sosyal ağlarda izleyin

23.3.12

ÇİLEKLİ MUS

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME


Çok hoş aromalı ve serinletici bir tatlı oldu.Özellikle yazın favorim olacak:)

MALZEMELER:
-1 su bardağı yağsız süt
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1 yk toz tatlandırıcı
-1 kutu Sütaş çilekli light yoğurt
-2 yk toz jelatin
-1/2 çay bardağı sıcak su
-3-4 damla limon aroması
-3-4 damla vanilya aroması

Nişasta ve süt koyulaşıncaya kadar pişirilir.Jelatin yarım çay bard.sıcak su içinde eritilir.
Çırpma kabına çilekli yoğurt,tatlandırıcı,aromalar,erimiş jelatin ve soğumuş nişastalı karışım alınarak mikserle iyice çırpılır.Kaseler bölüştürülen karışım buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

*Nişasta ve meyveli yoğurt sınırlı izinli gıdalardan olup bu tarifteki ölçüler 1 günlüktür.Hergün tüketilmesi duraklama yaşatabilir.

9 yorum:

  1. Merhaba öncelikle Mükemmelsiniz!!!
    Paylaştıklarınız insanı diyet psikolojisinden çıkarıyor.
    Şuan atak evresindeyim, tariflerinizde atak evresinde kitapta izin verilen gıdalar dısında bazı gıdalar var. Mümkünse atak evresinde kitaba ek olarak kullanabileceğimiz gıdaları bir başlık altında bilgilendirebilirmisiniz.
    Mesela kabartma tozu, nişasta, havuç, salatalık, domates salçası vs. ne oranda kullanmalıyız?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba..ben de 13. Gunumdeyim bugun nihayet tatli bisey denemeye karar verdim. Markette ithal urunlerin oldugu bolumde DİAMANT diye bi tatlandirici gordum. Bu marka hakkinda bi bilginiz varmi? Sorbitol icerir aspartam icermez diyo..

    YanıtlaSil
  3. Şeyma:)
    estafurullah.
    aslında var öyle bir yazım.buradan bakabilirsin.tık tık

    ikizler,
    diamant'ta sakarin de var yanılmıyorsam.çok zorda kalmadıkça kullanmama lazım bence.sorbitol de bağırsakları çok kötü bozuyor fazla alındığında.en güzeli splenda en sağlıklısı stevia en ekonomik olan da takitaformtat60.seç birini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Simla hanım tıkladım:))
      Birde Dukan ekmek için mikrodalga şartmı? Ben kullanmıyorum.Normal fırında kac derecede pişirmek lazım?

      Sil
    2. 170-180 derecede pişiren arkadaşlar var Şeyma.Ben denemedim ama neden olmasın.yaklaşık 25dk.da oluyormuş.

      Sil
  4. merhaba jelatini nereden bulabirim?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    bugün bu tarifinizi denedim. ama toz jelatinin kokusu ağır bastı ve ekşimsi bi tadı oldu malesef. limon aromasını ekledim ama vanilyayı bulamadığım için o eksik oldu. o yüzden mi acaba jelatin baskın oldu. yoksa ben mi gereğinden fazla koydum?
    teşekkürler.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips