sosyal ağlarda izleyin

7.12.11

ISPANAKLI YAŞ PASTA

EVRE:SEYİR(SP)-GÜÇLENDİRME


MALZEMELER:
KEK İÇİN
-1 yumurta
-1 yumurta beyazı(sarısını kremada kullanacağız)
-6 yk yulaf kepeği
-3 yk tatlandırıcı
-1 çay brd. yağsız süt
-yarım su bardağı ıspanak püresi(körpe yapraklıları tercih edin)
-1 çay k.kab.tozu
-4-5 damla vanilya aroması

yulafı sütle karıştırıp şişmesi için bırakıyoruz.bir tencerede suyu kaynatıp ıspanak yapraklarını içine atıp ateşin altını kapatıyoruz.yapraklar sönünce süzgeçe alıp soğuk sudan geçiriyoruz.yumurtaları tatlandırıyla çırpıp,sütlü yulafı ,aroma ve kepeği ekleyip çrpıyoruz.ıspanakların suyunu iyice sıkıp blenderda püre haline getirip ,tüm malzemeyi beraber tekrar çırpıyoruz.önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.(ben orta boy oval borcam kullandım)

KREMA İÇİN
-1 yumurta sarısı
-1 su bardağı yağsız süt
-1 tatlı kaşığı mısır  nişastası
-2 yk tatlandırıcı
-10 damla vanilya aroması

Nişasta ve sütü iyice çırpıyoruz ve tatlandırıcıyı ekleyerek beraber pişiriyoruz.Yumurta sarısını bir kasede çırpıyoruz ve pişen muhallebiden az az ekleyerek alıştırma yapıyoruz sonra muhallebiye ekliyoruz.İyice çırparak biraz daha pişiriyoruz.Aromayı ekleyerek ateşten alıyoruz.

Soğuyan keki kare şeklinde kesip(kenarlardan artanlar bize lazım) Enlemesine 2'ye bölüp arasına ve üzerine kremayı sürüyoruz.artan parçaları ufalayıp üzerine süs olarak kullanıyoruz.

*oldukça büyük bir kek oldu.porsiyon olarak da muffin kalıplarında yapılabilir.
*kremayı tüm pastalarda kullanabiliriz.çok lezzetli oluyor.şanti,puding arası bir kıvamı var.(labne eklenirse tiramisu kreması olur)kakaolu da denenebilir.

not:önceki kremayı tutturamayanlar için reçeteyi revize ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips