EVRE:SEYİR,GÜÇLENDİRME |
Ricotta,bizim lor diye bildiğimiz aslında süt kesmiği denilen bir peynir çeşidi.Lor daha önce de söylediğim gibi sütü kestirerek değil peyniraltı suyuyla yapılıyor.Fakat biz bu tür süt,yoğurt kestirerek yapılan her peynire lor diyoruz.
Buna ricotta dememin sebebi ise ricotta ve süt kesmiği tarifinin birebir aynı olması ama kesmik kelimesinin bende lezzet çağrışımı yaratmıyor olması:)Süt kesmiği(ricotta) için yapmanız gereken tek şey 1 lt sütü kaynama noktasına gelinceye dek ısıtmak ve içine 1 çorba kaşığı sirke ekleyerek kesilmesini sağlamak.Bu şekilde beklettiğiniz sütün üzerine çıkan kesmikleri süzgeçte bekleterek ricottayı hazırlayabilirsiniz.(%1,5 yağlı süt kullanmanızı tavsiye ederim.)peynir gereken tatlılarda rahatlıkla kullanılabilecek tatlı bir peyniriniz olacak.
MALZEMELER:(6 muffin)
-2 yumurta
-2 yk yulaf kepeği
-1 tk az yağlı kakao
-3 yk ricotta
-2 yk toz tatlandırıcı
-1 çay bardağı yağsız süt
-1 çay kaşığı kab.tozu
-3-4 damla vanilya aroması
-3-4 damla rom aroması(opsiyonel)
-3-4 damla tereyağ aroması(opsiyonel)
İki ayrı karışımdan oluşuyor bu tarif.
1.karışım:
-1 yumurta,1 yk tatlandırıcı ile çırpılır.1/2 çay bardağı süt,kakao,rom,tereyağ aromaları,kab.tozu ve kepek beraber çırpılır.ve kalıpların yarısına kadar doldurulur.
2.karışım:
-1 yumurta,1yk tatlandırıcı ile çırpılır.1/2 çay bardağı süt,ricotta ve vanilya aroması eklenerek iyice çırpılır ve kalıpların kalan kısmı doldurulur.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk.pişirilir.
ilham tarifi için:http://
ellerine sağlık hayatım
YanıtlaSilmmmmm enfes
:)))
Simlacım, bu akşam ya da yarın peynir tarifini ve görsellerini yayınlıyorum.
YanıtlaSilSevgiler
bekliyorum:)
SilSimlacım ben paylaştım. Dilediğin gibi kullanabilirsin. :) bu muffin beni benden alıyor yapıcam ama yine seninki gibi olmıcak eminim :))
Silçok güzel olmuş eline sağlık:)keçi çökelek de çok lezzetli oluyor ama yoğurtla olduğu için daha ekşi çıkıyor.
Silgüzel yaparsın muffini eminim:)
hem ricotta tarifi hem de muffin için teşekkürler :) acaba ricottayı yüzde 0.15 yağlı sütten yaparsak çok mu kötü olur? bir de lezzeti nasıl olan bir peynir? yapılırken tuz ekleniyor mu?
YanıtlaSilmerhaba eren:)
YanıtlaSilbu tür peynirler en güzel tam yağlıdan oluyor malum.yağ azaldıkça hem miktar azalıyor hem de tadı yavanlaşıyor.tuzu ben tatlılarda kullanmak için özellikle eklemedim.bu şekilde tatlı ve süt tadında oluyor.arzu edersen yerken de tuzlayabilirsin.
çok teşekkürlerr :)
YanıtlaSilMerhaba Simla,
YanıtlaSilBen denedim ama hiç senin yaptığın gibi olmadı :(
Kıvamım baya bir suluydu, fırına koyunca biraz düzeldi ama sonrasında yemek için kalıptan çıkardım ama hep kalıba yapışmıştı :(
Resimde böyle güzel olduğunu görünce çok heveslenmiştim ama beceremedim :((
hay allah.aslında silikona yapışmaması lazım herşeye rağmen.neden öyle oldu acaba?
YanıtlaSilben bugün denedim, muhteşem oldu. Mutlaka deneyin
YanıtlaSilmikrodalgada olur mu?
YanıtlaSil