sosyal ağlarda izleyin

4.10.11

KREM KARAMELLİ KEK

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:

KREM KARAMEL İÇİN:
-1 çay bardağı yağsız süt
-1 yemek kaşığı splenda
-1 yumurta
-4 damla kremkaramel aroması
-4 damla vanilya aroması

KEK İÇİN:
-1 çay bardağı yağsız süt
-1 yemek kaşığı splenda
-1 yumurta
-1 çay kaş.kab.tozu
 -4 yemek kaşığı yulaf kepeği(tepeleme)
-1 tatlı kaşığı yağı azaltılmış kakao
-4 damla vanilya aroması

Önce krem karamel hazırlamak için yumurta ve splenda çırpılıp,süt ve aroma eklenerek karıştırılır(fazla köpük oluşmamalı,oluşan köpük alınmalı) cam veya silikon kalıpların yarısını dolduracak şekilde bölüştürülür.

Daha sonra kek karışımı çırpılır ve kalıplardaki krem karamel karışımının üzerine dökülür(her ikisi karışmış gibi görünebilir ama merak etmeyin pişince kendiliğinden ayrılacaklar ve krem karamel kekin üzerinde kalacak)

Kalıplar içi su dolu başka bir kap içine yerleştirilerek fırına konur.Kekler kabarana dek pişirilir.(170 derecede yaklaşık 25dk)
Kekler oda sıcaklığına gelince dolaba konur ve en az 5 saat bekletilir.Ters çevrilerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips