sosyal ağlarda izleyin

18.10.11

TOLERE GIDALAR


 ‘’TOLERATED FOODS’’ seyir evresinden itibaren kullanmaya başlayabileceğiniz liste dışında kalan yiyeceklerden oluşur.Bu ürünleri tüketirken kendinizi iyi tahlil etmeniz,kilo vermenizi engelledikleri anda kesmeniz öneriliyor.(Atak ve Koruma Evresinin SP günlerinde kullanılması önerilmiyor.)



SEYİR EVRESİNDE günde yalnızca 2 tanesini ,GÜÇLENDİRME EVRESİNDE ise 3 tanesini seçebilirsiniz(Veya seçtiğiniz 1 taneyi seyirde 2,güçlendirmede 3 ölçü olarak da kullanabilirsiniz.)

273 yorum:

  1. Dukan testini yaptım ancak çıkan ideal kilo 61 diyor benim inmem gereken 55 testi bu sekilde nasıl yapmam gerekir. Ayse...

    YanıtlaSil
  2. Ayşe selam,
    inmek istediği kiloya 55 yazdığın halde 61 diyorsa muhtemelen yaşına,diyet geçmişine ve diğer değerlendirmelere bakarak ortalama bir kilo vermiştir test.
    Sen 55 olmak istiyorsan yapman gereken seyir evresini istediğin kiloya inene de sürdürmek.

    YanıtlaSil
  3. selamlar ben 6 eylülden beri diyeti başarıyla sürdürüyorum 91 kg ile başladım şu anda 81 kiloyum ama meyve yemeyi çok özledim ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  4. tekrar merhaba simla hanım =) yulaf kepeğim geldi :P diyete başladım 4. gün 2.2 kilo verdim şimdi seyir devresine başladım vermem gereeken 10 kilo var.acaba 1/1 mi devam etesm 5/5 mi ben pazartesi ve perşembe protein olarak devam etmeyi düşündüm ama sizce hangisi uygundur.tavsiyenizi bekliyorum..

    YanıtlaSil
  5. Sevinç merhaba,
    Ne yazık ki 3.evreye kadar meyve öneremem sana.Ancak goji berry ile nefsini köreltebilirsin.

    Cloudy merhaba,
    1/1 ile 5/5'in kilo verme açısından pek farkı yok.sadece 5 gün atak yaptığında daha hızlı veriyorsun ama hemen peşinden 5 gün sebze yine duraklamaya yol açıyor.Her halukarda hız eşitleniyor.Sıkıcı olmaması adına 1/1 daha uygun.

    YanıtlaSil
  6. saolun simla hanım 1/1 uygun çok fazla kırmızı et sevmediğim için zor oluyor protein günleri =)

    YanıtlaSil
  7. merhaba,

    oncelikle site icin cok tesekkurler. ben de gectigimiz hafta baslamaya karar verdim, kitabı okuyorum yarında baslayacagım. az once siteden baktım programımı cıkardı vermem gereken 5 kilo bana temmuz ayında ideal kiloma ulasagımı soyluyor. bu kadar uzun mu suruyor gercekten :)
    sevgiler burcu

    YanıtlaSil
  8. Burcu kesin bir yanlışlık olmalı.5 kilo için temmuz olmaması lazım.Yani atakla beraber 2 ayda bile 5 kiloyu versen.50 gün güçlendirmeyle beraber yine temmuzu bulmaz.Acaba hedef kilonu veya şimdiki kilonu yanlış mı girdin?

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar, yiyebileceğimiz ürünlere bir katkıda bulunmak istedim. Pınar'ın light üçgen peynirleri var ve her gün olmamak kaydıyla "tolerated foods" kategorisinde kullanılabilir. Ediz

    YanıtlaSil
  10. Gunden gune kafam karisiyor iki gun once takvim gazetesinde guclendirme evresini 1 e 4.5 gun yapiliyor yazdi kitapta 10 gun?

    YanıtlaSil
  11. Lale,
    Asıl kaynak kitap ve Dukan'ın kendi resmi sayfalarıdır.Bazı güncellemeleri de ben buradan veya face sayfamdan paylaşıyorum.Çoğu kaynakta yüzeysel ve yanlış bilgiler mevcut.Lütfen gereksiz yere kafanı karıştırma.

    YanıtlaSil
  12. simla hanım merhabalar.siz kesinlikle bir dahisiniz fakat ben sizin tatlılardan yapmaya çalıştım ama sonuç hüsran;)) bişi sorucam size tariflerinizde mesela 2 kaşık splenda yazmışsınız ama bendeki splenda sakarin şeklinde.nasıl ayarlama yapıcaz?
    bi de bu yabancı ürünler harika ama nasıl bulucaz biz bunları özellikle şu makarnaya benzeyenini:))hatta bunun ticaretini bile yapabilirleryaniçünkü şu anda türkiyede bu diyeti yapan çok ciddi sayıda insan var.teşekkürler......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estafurullah:)
      Emre üzgünüm tablet formundaki tatlandırıcılar pişirmeye uygun değildir.tatları değişir,acılaşabilir.Toz olması lazım.Splenda bulamıyorsan Takita formtat60 alabilirsin.içeriği aynı.
      o noodle'ların gelmesi zor görünüyor.inşallah birileri becerir de biz de deneyebiliriz:)

      Sil
  13. Tekrar merhaba.Ben sıvı tatlandırıcı buldum o olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yazık ki o da pişirmeye uygun değil.

      Sil
    2. gurme netten stevia toz var yada splenda granül yani toz hali nette satışta

      Sil
  14. Simla Hnm. merhaba,
    Ben 16 Ocak tarihinden beri diyete devam ediyorum ve haftada bir tartılıyorum (moral bozukluğu olmasın diye :))2 ay sonunda 9,3 kilo verdim ama son bir hafta hiç kilo vermediğimi gördüm. Oysa diyete başladığımdan beri günlük yürüyüş süremi min. 1 saat olarak ilk defa bu hafta yaptım. Diyetin başlarında ya çok az yada hiç yürümüyordum. Fazla yürüyüş iyi gelmedi mi dersiniz?:))
    Önümde verilmesi gereken 8 kilo daha var. Genel olarak sizin gibi değişik yemekler yapmıyorum ama sıkıldığımı-zorlandığımı söyleyemem (yalnız artık tavuk yememeye karar verdim-somon balığı favorim)
    Benim asıl korkum tüm kiloları verdikten sonra güçlendirme-koruma devresiyle ilgili. Kitapta, o dönem geldiğinde vücudun yiyecekleri sonuna kadar sömürdüğünü, 100 kalorilik bir besinden 120 kalori aldığını yazıyor. Ekmek ve meyve yemeye başlayacağım o dönem (ki benim için tatil dönemine denk geliyor) çok zorlanacağımı düşünüyorum. Siz o dönemi atlatan biri olarak ne önerirsiniz ve bu hafta veremediğim kilolar için sporu çoğaltmak dışında ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  15. Yağsız sütün sınırlı olduğundan eminmiyiz? Bildiğim kadarıyla sınırsız..

    YanıtlaSil
  16. süt ürünlerinin tümünün 1lt'yi geçmemesi öneriliyor.Süt ise içlerinde laktoz yani süt şekeri barındıran tek protein kaynağı.bu 1 lt'yi yoğurt veya peynirle tamamlamak sütle tamamlamaktan daha faydalı.hızlı sonuç için 1 bardakla sınırlamak öneriliyor.

    YanıtlaSil
  17. 5/5 ile 2/1 in etki farkı nedir tek sıkıntım hızımı artırmak desteğinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  18. acil hızlanmalıyım lütfen yardım... bu diyeti yılın başında uyguladım 3 ayda 20 kg verdim. 4 ay kadar bırakmak zorunda kaldım şimdi yeniden başladım atağın 7. günündeyim 10.günü tamamlayacağım. lakın bundan sonrasında ilk yaptığımda 5/5 yapmıştım hangi şekilde uygularsam kısa zamanda daha çok verebilirim?
    not: önümde 15 gün kadar bir süre var en hızla kullanmam gereken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      ilk bıraktığında geri aldın mı peki?
      neden 10 gün atak?
      eğer ihtiyacın olmadığı halde hızlı vermek için 10 gün atak yapıyorsan tamamen ters etki görebilirsin.
      hız açısından 5/5 veya 1/1'in hiç farkı yok.
      2.kez yaptığın için de hızının ilki kadar olmasını beklememelisin.

      Sil
    2. çok az aldım. ama ne yaparak hızlandırabilirim bütün meselede bu aslında. 5/5 in zorlayıcı olmasından sebep etkisinin fazla olduğunu duyuyoruz hep evvelde 5/5 yapmıştım. 3 ayda 20 kg vermiştim şimdi son bi 10 isityorum

      Sil
    3. unutmadan diyete başlayalı 8 gün oldu ve 4 kg gitti:) seyire geçmiş bulunuyorum. yeşil çay konusunda düşünceniz nedir?

      Sil
    4. Hayır 5/5'in etkisi sadece ilk 5 gün atak etkisinden kaynaklı.Sonrasında sebzeye geçtiğinde yavaşlıyor ve 1/1'in hızına düşüyor.
      çok atak yapmanın hızlı kilo verdirdiği bir yanılgı.10 kilo için 10 gün atak çok fazla.dediğim gibi vücudu atağa alıştırırsan sonraki ataklara cevap vermez.
      Hızlandırmak için sınırlı izinlileri kullanmamaya dikkat et.
      yeşilçay dukan'ın da önerdiği bir hızlandırıcı.eklediğim linkteki tavsiyeler de işine yarayacaktır.
      http://www.dukandiyetitariflerim.com/search/label/DR.DUKAN%27DAN%20ZAYIFLAMA%20SIRLARI

      Sil
    5. çok teşekkür ediyorum ilginize:)

      Sil
  19. :)bu arada ismim MARAL :)

    YanıtlaSil
  20. keşke bir cevap alabilseydim.....Maral

    YanıtlaSil
  21. Slm
    Ben Viyanada yasiyorum ve burda o makarnadan varmis. bugün kostur kostur gidip aldim.ve bi hevesle hemen pisirdim.cok güzel bahartlama ragmen cok kötü oldu :S kendine has bi kokusu var. cok hassas oldum icin yiyemedim ve hepsini döktüm. belki markadan markaya degisiyodur ama bana kalirsa trde yok diye hic üzülmeyin :)

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,
    evet değişik bir tat ve kokudan bahsediyorlar.yine de merak etmiyor değilim:)

    YanıtlaSil
  23. Merhaba geçen gün koskada light lokum diye bişey gördüm içeriğinde de mısır nişastası tatlandırıcı ve damla sakızı aroması olduğu yazıyo mısır nişastası sınırlı ama sizce oluur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlandırıcının türü ve nişastanın miktarı bizim için önemli.bence riske etmeye değmez.

      Sil
  24. Simla Hanım selamlar,

    Kestane yemeye izin var mı acaba, blogda bununla ilgili bir şeye hiç rastlamadım da.. teşekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Malesef kestane yoğun nişasta içerdiğinden uygun değil.

      Sil
  25. peki sarmısakla ilgili bişey yazılmamış burada serbest mi?

    YanıtlaSil

  26. Tolere edilen gidalara fazladan iki kasik yulaf kepegi de katilmis.
    http://thedukandietsite.com/761/dukan-diet-tolerated-foods/

    bu bilginin dogrulugunu kontrol etmek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyecanla okumusum:))
      megerse daha once listede varmis, simdi degilmis.

      Sil
  27. Merhabalar Simla hanım,

    Ismim engin. Bu pazartesi başladım dukan'a. 103.2 kilodan 99.7 ye düştüm şu anda. Seyire bugün başladım.

    Siz olmasaydınız bu kadar devam ettirebilir miydim bilmiyorum. Ama son on senedir hiç inemediğim bir kilodayım ve bunu hem doktor dukan'a hem de size borçluyum.

    Bu arada sormak istediğim şeye geleyim, birkaç gün boyunca farkında olmadan %2den yağlı peynir kullanmışım, light olunca pek dikkat etmemiştim. Bi 400 gram kadar şinitzeli yağının %10 olmasına güvenerek götürdüm falan. Dukan'ın sitesinde atakta 1.9 kilo vermem gerektiği yazıyordu ama ben 3.5 verdim. Bu durumda yapmam gereken birşey var mı sizce? Fazladan yağ almış oldum ama beklenenden fazla kilo verdim. Ekstra egzersiz vs yapmam şart mıdır sizce?

    Teşekkürler.

    Ha unutmadan, tarifleriniz harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Engin;

      çok teşekkürler:)

      Test ortalama bir rakam vermekle beraber -/+ oynayabiliyor.Erkekler kadınlara oranlara daha hızlı kilo kaybediyorlar ama atakta giden daha çok ödem.Seyirde bu kadar hızlı gitmeyecek muhtemelen.

      Sil
    2. Simla hanım ağzınızdan yel alsın :) böyle gider umarım :)

      Bugün seyirin ikinci günü ve 0,8 daha gitti.

      Mutluluktan uçacağım bu gidişle :)

      Sil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Kakao sanırım bende biraz fazla olmuş buğday kepeğini denicem bakalım.Peynir lor dışında ne tüketilebilir

    YanıtlaSil
  30. merhaba 7 günlük atakla 4 kg verdim bugün seyirimin ilk günü ve benim canım meyve yemek istiyo (mesela ekşi elma ) kitapta meyvele ilgili bişi okumadım (yada unuttum ) meyveye izin ne zaman çıkar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif,
      Meyveler güçlendirmeden itibaren izinli.(ilk yarı günde 1 ,ikinci yarı günde 2 porsiyon)

      Sil
  31. Merhaba, ben 20 Ekim 2012 tarihinde başladım. 74 kiloydum, şu anda yani 15 Ekim 2012 tarihinde ben 67 kiloyum. yani 1 ay olmadan 7 kilo verdim. kurallara çok dikkat ederek yapıyorum. kilo vermekte çok hoşuma gidiyor ama herkes çok hızlı verdiğimi ve zarar görebileceğimi söylüyor. bu hız normalmi yoksa endişelenmelimiyim. ne yapmam gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  32. merhaba .
    duraklama yasıyorum su anda . gunde 2-3 adet tatlandırıcılı nanelı sakız cıgnıyorum , ve gojı berry tuketıorum belırttıgınız gıbı bu nedenle duraklamıs olabılırmıyım ?

    YanıtlaSil
  33. merhaba,
    öncelikle sitenizin ve tariflerinizin muhteşem olduğunu söylemeliyim.Sizin enerjiniz de insanlara farklı bir motivasyon katıyor.Benim size bir sorum olacak şuan 10 kilo fazlam var eskiden bir kere daha yapmıştım dukanı ve 10 kilovermiştim.Uzun bir sürede yaklaşık 5-6 ay bu verdiğim kiloları korudum.Şimdi geldi sıra kalan 10 kiloya. İlk diyetimde seyir evresini 1/1 şeklinde uyguladım.Fakat şimdi 3/3 yapıyorum. 1/1 e tekrar dönsem mi diye düşünüyorum.Sizce hangisi daha etkili olur?

    Şimdiden çok teşekkür ederim ,

    Esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler esra:))
      sen nasıl rahat ediyorsan öyle devam edebilirsin.hız açısından pek farkları yok açıkcası.

      Sil
  34. dıyetımın 16. gunundeyım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyire geçişte duraklama çok normal.Aynı hızda gitmeyecek ama sonra birden azalacak.Kurallara uyarsan sonuç alırsın.

      Sil
  35. çok tesekkurler rahatladım gercekten :))

    YanıtlaSil
  36. merhaba benim 15 kilo vermem gerekiyor 26 kasımda atağa başladım kitabı okumadım yumurtayı yağsız teflon tavada light peynirli yapıyorm.yumurtanın sadece sarısını ya da beyazını mı yoksa tüm olarakmı kırmalıyım.

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar tekrar.
    Seyirde saf protein gününde de kullanabiliyoruz dimi tolere gıdaları?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. atak ve korumanın sp günleri dışında kullanabiliyoruz.

      Sil
  38. meryem simla hanım yumurtayı yerken sarısını yada beeyazını ayırmalımıyım

    YanıtlaSil
  39. Merhaba, öncelikle blogunuz çok faydalı çok tesekkürederiz. ismim Duygu,
    Dukan diyetine başlayalı 2 hafta oldu 4 gun atak doneminde 2 kg verdim ancak 2 hafta sonunda 2,7kg verdim aradaki fark 700gr. bir yanlışlık yapıyor olabilirmiyim.
    Dun akşam saatlerinde ligt kakoulu süt içtim ve dukan diyet kek yedim. Tabi yulaf kepeği sınırımı aşmadan kendimi diyetimi bozuyor gibi hissettim. Olabilir mi bu şekilde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Duygu;
      aynı hızda kilo vermeyi beklememelisin.seyirde haftada 1-2 kg vermeknormali.hatta hiç veremediğin haftalar bile olabilir.
      sınırları aşmadığın sürece uygun besinleri yemende sıkıntı yok:)

      Sil
    2. Simla hanım yeniden merhaba, fındık badem ceviz gibi yiyecekler protein ağırlıklı diye biliyorum diyette belli bir miktar tüketilebilirmi?

      Sil
    3. malesef aynı zamanda çok da kalorililer.ancak 3.evrede ya ödülde ya da günlük peynir hakkı yerine yenebilirler.

      Sil
    4. simla hanım, blueberry diye bir meyve var goji berry gibi yenilebilir mi?

      Sil
  40. Merhaba, hazirlamis oldugunuz site icin cok tesekkurler. Ilgi ile okudugum bir site haline geldi. Ben 27 kasim tarihinde bu diyete basladim. Baslangic kilom 63 ve vermem gereken kilo 7. Bu gune kadar ancak 3 kilo kaybettim.
    Benim size sorum su; bu ay benim dogum gunum var, yeni yil kapida yani zor bir surecteyim. Dogum gunum nedeni ile verilen yemeklerde biraz disina cikmak durumunda kaldim. Bu nedenle ben bastan baslasam mi daha iyi olur, yoksa ayni sekilde devam edebilirmiyim. Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Misa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Misa,
      1 kez kaçamak yaptıysan aynen devam et ama daha fazlaysa 1 gün fazladan SP yaparak dengelemelisin.Yine de kaçamaklar seni yavaşlatacaktır.
      Mutlu yıllar:)

      Sil
  41. Merhabalar,

    Ben diyette atak evresinin ikinci günündeyim. Dün dayanamayıp 3 tane burçak bisküvi ve bugün de 3 tane kan üzümü yedim. Kahvaltıdan sonra ağızda kalan o kötü tadı gidermek ve yoğun tatlı isteğimi bastırmak için yemek durumunda kalıyorum. Bunun için ne önerirsiniz. Ayrıca bu kaçamaklarım gerçekten kilo vermemi engeller mi? Bana cevap verirseniz çok memnun olurum.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilara merhaba,
      Yediklerin tabi ki kötü etkileyecektir diyeti.Kesinlikle diyete uygun değiller.Uygun olan birçok seçenek mevcut.Eğer sonuç almak istiyorsan kurallara uygun ilerlemelisin.

      Sil
  42. merhaba, siteniz çok güzel verdiğiniz hizmet için öncelikle teşekkürler. ben 18 aralıkta dukan diyetine başladım. 5 günlük atakta 4 kg verdim.ama atak sırasında yumurtanın sarısını da istediğim kadar tükettim. şimdi seyirin 1. günündeyim yumurta sarısında herhangi bir kısıtlama var mı? atakta yumurta sarısıyla ilgili bir yanlışlık yapmış mıyım acaba? bilgilendirirseniz memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler:)
      kolestrol problemin yoksa yumurtanın sarısında problem yok.
      fakat sarısı yumurtanın yağlı kısmı ve duraklamalarda sarısını kesmek öneriliyor.önlem olarak tariflerde kullandığın yumurtanın sarılarını kullanmayabşilirsin.

      Sil
  43. Simla Hanım,

    1+1 demek bir gün sırf protein ertesi gün protein ve sebze yemek anlamına geliyor sanırım? Sebze gün aşırı yani. Mısır nişastası, soğan ve domates kısıtlı listede sayılır mı seyir dönemi için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doğru.
      seyirin ps günlerinde sebze miktarında sorun yok.sp günleri için yukardaki gibi sınırlı.nişasta ise her gün için 1 yk kadar izinli.

      Sil
  44. Simla Hanım, verdiğiniz tarifleri print ettim, spirallettim ve yemek kitabı şeklinde hazırladım. Çok teşekkürler. Yaklaşık 20 kg. vermem gerekiyor. Her yemekten önce ılık su, her yemekten sonra yeşil çay içiyorum (doğadan'nın chai aromalı yeşil çayı baya güzel)yalnız bir de şunu uyguluyorum saat 11:00 ve 16:00'da form çay içiyorum. Bunlar için çok olumsuz eleştiriler yapılıyor biliyorum ama gerçekten bağırsakları çalıştırıyor.

    YanıtlaSil
  45. Merhabalar Simla Hanım,bu site bir harika ellerinize emeğinize sağlık, bana bu yolda çok yardımcı oldu olacakta. Teşekkür ediyorum =)Size sorum olacaktı benim, seyir evresinin üçüncü günündeyim sitenizdeki tatlı tariflerini artık uygulamak istiyorum ancak saf protein günlerinde mi yoksa sebze protein günlerinde mi tüketmem gerekiyor ya da her iki zamanda da olabiliyor mu ve ne miktarda tüketmeliyim bunu öğrenmek istiyordum sizden. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba derya,
      sınırlı izinli gıdalar seyirin hem sp hem de ps günlerinde kullanılabilirler.önemli olan içerikleriniiyi ayarlamak.örneğin günlük 2 yk yulaf kepeğini,1 tatlı kaşığı kakaoyu veya 1 yk mısır nişastasını aşmamalısın.

      Sil
  46. iyi günler hemen hemen bütün yazılanları okumaya çalışıyorum ancak aklıma takılan bir nokta var yulaf ezmesini önermiyorsunuz ama başka bir yerde yulaf ezmesi yiyip zayıflayabilen birinin başarı öyküsünü okumuştum sadece daha uzun sürede verdiğinden bahsediyordu birde tariflerde yulaf unu kullanmamız mümkün müdür acaba cevap verirseniz çok sevinirim bu arada atak evresinin 3, günündeyim ve sayenizde ne yiycem derdinden kurtuldum teşekkürler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      teşekkürler:)

      ne yulaf ezmesi ne de unu kepeğin yerini tutacak ürünler değil.kilo vermek mümkün olabilse de kepeğin sağladığı diğer faydalar çok daha önemli.özellikle kolestrol düşürmeye ve bağırsak hareketlerine etkisi çok önemli.kepek bulunabilir bir ürün artık.alternatif aramaya gerek yok bence:)

      Sil
  47. Merhaba,

    Dukan'a başlamak istiyorum. Kitabı aldım ve sitenizdeki yazıları okuyorum. Sormak istediğim bir şey var. Yaşadığım yerde malesef light yoğurt bulamadım (Bulduklarım ise %2 den epey fazla yağlı idi). Ülker'in yarım yağlı bir yoğurdunda besin değeri 100 gr'de "Yağ 1,5 gr", "Karbonhidrat 6,7 gr" ve "protein 4,3 gr" yazıyor (ama light ibaresi yok). Bunu kullanabilirim değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      light ibaresi bazen yanıltıcı olabiliyor.dikkat etmemiz gereken yağ oranının %2'den az olması.1,5 bulabiliyorsan uygundur.

      Sil
    2. Teşekkür ederim.

      Şu an atak evresindeyim. Günde 1 adet cherry domatesi tüketiyorum.

      Sorun olmaz sanırım?

      Sil
  48. merhaba seyir dönemindeyim. sp günleri anlamadım domates yiyemiyorum .siz olmasanız çok zor gidiyor yorumları okuyunca rahatlıyorum.saygılarımla

    YanıtlaSil
  49. izinli gıdalarda süt var. yağsız olarak fakat sınırlı izinlilerede konmuş nedenini öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağsız süt teoride sınırsız ama yukarda da yazdığım gibi duraklamalarda 1 brd.la sınırlamak öneriliyor.

      Sil
  50. Merhaba herkese, ben seyir dönemindeyim yaklaşık 1 ay oldu dukan rejimine başlayalı ve toplamda 5 kilo verdim. İlk olarak bu kg kaybı az mıdır?

    Benim asıl problemim, her türlü et, tavuk, hindiden çok sıkıldım. Çalıştığım için verdiğiniz harika tarifleri ancak haftasonu uygulayabiliyorum onun dışında çok renk katamıyorum menülerime. Seyir dönemine uygun, alternatif ne gibi yiyecekler hazırlayabilirim? Ispanak, kabak, karnıbahar, brokoli gibi sebzeleri nasıl pişirsem ne yapsam bilemiyorum, soya sosu, hardal etli yemeklerde kullanıyorum ama pek fayda etmez oldu ağzımda büyüyor lokmalar et yerken :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)
      kilo kaybı kişiden kişiye değişiyor.eğer uygulamada yanlışlık yoksa senin ritmin budur denilebilir.

      sebzeleri kepek ve yumurta ile mücver yaparak veya kıymanın içine rendeleyerek köfte yapıp tüketebilirsin.böyle yaptığında işyerine taşımak da kolay olacaktır.yanında yoğurtla güzel öğün olurlar.ayrıca tavukla haşlayıp sebzeli çorba yapabilirsin.termosla yine işyerine götürülebilir.
      karnabaharla kısır tarifi var örneğin.(ıspanaklı köfte,pırasa mücveri tariflerini de dene mutlaka.)
      tarifleri çeşitlendirmek sandığın kadar zor değil aslında.tarifleri tekrar tararsan ilham alabilirsin.

      Sil
  51. bana kabak dokundu mesela, dokundugunu da soyle anladım. pişirdiğim cok tatlı bir kabaktı ve bu yüzden tatlandırıcı eklemediğim.buna ragmen içinde ihtiva ettiği doğal şeker artık nasıl fazlaysa yedikten 15-20 dakika sonra açlık krizine girdim. böylelikle bal kabagının benim için cok da zararsız olmadıgını gördüm. tam zıttı olarak da pancarı denedim korka korka. tıpkı diğer toprak altında yetişen kök sebzeler gibi şekerli olmasına ragmen bal kabagında ki gibi olmadı. deneye deneye öğreniyorum ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Ece herkesin vücudu farklı tepki verebiliyor.kendimizi iyi dinlemeliyiz.

      Sil
  52. Kuru fasulye serbest mi? Diyetimi bozmuş olur muyum? Seyir evresindeyim.

    YanıtlaSil
  53. Simla Hanım, edamame olarak bildiğimiz soya fasülyesini inanılmaz seviyorum. Seyir dönemimde PS günlerinde haslayıp restoranlardaki gibi tabi tuzlamadan :) yiyebilir miyim? Evet demenizi umarak ne kadar yiyebileceğimi de sormak istedim zira bir aralar yemek yapmaya üşenince oturup 1 paket yerdim akşam yemeği olarak tuzsuz haşlanmış olarak :)) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Bridget merhaba,
    Edamame sadece 3.evrenin nişastalı öğünlerinde yenebilir.Miktarı da diğer baklagiller gibi pişmiş halde 220 gr olmalı.
    Soyadan ilk 2 evre ancak tofu ve soya filizi(ps) olarak faydalanabiliriz.

    YanıtlaSil
  56. merhaba,ben tatlandırıcılarla ilgili soru sormak istiyorum.tatlandırıcı içeren yoğurt ya da cola içmek kilo verimini durdurur mu?
    bir de tarifler için hangi tatlandırıcıları kullanmalıyız.nerden bulabiliriz.teşekkürler

    YanıtlaSil
  57. merhaba,ben tatlandırıcılarla ilgili soru sormak istiyorum.tatlandırıcı içeren yoğurt ya da cola içmek kilo verimini durdurur mu?
    bir de tarifler için hangi tatlandırıcıları kullanmalıyız.nerden bulabiliriz.teşekkürler

    YanıtlaSil
  58. merhaba,ben tatlandırıcılarla ilgili soru sormak istiyorum.tatlandırıcı içeren yoğurt ya da cola içmek kilo verimini durdurur mu?
    bir de tarifler için hangi tatlandırıcıları kullanmalıyız.nerden bulabiliriz.teşekkürler

    YanıtlaSil
  59. Simla Hanım, Kurufasülyeyle ilgili yasaklı olduguna dair bir şey göremedim. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  60. duygu merhaba,
    tatlandırıcıda sınır 3yk kadar.eğer stevya gibi doğalsa sınır yok.
    light kola ve türevleri ise 1 kutu kadar öneriliyor.
    takitaformtat60-takita stevya-splenda ve stevia uygun olanlar.eczane ve büyük marketlerde bulabilirsin.

    aynur,
    kurufasulye tahıl grubunda ve sadece 3.evrede nişasta öğününde pişmiş olarak 220gr kadar izinli.

    YanıtlaSil
  61. selam ben atak devresinin 5. günündeyim 4 kg verdim.fakat sabah tartıldıgımda 88 gün içinde 90 kg geldim.2 kilo oynaması normal mi yoksa sabah uyandıgımda çıkan kgyu mu dikkate almalıyım.Ayrıca dukan diyetini yaptım başlamadan ve kilomun ideal oldugunu söyledi.Tabi ki bu mümkün değil çünkü1.63 boyum var.size g öre atağı kaç gün devam ettirmeliyim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  62. teşekkürler simla hanım.sadece stevya mı doğal.ben splenda aldım ama o doğal değil mi.bu arada gerçekten teşekkürler.atak evresinin 2. günümdeyim daha ama canım acayip tatlı istiyor.ben de şimdi tarifini verdiğiniz süt reçelini ypacağım.:))

    YanıtlaSil
  63. merhahaba diete başlayalı 2 gün oldu ve 1.5 kılo verdım size sorum bu olucak bu seyır evresınde bırsey okudum kıtapta tam anlayamadım verdığıiniz kılo kadar gün seyır devresı yapın dıye anlatırmısınız

    YanıtlaSil
  64. Merhaba, ismim Ela. Dukan'a başlayalı 1 hafta oldu, 5,5 kg gitti şimdiden. 7 gün atak yaptım. şimdi Seyir'e geçeceğim ama anlamadım nasıl yapacağımı. 1 gün sırf proteği, 1 gün sebze+protein şeklinde mi devam edecek? ya da sizin uyguladığınız hangisidir? haftanın kaç günü sırf protein kaç günü protein+sebze yemem gerekiyor? bu günler illa sabit mi olmalı? beni bu konuda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim, ilham kaynağımsınız! =))

    YanıtlaSil
  65. ya birisi lütfen bana cvp versin..tavuk taşlığı yağsız bi şekilde ızgara yapışırsa yenirmi lütfen bir bilen cvp versin,önemlii benim için

    YanıtlaSil
  66. Merhaba Ben 20 Ocak Pazar günü dukan diyetine başladım dukan testine göre 6 gün atak yapmam gerekiyor şimdi atağın 4.günündeyim ve 2.8 kg verdim.. yürüyüşümü de yapmıyorum ancak ben 3 gün yulaf kepek bulamadım ve kepeksiz devam ettim uzun uğraşlar sonunda bugün yulaf kepeği buldum ve krepimi bugün yiyeceğim.. sizce kepeksiz başlamam kötü mü oldu ve verdiğim kilo uygun mu?

    YanıtlaSil
  67. 6 günde neredeyse 3 kilo vermişsin.tabi ki çok iyi:)
    zararın neresinden dönersen iyidir. kepeksiz başlamaman lazımdı tabi ama artık yapacak birşey yok.aynen devam:))

    YanıtlaSil
  68. Simla merhaba, ben aynı soruyu başka bir yazının altına sordum ama nerde şuan bulamadım :))

    Şimdi ben bu Doğalsan'ın Yulaf Kepeği ve Galeta Karışımı'nı kullandığımı fark ettim, yani saf yulaf kepeği olan değilmiş, çok dalgınım bu ara. Krebimi yaparken 1yumurta light süt az tuz kullanıyorum gayet güzel oluyo da ben yanlış mı yapıyorum? Yani karışım olanı kullanıyorum saf 100%yulaf kepeği yerine. Galeta unu olduğunu içinde yeni fark ettim

    YanıtlaSil
  69. Merhaba Bridget,
    ürünle ilgili yazımı okumuş muydun?
    o üründe galeta unu yok.dukan galetası yapılabildiği için adını galeta karışımı koymuşlar.
    karışım olduğu için günlük 2 kaşık kepek hakkın yerine 3 kaşık kullanabilirsin.yanlışlık yapmamışsın yani merak etme:)

    YanıtlaSil
  70. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  71. Merhaba Simla :)

    Çok imrendiğim bir baget tavuk tarifi buldum linkini paylaşıyorum:

    http://www.youtube.com/watch?v=Y9F3kjPaG20

    Sence bunu seyir aşamasına uygun hale nasıl getiririz :)) Galeta unu yerine mısır nişastası ve yulaf kepepi karışımı kullansak, tereyağı yerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullansak ve tabi light kaşar (hatta ben levent çarşıdaki merkez şarküteri ve ışıklar şarküteride çok harika yagsız ve tuzsuz peynirler buluyorum, burgu peynir diye geçiyor, denemek isteyenlere...) kullansak :)?

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  72. acaba tavuk veya et doner yiyebilir miyiz az mesela salatanin icinde az miktarda

    YanıtlaSil
  73. zehra
    merhaba dukan diyetine başlamamın bugün 10.uncu günü. seyir evresindeyim 1-2 gündür kabızlık yaşıyorum ilaç aldım geçmesi için, sebze tüketimini biraz daha artırsam yada bir kase çorba içsem bu evrede doğru olur mu yardımcı olurasanız çok sevinirim:)::):):):)

    YanıtlaSil
  74. merhabalar :) ben atak dahil 8 gunluk dukancıyım ve yaptığım dukan usulu tatlın
    4/1 ini yiyecek kepek ve sut tozu hakkım olmasına rağmen ben tatlı krizi sonucu hepsini yedim :( pişmanım ve 3 kiloluk başarıdan sonra bozmuş olmaktan korkuyorum sonuç olarak gün içinde 5 yk kepek ve 7 yk süt tozu tükettim yarın beyaz gün uygulamayİ düşünüyorum sizce ne yapmalıyım
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  75. Merhaba.
    Benim de bir sorum olacak izin verirseniz. atak evresi dün itibari ile bitti. Hedef 1.5 kilo iken ben 1.850 verdim. :) firesiz ve kaçamaksız evreyi tamamladım.bugün seyir evresindeyim ama aynı gıdaları yemekten çok sıkıldım. Sizin tarifleriniz çok güzel görünüyor.Yalnız benim kafamı karıştıran konu şu, bu tarifler çok lezzetli ve doyurucu. akşam sizin ekmek tarinizi denedim ve almam gereken yulaf kepeği oranına göre (ki bu da 5/1 oluyor) bugün 1 parçasını yedim.yanında biraz da çiğ sebze tükettim. teoride her şey usule uygun görünüyor ama ben suçluluk hissediyorum.Daha doğrusu hata yapmaktan korkuyorum.Bu tariflerdeki vb. dukan diyeti tariflerindeki yemek, pasta, ekmek,çorba vs. yememde bir sakınca var mı? lütfen sakıncası yok deyin de rahatlayayım. :)Bir de örnek günlük menüler var mı ? ben göremedim de.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  76. Merhaba, ben Dukan'a 7 Ocak'ta 79 kilo ile başladım. 20 yaşındayım ve 1.71 boyundayım. Neredeyse 1 ay olacak başlayalı ama ben sadece 75 kiloya düşebildim. İnsanlar 1 haftada 4-5 kilo verdiklerini söylüyorlar. Bu da moralimi bozuyor. He bir de, ben çok tatlı delisi biriyim. Bu nedenle sayfanızdaki tatlı tariflerini iki günde bir uyguluyorum. Bu benim diyetimi duraklamaya sokmuş olabilir mi? Biraz rahatlatılmaya ihtiyacım var sanırım.

    YanıtlaSil
  77. bridget,
    burgu peynir tuzsuz oluyor ama yağsız olduğunu sanmıyorum.en az %20 yağ oranı oluyor genelde burguda.paketli değilse satıcıların yağsız demesine bakma.
    tarifi açamadım nedense.

    beyzanur hazır dönerlerin yağ oranı bizim için çok fazla.face adım blogla aynı.

    zehra,
    sebzeyi arttırabilirsin.bol su da çok önemli.

    Inga;
    beyaz gün uyguladın mı bilmiyorum ama aynen devam etmeni önerecektim.
    sınırları aşmamak duraklama yaşamanı önler.

    zulal merhaba;
    tarifler evrene uygunsa ve sınırı aşmıyorsan suçluluk duymana hiç gerek yok.biz doyarak zayıflıyoruz:))

    evrim,
    her bünye farklı tepki verebiliyor.testin öngördüğü rakam neydi?

    YanıtlaSil
  78. Atak kısmında 1.5 kilogram, 99 günlük seyirde de 14.7 kg vermem gerekiyormuş. Ama 21 gününde sadece 2.5 daha verebildim ben. çok gerisinde kalacağım sanki. Bir de, dün öğrendim, mısır nişastası sınırlı yiyeceklerdenmiş. Onu çok tüketiyormuşum ben. :(

    YanıtlaSil
  79. Selam Simla,
    Bu yorumunu dikkate alacağım, teşekkürler.
    Karbonat konusunda birçok şey okudum ve duydum sağdan soldan. Protein ağırlıklı beslendiğimiz için vücudumuzda asit artarken baz azalıyormuş. Eczaneden alınan ingiliz karbonatını her sabah 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı kadar koyup içmemiz asit dengesini sağlıyormuş ve kilo kaybında, hazımsızlıkda vs. yardımcı oluyormuş. Bilginiz var mı bu konuda? Varsa tam uygulama şekli konusunu danışmak istedim bilenlere...

    YanıtlaSil
  80. Eczacıma sordum, tam da söylediğim gibi gönül rahatlı ile hergün 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyip içmemiz asit oranını dengeli tutmak için son derece iyi bir çözümmüş. Hergün içmekte hiçbir yan etki yokmuş. Bilgilerinize :))

    YanıtlaSil
  81. evet Bridget dünkü yazım tam da bu konuyla ilgiliydi:)

    YanıtlaSil
  82. ay evettt :)) şimdi fark ettim, yazınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  83. merhaba ben bugune kadar harfi harfine hic bozmadan goturdum seyirin 10. gunundeyim ama malesef bir kacamak yaptim ve 1 tabak hellim yedim bunun disinda hic bozmadim bugun yedigim hellimi nasil telafi edebilirim ne yapmaliyim lutfen yardimci olun :(

    YanıtlaSil
  84. merhaba ben bugune kadar harfi harfine hic bozmadan goturdum seyirin 10. gunundeyim ama malesef bir kacamak yaptim ve 1 tabak hellim yedim bunun disinda hic bozmadim bugun yedigim hellimi nasil telafi edebilirim ne yapmaliyim lutfen yardimci olun :(

    YanıtlaSil
  85. SHIRATAKI NOODLES'dan bahsetmişsiniz, ben noodle çok severim, herhangi bir marka ya da restaurantta yiyebilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
  86. Shirataki normal noodledan tamamen farkli sakin ayni sanip noodle yeme!budaha cok vegeteryan bolumlerinde var. amerkadaysan hemen hemen tum supermarketlarda var

    YanıtlaSil
  87. Simla hanım merhaba ben dun yarım un kurabiyesi ve braz sucuk tükettim seyirin 16.gunundeyim ve kilo vermem cok cok yavas yapan arkadaşlarima gore sizce ne yapmalıyım bastan mı baslayım ? bir de kalamarı nasıl tüketebilirim?

    YanıtlaSil
  88. Simla hanım 73 le başladım 2 gun atak yaptım seyirin 17. gunundeyim 17 gundur sadece 1 kilo verdim atakla beraber 3 !dukana gore vermem gereken 10 kilo var neden veremiyorum 2 kere kacamagım oldu ufak ama bunları telafi ettim 3 gun ust uste sp yaptım 1 gun beyaz gunu yaptım neden kilo veremiyorum boyle giderse dukanı bırakmayı dusunuyorum bu kadar dikkat etmeme 17 gunde sadece 1 kilo duraklama olamaz bunun adı regl doneminde falan da değilim lütfen bana yardımcı olun moral motivasyon 0 . ne yapmalıyım cevabınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  89. Activia kayısılı yoğurt yedim yağsız yazmıyordu almamın nedeni o diyetler de kullanılıyor diye aldım yedim 1 kutu bana bir yardım eder misiniz

    YanıtlaSil
  90. selam simla hanım... bende yeni dukancılardanım sayenizde yani sizin yazdıklarınızı okuya okuya başladım, bugün 4 günüm 2,7 kg verdim ve en güzeli direk yağ oranım azaldı bu beni anlatılmaz mutlu etti bugün. bütün bu yaptıklarınız bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür etmek istedim bu mutluluğu sayenizde yaşadım.. vermem gereken 20 kg var daha, sizin bu nefis tariflerinizle ve desteğinizle inşallah 6 ay sonunda onlarıda vericem... emeklerinize tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  91. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  92. Resmen bunalıma girdim Simla, nerdeyse 1 aydır aynı kiloda duruyorum. İşten eve yürümeye başladım dün. Suyu az içiyodum şimdi ona da el attım. Yeşil çay hep içiyorum zaten. 2 kaşık yulaf kepeği hakkımı hep krep olarak kullanıyorum ve mesela 4 tane krep çıkarıyorum 2sini sabah ikisini öğlen yiyorum. Dün geceki menüm mesela light ton balığı (yağda değil suda olan) konserve patlıcan közlemesi ve domatesli roka salatası 1 tatlı kaşığı yağ ve balzemic sirke ile. Son zamanlarda sütü light kullanmadım, normal süt kullandım. Buna da son vericem şimdi. Ama hoplıyım mı zığlıyım mı napıyım bilmiyorum ama Şubat sonu 70 kg olmazsam çook üzülücem. Regli düzenim bozuk yine her zmaanki gibi, ödem mi yaptım diye düşünüyorum. Jinekolog aynen devam dedi doğum kontrol hapına. Biraz akıl verin lütfen :( Şu karbonatı yapıyorum sabahları 1 su bardağına 1 çay kaşığı, yürüyüşe başladım, suyu günde 2 litre yapıcam inşallah, yeşil çay, sınırlı izinli yemicem (mısır nişastası kullandım kakaolu puding yaparken)...Başka ne önerirsiniz :(

    YanıtlaSil
  93. bugun seyirin 20. gunundeyim ve tık yok atakta 2 kilo vermistim oyle kaldı daha 1 gram bile veremedim ki ben cabuk kilo kaybeden bi insanım simdi dukanı bırakıp normal sebzesi ekmegi olan baska bir diyete baslasam kilo alırmıyım ? veya dukana bastan baslamak istesem once biraz beklemem mi gerekir sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  94. ben 105 kiloyum.şuan atak 4.günündeyim ve 1.5kilo verdim.birincisi atagımı kaç gün yapmalıyım.ikinciside seyir dönemim ideal kiloma ulaşana kadar olmalı demi yanlış anlamadım galiba.

    YanıtlaSil
  95. İyi günler ben 75 kilo ile başladım atak dönemi 2 yaptım ve 2 kilo verdim yaklaşık bir aydır seyir dönemindeyim ve hiç kilo veremedim umudum tükenmek üzere hedefim 65 kilo ama bir türlü gitmiyor ne yapmam gerekli nerde yanlış yapıyorum sizce???

    YanıtlaSil
  96. Shirataki noodle aldim . Goruntusu lastik gibi . Makasla kesip kuculttum. Agir bir koku yukselti paketten bosalan suyundan. Iyice yikadim suzdum. Uzerine kiymali salcali sos yapip deniycem. Ama o kokudan dolayi tereddutteyim. Agir bozuk bi balik kokusu vardi suyun. Simdi gitti gibi ama bilmiyorum. Yemegi yapip yersem sonucunu yazacam :)

    YanıtlaSil
  97. Philidephia peynirin "lightest" i ucgen peynirin de "extra light" olani var yag orani %3..onu yememizde bir problem yoktur degil mi onemli olan 100gr daki yag orani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %2'ye kadar olanlar uygun.
      %7'ye kadar olanlar sınırlı izinli olarak günde 30gr kadar yenebilir.%3 de öyle.

      Sil
  98. acaba alkol neden yasak ´??

    YanıtlaSil
  99. bir sorum daha olacak ben ataktayim suan nerdeyse 1,5 yag orani olan 150gr lik meveli yogutlardan tatli niyetine yiyebilirmiyiz acaba ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cevap bekliyorum ben günlerdir ama :))

      Sil
    2. sadece şekersiz olanlar uygun(sütaş light.)o da seyirden itibaren.
      kendin yoğurda tatlandırıcı ve aroma ekleyip yapabilirsin ama.

      Sil
    3. Tesekkür ederim cevapladiginiz icin, bu arada benim atak bugun son yarn seyire geciyorum ama malesef 1 kilo dahi veremedim 4 günluk atakta :( Acaba normalmi bu durum merak ediyorum cünkü kitapta en az 1 yada 1,2 verilebilir deninyordu testi yaptim 1-2 arasi Atakta verebilecegim cikti anlayamadim simdi bu durumu :((((

      Sil
    4. cevap alabilirmiyim acaba ya, eger haratsizlik vermesem tesekkür ederim simdiden

      Sil
    5. tam olarak nasıl uyguladığını bilmem lazım Demi.

      Sil
    6. gercekten herseyi harfi harfine uylyorum zaten kitabi okudum bu sayfadaninda hergün hemen hemen misafiriyim 4gunluk atak bugünde seyirin 3.günündeyim yulaf kepegi,1,5 oranini gecmeyen sut ürünleri,stevia tatlandirici,1,5lt su ,cay ,saf protein ,düzenli yürüsüs vs..vs..ve herseyden önemlisi büyük bir istek ve morelle basladim ama seyirin 3.günü yani bugun sabah kalkinca terazinin ibresi kendi kilomun 1kg altini gösterdi ama aksama tekrar eski kilomu gösterdi böyle olunca bilemiyorum ne yapmam lazim acaba ??????

      Sil
    7. bu arada 67kg yum vermek istegim kilo orani 10kg testide yaptim orada bana verilen uygulamayla hareket ediyorum suan öncadende yazdigim gibi seyirin 3.günündeyim 1/1 uyguluyorum.

      Sil
    8. kaç yaşındasın?kullandığın ilaç var mı?regl öncesinde misin?

      Sil
    9. regl döneminden sonra diät'e basladim zaten hic bir ilacta kullanmiyorum ama bende orta derecede lactosu allergisi var ona karsida süt ürünlerinde hicbir yan etkisi olamayan lactrasse kullaniyorum doktor tavsiyesiyle, geneliklede lactosusuz urunleri tercih ediyorum zaten. Yasimda 31, gercekten cok saskinim 15 gune kadar sinir cizdim kendime eger dahada kilo veremessem büyük ihtimalle diäti birakmayi düsünüyorum üzülerekten :(( cünkü artik ne yapacagimi bilemiyorum Yukarida belirtttigim gibi harfi harfine uguluyorum hatta daha uzun yürüyüsler yapiyorum ....

      Sil
    10. herşey uygun görünüyor.ölçülerini aldın mı hiç peki?
      çünkü bazen tartıya yansımasa da incelme görülebiliyor.
      bir de tiroid geliyor aklıma.

      Sil
    11. Bundan bir yil kadar önce tiroid'e baktirmistim hersey iyi demisti doktor ama simdi biseyler olmussa bilemmem tekrar baktirmam lazim. Ölcülrimide tabiki aldim kitaptada zaten öyle yaziyor.

      Sil
    12. Simla hanim bana yardim edin lutfen okadar cikmazdayimki diät konusunda ne yapayim devammi edeyim, hic rastladinizmi acaba benim durumumda olan bir kisiye sonradan hizli bir kilo verme durumu olabilirmi acaba ?????

      Sil
  100. simla merhaba, süt tozu krizim devam ediyor :)
    bir türlü malzemelerimi tamamlayıp tatlı ve süt tozu ile yapılan ekmek yapımına gecemedim.
    şu ana kadar hiç sınırlı izinlileri kullanmadım.
    nestle'nin light süt tozunu az ölçüde ve nadir günlerde kullansam çok mu zarar görürüm dersin?
    yaklaşık 3 kilo kadar da fazlam kaldı.
    http://postimage.org/image/s0jkwqwut/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süttozu olmadan da yapılabilecek pek çok tarif var.benim tariflerimin çoğunda yok süttozu.
      nestleninki süttozu değil kahva beyazlatıcı.içeriğini okursan neden kullanmaman gerektiğine ikna olursun mutlaka;)

      Sil
    2. peki :(
      sayende 7 kilo verdim, sözünden çıkamam :):)

      Sil
  101. Merhaba ben yasemin,4 gün atakta 2 kg verdim 2 gündür seyrdeyim kaçamak yapmyorum tatlıda aramıyorum zaten ama yarın kızımın dogum günü var dayanamaz yersem bütün emeklerim bosamı gider :( vermem gereken dukana göre 2 bana göre 5 kg.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki boşa gider.keşke doğumgününden sonra başlasaydın.
      kendine dukana uygun yiyecekler hazırlamanı tavsiye ederim.

      Sil
  102. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süttozu her evrede serbest fakat atakda miktarı çok abartmamakta fayda var.

      Sil
  103. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  104. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  105. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet listedekileri doğru anlamışsın.domates atak ve sp günlerinde püre olarak 1 yk geçmemeli.sebze günlerinde zaten izinli.
      tatlandırıcı olarak da en çok splenda ve stevya öneriliyor.

      Sil
  106. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  107. merak ettiğim diğer şey de mesela 6 yk yulaf kepeğinden kek ya da poğaça yaptık atak evresinde hakkımız 1.5 yemek kaşığı olduğundan bu yiyeceği 4 günde mi yiyoruz???

    YanıtlaSil
  108. Atakta kabartma tozu, vanilya geçerlimi??? Değilse hangi evreden itibaren kullanıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kabartma tozu ve vanilya aroması her evrede uygun.yalnız dikkat şekerli toz vanilin değil sıvı şekersiz vanilya aroması olmalı.

      Sil
  109. simla hanım ben 3 cocuk annesiyim.36 yasındayım. sizin facebook sayfanızdan yardım alarak ve destek görerek 4 ayda 18 kg verdim. iki aydır 2 kilo verdim ve bunun sebebinin yaptıgım kacamaklar oldugunu biliyorum. bunları nasıl engelleyip eski diyet düzeninme geri dönebilirim. bama bir yol gösterin. basladıgım kg 92 bulundugum kg 74 boyum 170cm bi 10 kg daha vermem gerek ama bir türlü kacamakları bırakıp ilerleyemiyorum. kars ta oturuyorum ve ekstra ürnlere ulaşamıyorum. alabilirdiğim sadece tatlandırıcı toz ve yulaf kepeği. bu tarz sıkıntılarda etkili oluyor kacamak yapmama. ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emine merhaba,
      18 kg için tebrikler:))
      Dukan verilecek çok kilosu olanlar için diyeti 2 aşamada yapmayı öneriyor.
      18 kio için güçlendirme yapıp kalan 10 kilo için en baştan diyete başlayabilirsin.böylece ekstra gıdalar ve ödül günleriyle kaçamak arzunu bastırıp biraz daha motive olarak baştan başlaman mümkün.
      kepek ve tatlandırıcı olduktan sonra diğerleri çok da gerekli değil.bunlarla da pek çok güzel tarif yapılabilir.

      Sil
  110. yulaf kepeği galeta karışımı hangi evrede kullanılıyor birde marketlerde bu şekilde mi satılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. atak hariç kullanılabilir.doğalsan marka olmalı.

      Sil
    2. peki yulaf kepeği ile ölçüleri eşit mi yani 1 yk yulaf kepeği 1 yk yulaf kepeği galeta karışıman denk mi ??

      Sil
  111. Acaba light puding tüketebilir miyiz ? Tüketirsek hangi evrelerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      light pudingler uygun değil.kendi pudingini yapabilirsin.

      Sil
  112. merhaba
    ben 23 ocak 2013 de dukan diyetine başladım .yaklaşık 40 gün oldu 6 gün atak yaptım . 75 kilo ile başladığım diyete atak sonunda 71 e düştüm şu an 1+1 şeklinde seyir evresi yapıyorum . 67 kilodayım ama son günlerde bi değişiklik olmuyor. tartıya çok çıkmamaya çalışsam da 2 güne bir duramayıp tartılıyorum. ayrıca neredeyse hiç egzersiz yapmıyorum. şu an ki durumum normal mi diyetin seyrine göre merak ediyorum. bu yüzden görüşünüzü almak istedim şimdiden teşekkürler..
    ayrıca nescafe duraklamaya sebep olurmu çünkü ben çok içiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. banu merhaba,
      diyet süresince aynı hızda kilo kaybı mümkün değil.mutlaka durakladığımız zamanlar olacak.bu arada tartıda fark görmesen de inceldiğini gözlemleyebilirsin.fazla kahve duraklama yapabilir çünkü kafeinli içecekler ödeme yol açarlar.bunların yerine bol su tüketmek ödemi atmanı sağlar.
      duraklamalarda sınırlı izinlileri kesmek ve egzersiz mutlaka gereklidir.hiçbir şey yapamıyorsan dukan egzersizlerini yapmaya çalış.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim .. bugün tartıda 65.8 de gördüm..

      Sil
  113. slm
    ben atakta 4 kilo verdim bir haftadır seyir evresindeyim ama kilo vermedim daha normalmi?
    bir de ne zaman tatlı tabi süt tozu ile yağsız tariflere uygun ne zaman nasıl yemeliyim?
    beyaz nohut yemek sakıncalı mı bu arada atıştırma huyumun nasıl üstesinden gelebilirim çare arıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
    ipek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ipek merhaba,
      kitapta da yazdığı gibi seyire geçildiğinde duraklama normal.
      her evreye uygun tatlı tarifi mevcut.sağ kolonda görebilirsin.
      nohut nişastalı gıda olduğundan güçlendirmede uygun.
      atıştırma arzunu izinli gıdaları atıştırarak giderebilirsin.yine sağ kolonda atıştırmalık tarifler mevcut.

      Sil
  114. şekersiz nescafe içebilir miyiz ??? Evde kahveyi kendim yapmaya çalışıyorum ama dışarda pek mümkün değil bu:D

    YanıtlaSil
  115. merhaba simla pek çok tarifte sahlep, irmik görüyorum bunlar serbest mi onu anlayamadım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saf sahlep tozu izinli,irmik değil.benim tariflerimde irmik bulunmuyor.

      Sil
    2. birçok sitede dukan tarifleri diye irmik kullanılmış ,salama da rastladım şaşırdım o yüzden teşekkürler

      Sil
    3. rica ederim.nette bilgi kirliliği çok fazla malesef.kitabı referans almak hata yapmayı önler:)

      Sil
  116. kahve konusunda ayrtıntılı bir açıklama yapsan süper olur ben mocha falan da içmek istiyorum ama dışarıda light sütlü latte içebiliyorum başka ne içebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şekersiz ve yağsız hazırlanmış kahveler uygun.bu durumda sade veya latte en uygun seçenek.ayrıca şekersiz aromalar da bulunuyor bazı kahvecilerde.

      Sil
    2. Şekersiz nescafe içebilir miyiz bu durumda??

      Sil
  117. simla hanım ben de yazmıştım ama cevap vermemişsiniz görmediniz mi acaba ..

    YanıtlaSil
  118. slm iyi günler dukan diyeti evrelerinde pekmez bal yemek var mı varsa hangi evrelerde tüketilebilir.....teşekkürler

    YanıtlaSil
  119. dışarıda menemen yiyebilir miyiz??

    YanıtlaSil
  120. merhaba ben holladayim burdaki cogu urunler 0 yagli ama icindeki diyer katki maddeleride onem limi han gi katki maddesine dikkat etmeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arada adim emine yanitlarsaniz sevinirim

      Sil
    2. yağ dışında şeker,nişastalı katkılar,aşırı sodyum da olmamalı.

      Sil
    3. cok tesekkerler yanitladiginiz icin birde bunlarin tahminen ne kadar olmali tekrar tesekkurler

      Sil
  121. merhaba simla,
    eti form ürünleri ve etimek bu diyette serbest mi acaba ve de evre ve miktar sınırlaması varsa öğrenebilir miyim lütfen çooook teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  122. meraba ben yeni başladım diyete 4 gün oldu ve 3 kilo verdim ama ben atak döneminde salatalık yedim bunun zararı olur mu ? teşekkürler

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips