sosyal ağlarda izleyin

2.2.12

İNEGÖL KÖFTE

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:
-1/2 kg yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-1 yk yulaf kepeği
-1 tatlı kaşığı sirke
-1  tatlı kaşığı karbonat(silme)

-tuz,karabiber

Kıyma,rendelenmiş soğan,baharatlar ve kepek iyice yoğrulur.Karbonat ve sirke eklenerek biraz daha yoğrulur ve yaklaşık 24 saat buzdolabında dinlendirilir.(daha erken yaparsanız puf puf olmuyor)
Yağsız tavada kızartılıp servis edilir.

14 yorum:

  1. İnegöl köftenizi denedim, harika oldu, tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. inegöl köfteyi atak evrsinde yiyebiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
  3. yarım kilo kıymayla tahminen kaç parça köfte çıkıyor? köfteleri pişirip buzluğa atsak kaç gün dayanır? yağsız olunca tavaya yapışmıyor mu? atak evresinde yağ tamamen yasak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaklaşık 20 adet çıkmıştı sanırım.buzlukta et ürünleri en fazla 3 ay dayanıyor bildiğim kadarıyla.yağsız olunca yapışmıyor iyi bir tavaysa yoksa çok az yağ damlatıp peçeteyle fazlasını alabilirsin.her evrede z.yağ 1 yk kaşığı kadar izinli.

      Sil
  4. seyir evresinin 2. gunundeyim . aksam kofte yapmayı dusunuyorum ancak 2 yemek kasığı olan yulaf kepeği hakkımı sabah ki kahvaltıda kullandım. aksam kofteye koyacagım 1 yemek kasığı yulaf kepeği problem olur mu sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görmemişim sorunu pardon:(
      kepeği limitimizden fazla kullanmak duraklamaya yol açabilir.o da bir karbonhidrat çünkü.

      Sil
  5. mükemmel bir tarif. 1 kilo kıymadan yapıp bir gün dinlendirdikten sonra derin dondurucuya attım. canım istedikçe yapıyorum.
    ben bir çay kaşığı da kimyon kattım, yakıştı. bir de bazı porsiyonların şeklini değişik değişik yaptım. dukan lavaşın arasına koymak için adana şeklinde, mikrodalga ekmekle yemek için burger köftesi şeklinde yaptım. burgeri bugün yedim, o kadar güzel oldu ki :)) çok teşekkürler bütün tarifler için :)

    YanıtlaSil
  6. Dun aksam Atak donemindeyken yaptim bu tarifi. tadi super oldu ama pisirirken cok dagildi. icine bir yumurta eklememe ragmen dagilmayi engelleyemedim. cozum varmi?

    YanıtlaSil
  7. Ben bu köfteyı dün aksam aynı tarıfteki ölçülerde hazırlayıp dolaba koydum. Bugün de tost makinasında ızgara yaptım. 5dk da hazırlandı ve süper bır tadı oldu. Benki normalde köfte sevmem ancak bu çok güzel oldu. Tarıf için teşekkürler..
    Sevgiler,
    Neslihan Ç.

    YanıtlaSil
  8. merhaba simla, sen olmasan ben bu diyeti yapamazdım, bu tarifide yaptım ve bayıldım, bayıldım,bayıldım çoook teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
  9. Bu tarifi fırında pişirsek olur mu? Olursa kaç derecede pişirmek gerekir? Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips