sosyal ağlarda izleyin

21.3.12

KAKAOKREM

EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME

Dukanella'dan hoşlanmayanlar için:)
MALZEMELER:
-1 TATLI KAŞIĞI KAKAO(yağı azaltılmış)
-1 TATLI KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
-1 ÇAY BRD. YAĞSIZ SÜT
-2 YK TOZ TATLANDIRICI
-1/2 su brd. LIGHT LABNE(EV YAPIMI) http://dukandiyetim.blogspot.com/2012/02/light-labne.html VEYA süzme yoğurt(kendiniz süzün.yoğurdun ekşi olmamasına dikkat edin.)
-5-6 DAMLA FINDIK AROMASI
-3-4 DAMLA VANİLYA AROMASI

Kakao,süt,nişasta birlikte pişirilir(çok koyu kıvamlı olacak)Labne,tatlandırıcı ve aromalarla çırpılır.Soğuyan kakaolu karışım eklenir ve iyice karıştırılır.Buzdolabında dinlendirilir.

Minik bir kavanoz çıkıyor bu ölçüyle.Krebinizle veya dukan ekmek üstüne sürerek yiyebilirsiniz.

8 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ben şu an seyir evresindeyim ve tarifini vermiş olduğunuz "dukanella"yı tüketiyorum bu şekilde.
    Herhangi bir şey olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)
      kakao limitini aşmadığın ve hergün tüketmediğin sürece birşey olmaz.ama duraklama döneminde yememeni tavsiye ederim.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. yazdım tabi.gojiberry sayfasının altında sormuşsun.cevabın da orada:)

      Sil
  3. Ya ben aynı tarifteki gibi yaptım ama puding gibi bisey oldu öyle sürülesi bisey olmadı bende öyle yedim tadı pek güzeldi :))

    YanıtlaSil
  4. Simla sizin kullandığınız hazır labnele % kaç yağ içeriyor

    YanıtlaSil
  5. hazır labnelerin yağ oranı bize uygun değil malesef.pınarınki %9 mesela.çok sık olmadıkça 1 kaşık kadar sorun olmaz ama fazla kullanılacaksa kendi yaptığımı tercih ediyorum çoğu kez.

    YanıtlaSil
  6. Simla hanım merhaba ben bu tarifin içine labne ve nişasta koymadan sadece süt tozu, kakao, tatlandırıcı ve sütle yapıyorum son birkaç gündür tatlı krizlerim tuttuğu için hergün limiti aşmadan yedim ama bugün +700 gördüm ve duraklama olacak diye ödüm kopuyor... acaba uzun vadeli bir duraklamaya neden olurmu???

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips