sosyal ağlarda izleyin

18.4.12

DR.DUKAN'DAN ZAYIFLAMA SIRLARI(EGZERSİZ SIRLARI-1)

foto:ecobioitza.org


Biliyorsunuz zaman zaman Dukan'ın resmi sitelerindeki bilgilerden çeviriler yaparak yayınlıyorum.Dr.Dukan'ın ''SLIMMING SECRET'' başlığıyla sürekli güncellediği,aklımın bir köşesinde sürekli duran ama vakitsizlikten bir türlü çevirip yayınlayamadığım bilgileri sevgili arkadaşımız Aykut Erdem bizim için çevirmeye ve ayrı dosyalar halinde oluşturmaya başladı.
Ciddi emek isteyen bu iş için kendisine tüm Dukan uygulayanlar adına teşekkür ederim.(Bu bilgileri kopyalayıp yayınlayacakları da şimdiden uyarayım ,savcılıkta bunlarla ilgili başvurum beklemekte.)

ZAYIFLAMA SIRLARI

Diyetin yeri ayrı ancak ulaşılan kiloyu korumak da oldukça zor bir olay. Bu yüzden bu bölümü, diyetinizi desteklemek amacıyla ulaştığınız kiloda kalma sırlarını paylaşmak için oluşturduk. Bunların arasında önemli bir kural var, sizin için en iyi egzersiz, uzun vaadede sıkılmayacağınız ve yaparken bundan zevk alıp mutluluk duyacağınız egzersizdir. Bunun ne olduğunu bulmak ve diğer konularda aydınlanmanıza yardımcı olmak için size 44 tane 'Zayıflama Sırrı' sunuyorum. Bu sırlar, zayıflamanıza yardımcı olan, zayıfladıktan sonra da ulaştığınız kiloyu uzun vaadede korumaya yarayacak püf noktaları olacak. Unutmayın, bazen ufak bir farklılık, tüm sistemi değiştirebilir.

EGZERSİZ SIRLARI-1

1- KAM
KAM'ın açılımı: Kalça Kasları, Arka Kol Kasları, Mide Kasları.
Kalça Kasları için: Ofisinizdeki sandalyede otururken, kalça kaslarınızı 6 saniyeliğine sıkın ve bunu ara vermeden 10 kez tekrarlayın. Yarım saat sonra egzersizi tekrarlayın, bu hem sizin oturma konforunuzu iyileştirir hem de baskıyı azaltır.
Mide Kasları için: Oturduğunuz yerde, vücudunuzu hareket ettirmeden karnınızdaki kasları sıkın ve bunu 6 saniye boyunca yapın, aralıksız 10 kez tekrarlayın. Bir önceki egzersiz gibi bunu da yarım saatlik aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.
Arka Kol Kasları için: Oturduğunuz sandalyenin kollarının arka kısmını kavrayın. Bu pozisyonda avuçlarınıza yük bindirerek kendinizi kaldırmaya ve indirmeye çalışın, böylece kaslarınız hem çalışır hem de esner. Bu hareketi 10 kez tekrarlamaya çalışın. Aynı hareketi yarım saatte bir tekrar yapın.
Sadece bu 30 hareket 2 dakikanızı alacak ancak size epey enerji harcatmış olacak.
2- Egzersizlere Bakış Açınızı Değiştirin
10.000 yıllık evrimleşme sürecinden sonra teknolojinin bizi getirdiği noktayı da göz önüne alırsak, etrafımızdaki her şey bize egzersizin düşmanımız olduğunu söylüyor.
Fiziksel aktivite bazı insanlara yapılması zor bir iş, büyük bir dert kaynağı, sırta yüklenmiş bir yük, kaçınılması gereken bir fazlalık gibi geliyor. Olaya bir de farklı açıdan bakın. Hareketlerinizi birer vakit kaybı olarak değil de, kilonuzu kontrol altında tutmak için bir fırsat, sağlığınızı korumak için bir yol ya da sizi iyi hissettirecek bir alternatif olarak düşünün. Eğer komşunuz ağır bir çanta taşıyorsa, bakmak yerine yardım etmeye koşun. Anahtarlarınızı üst katta mı unuttunuz? Kendinize kızmayın, vücudunuzu yaratılış sebebi için kullanın, yukarı çıkın ve 723 kası çalıştırın. Eğer yolda birinin düştüğünü görürseniz, onu kaldırmaya yönelen ilk kişi siz olun. Asansörünüz bozulduysa somurtup moralinizi bozmayın, tırmanın merdivenleri. Unutmayın bazı insanlar step yapmak için ciddi paralar harcıyorlar. Unutmamanız gereken aslında tek bir şey var: egzersizler sağlığınız için yararlıdır, öyleyse harekete geçin!
3- Kas Kütlenizi Artırın
Beyniniz ve kaslarınız, kilo kaybetmek için kullanacağınız iki önemli parçanızdır, kalori yakan tek parçalar.
Maksimum derecede çalışan bir kas muazzam derecede enerji harcar. Hatta çalışmayı bıraktıktan sonra bile kalori yakmaya devam eder. Egzersiz yaptığınız sıradakinden daha az kalori yaksa da, gün içinde hatta siz uyurken önceki egzersizinizle çalışan kaslar kalori yakmaya devam eder. Bu hareketlilik 60 saat boyunca (2.5 gün) devam eder. Sonra azalarak bu hareketlilik durur ancak eğer durmasını istemiyorsanız, en azından haftada 3 gün vaktinizi 10 dakikalık egzersizlere ayırın. Dahası, bu egzersizlere hiç kullanmadığınız kaslarınız da dahil olursa, vücudunuzda pek çalışmayan bu kaslar sizin kalori yakan silahlarınız olabilir. Omuzlar, kollar, bacaklar, kalça kasları, mide kasları, sırt kasları, baldır kasları ve sizi uzun gösteren boyun kasları. Tüm bu kasları harekete geçirmek için sadece bir dakika yeterli. Ancak bu işi ciddiye almalısınız ki onlar da önünüzdeki 60 saat boyunca size hizmet etsinler. Ne duruyorsunuz, hadi egzersize!
4- Yapmak, Yaşamaktır
Nefret ettiklerinizi sevin ve kaçındığınız ne varsa yüzleşin!
Bir hayalinizi gerçekleştirmeye çalışın. Sabit fikirlerinizi radikal olarak değiştirin. Bir geziyi, antrenmanı ya da fiziki aktiviteyi sıkıcı bir iş ya da ceza olarak görmek yerine, size bahşedilmiş ve hayatın yolunuza çıkardığı bir hediye olarak görün. Bakış açınızı değiştirin; yapmak, yaşamaktır! Bu ufak değişim bile ciddi farklar ortaya koyabilir. Vücudunuzla yapabileceğiniz tüm olasılıkları değerlendirin. Teknolojinin sizi mahkum etmesine ya da fiziksel aktivitelerinizi kısıtlamasına izin vermeyin. Teknoloji karşısında yapacağınız değişiklikler, sizi daha az aktif olmaktan kurtaracak ve istediğiniz kiloya sahip olma şansı verecektir.
5- Harekete geçin
Devamlı hareketsiz olmak, günde 10 sigara içmek kadar zehirleyicidir.
Vücudunuz sadece sabah yataktan kalkıp sandalyeye oturuyor, sonrasında asansöre binip arabaya gidiyor, ofisinizde sandalyeden sandalyeye yerleşiyor, ardından da lokantadaki bir başka sandalyeye kavuşuyor, akşama yemek masasına oturup, yemek ardından uzandığı kanepede TV kumandasını mı kontrol ediyor? Eğer bu klasik senaryo size de çok tanıdık geliyorsa, siz hareketsiz birisiniz demektir! Kendinize "Ben de tüm arkadaşlarım, komşularım ve çalışanlarım gibi normal yaşıyorum." demeyin. Kendi potansiyelini kullanamayan bir insan olarak yaşamamaya çalışın. Fiziksel, metabolik ve fizyolojik sebepler göz önünde bulundurulunca, bu kadar hareketsiz olmak, sağlığınıza ciddi zararlar verir, tıpkı günde 10 sigara içiyormuşsunuz gibi. Bu durumdan ve risklerinden kurtulmak için yapmanız gereken tek şey ya toplamda bir saat ayakta durmak ya 20 dakika yürümek ya da 10 dakika koşmak. Tavsiyelerimi kulak ardı etmeyin ve hayatınızı gerçek bir "insan" olarak yaşayın.
6- Alışveriş Poşetleri
Etrafınızdaki herkese söyleyin, bu poşetlere talipsiniz...
Kendinize şu telkinde bulunun "Kendi vücudum için sorumluluk alıyorum. Onu en iyi şekilde kullanacağım ve yaşamak için ona bir sebep vereceğim." Vücudunuzun sizin bir parçanız olduğunu unutmayın. Tecrübe edinen, hisseden, acı çeken ve sizi tamamlayan bir parçanız olduğunu. Sağlıklı ve dengeli kiloya sahip olmadan tamamen mutlu olmayı beklemeyin. Asla pes etmeyin ve teknolojinin üstün gelmesine izin vermeyin. Teknoloji, teorik olarak, hayatınızı kolaylaştırmak için vardır ancak aslında sizi tembel ve size bir katkısı olmayan ufak kumandalara bağlı biri yapar. Taş devrine dönelim demiyorum ama teknolojinin sizi daha az aktif bir insan yaptığının farkına varmanızı istiyorum. Gülümseyin ve alışveriş poşetlerinizi mutlulukla taşıyın.
7- Evde Kilo Kaybetme
Eviniz, kendinizi güvende ve huzurlu hissettiğiniz güzel bir mekandır. Eğer evdeki yönetim sizin elinizdeyse, ev işlerinin çok sıkıcı birer sorumluluk olduğunu asla düşünmeyin. Hatta eğer kilo kaybetmek istiyorsanız, ev işleri inanılmaz birer fırsattır. Elinize bir süpürge alın ve temizliğe başlayın. (Tabi ki bir dans müziği eşliğinde!) Islak bir bezle camları silin, duvarları temizleyin, tozları alın ve halıları süpürün. Bulaşıkları makineye dizmek yerine elde yıkayın. Belki de bir spor salonunda aynanın karşısında çeşitli ağırlıkları kaldırmak istiyorsunuzdur? Yoksa evinizden kilometrelerce uzakta bir salonda kımıldamadan pedal mı çevirmek istiyorsunuz? Eğer yemek yapmayı seviyorsanız yeni tarifler deneyin. Eğer bir bahçeniz varsa oradaki çiçeklere, bitkilere ya da sebzelere hayat vererek kilolarınıza veda edin.

2 yorum:

  1. çeviri için çok teşekkürler! yalnızca arka kol kasları için olan hareketi tam anlayamadım. sandalyenin arkasında ellerimizi kavuşturup, kendimizi yukarı kaldırmaya mı çalışıyoruz?

    YanıtlaSil
  2. clem .. hayir ellerimizi geriye dogru cevirip sandalyenin arkasini tutp bütün gücümüzü ellerimize vererek tutunarak kalkmaya calisiyor gibi yapiyrouz.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips