EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-1 su bardağı yağsız süt
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1 yk toz tatlandırıcı
-1 kutu Sütaş çilekli light yoğurt
-2 yk toz jelatin
-1/2 çay bardağı sıcak su
-3-4 damla limon aroması
-3-4 damla vanilya aroması
Nişasta ve süt koyulaşıncaya kadar pişirilir.Jelatin yarım çay bard.sıcak su içinde eritilir.
Çırpma kabına çilekli yoğurt,tatlandırıcı,aromalar,erimiş jelatin ve soğumuş nişastalı karışım alınarak mikserle iyice çırpılır.Kaseler bölüştürülen karışım buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
*Nişasta ve meyveli yoğurt sınırlı izinli gıdalardan olup bu tarifteki ölçüler 1 günlüktür.Hergün tüketilmesi duraklama yaşatabilir.
Merhaba öncelikle Mükemmelsiniz!!!
YanıtlaSilPaylaştıklarınız insanı diyet psikolojisinden çıkarıyor.
Şuan atak evresindeyim, tariflerinizde atak evresinde kitapta izin verilen gıdalar dısında bazı gıdalar var. Mümkünse atak evresinde kitaba ek olarak kullanabileceğimiz gıdaları bir başlık altında bilgilendirebilirmisiniz.
Mesela kabartma tozu, nişasta, havuç, salatalık, domates salçası vs. ne oranda kullanmalıyız?
Teşekkürler
Merhaba..ben de 13. Gunumdeyim bugun nihayet tatli bisey denemeye karar verdim. Markette ithal urunlerin oldugu bolumde DİAMANT diye bi tatlandirici gordum. Bu marka hakkinda bi bilginiz varmi? Sorbitol icerir aspartam icermez diyo..
YanıtlaSilŞeyma:)
YanıtlaSilestafurullah.
aslında var öyle bir yazım.buradan bakabilirsin.tık tık
ikizler,
diamant'ta sakarin de var yanılmıyorsam.çok zorda kalmadıkça kullanmama lazım bence.sorbitol de bağırsakları çok kötü bozuyor fazla alındığında.en güzeli splenda en sağlıklısı stevia en ekonomik olan da takitaformtat60.seç birini:)
Tesekkur ederim :)
SilTeşekkürler Simla hanım tıkladım:))
SilBirde Dukan ekmek için mikrodalga şartmı? Ben kullanmıyorum.Normal fırında kac derecede pişirmek lazım?
170-180 derecede pişiren arkadaşlar var Şeyma.Ben denemedim ama neden olmasın.yaklaşık 25dk.da oluyormuş.
Silmerhaba jelatini nereden bulabirim?
YanıtlaSilaktarlarda mevcut nazot.
SilMerhaba,
YanıtlaSilbugün bu tarifinizi denedim. ama toz jelatinin kokusu ağır bastı ve ekşimsi bi tadı oldu malesef. limon aromasını ekledim ama vanilyayı bulamadığım için o eksik oldu. o yüzden mi acaba jelatin baskın oldu. yoksa ben mi gereğinden fazla koydum?
teşekkürler.