sosyal ağlarda izleyin

11.12.11

PANCARLI ZEBRA KEK

EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME

MALZEMELER:(8-10 kişilik)
-2 küçük pancar(ben reçelden 6YK kullandım)
-6 YK yulaf kepeği
-2 YK mısır unu
-2 YK süttozu
-1/2 çay bardağı süt
-3 Yumurta
-2 YK kakao
-8 YK toz tatlandırıcı(reçel kullanırsanız 6YK yeterli)
-1/2 paket kab.tozu
-2 YK z.yağ
-1 tatlı kaşığı vanilya aroması

Fırın 180 drecede ısıtılır.
Pancarlar iyice yumuşayıncaya dek haşlanır.Kabukları soyulup rendelenir.
Yulaf süt ile şişmesi için ıslatılır.Yumurtaların beyazları kar gibi oluncaya dek çırpılır.
Sarıları tatlandırıcı ve süttozu ile çırpılır.Z.yağ eklenir.yulaf,mısır unu,kab.tozu,aroma ve pancarlar eklenir tekrar çırpılır.Yumurta beyazları eklenerek spatula ile iyice karıştırılır.
Karışım ikiye ayrılır.Yarısına kakao eklenir.
Kalıbın içine ortadan başlayarak karışımlar bitene dek sırayla bir kakaolu bir sade karışım dökülerek çizgili bir şekil alması sağlanır.
180 derecede yaklaşık 50 dk.pişirilir.

*Hafif ıslak kek gibi pişti.Browni tadı oldu kekte.
İçindeki pancarların ne olduğunu yiyen kimse anlamadı.Havuçlu kek olurda pancarlısı neden olmasın?:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips