraz ilave edilerek ılıtılır.Kaynayan karışıma yavaşça eklenerek karıştırılır ve bir taşım kaynadıktan sonra tuzu eklenip altı kapatılır.
KRUTON VE BİBER SOS
-1 dilim dukan ekmek
-1 diş sarmısak
-1 çay kaşığı z.yağ
Ekmek küp küp doğranır tavada z.yağ ve ezilmiş sarmısakla çevrilir.Rengi değişince alınır.
1 çay brd.su içine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,az tuz ve biraz pul biber eklenerek bir taşım kaynatılır.
Servis sırasında sos ve kruton eklenir.
Yazın en sıcak gününde bile çorba içebilen biriyimdir, her yemekte her öğünde çorba ararım, ama tereyağ koymadığım bir çorba sanırım hiç pişirmediğim için diyetin ilk gününden bu yana ancak 2 tas çorba içmişimdir. Bu çorba sanırım tam bana göre:)
YanıtlaSil