PANCAR REÇELİ
|
EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-4 orta boy pancar
-yarım su bard.toz tatlandırıcı(bu kez takita formtat60 kullandım)
-2 tatlı kaşığı mısır nişastası(kıvam için)
-yarım limon suyu
-1 limon kab.rendesi
-1 çubuk tarçın
-1 ufak parça taze zencefil(yoksa 1 çay kaş.toz zencefil de olur)
Pancar iyice yıkanıp 1 saat yumuşayıncaya dek haşlanır.suyu süzülüp kabukları soyulur ve rendenin iri tarafıyla rendelenir.
Tatlandırıcı tarçın ve zencefille beraber 1 bardak suyla kaynatılır.Kayndıktan sonra tarçın ve zencefil içinden alınır ,pancarlar ve limon kabukları eklenir.Beraber 1 saat daha ağır ateşte kaynatılır.nişasta limon suyuyla açılır ve reçele eklenir.10 dk.daha kaynatılır ve altı kapatılır.
not:geçen günkü pancar muhabbetinden sonra aklıma düştü biraz araştırdım.yabancı kaynaklardan yapıldığını öğrendim ama onlar daha farklı yapıyorlar.bu kadar nefis renkli bir sebze sadece turşu olarak kalamazdı zaten:)
reçel olarak yemek için yapmadım aslında.bir sonraki tarifte asıl yapma sebebimi göreceksiniz.arzu eden bu şekilde de yiyebilir tabi:)
Merhaba. reçel tarifini görünce merak ettim, diğer meyvelerden de splenda ile reçel yapabilir miyiz? diyabetik reçel ile yaptığınız cheesecake'i, mesela tatlandırıcılı frambuaz reçelimiz ile yapsak? :)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilYapabiliriz ama güçlendirmede yiyebiliriz ancak.Tarifte çok az renklendirmek için suyundan kullandım ama normalde karbonhidrat içeriği yüzünden izinli değil.Fakat bu reçel sebzeden olduğu için seyirde de yenebilir.