sosyal ağlarda izleyin

17.9.11

TOFU-COCO KREM


MALZEMELER:

-3 yumurta
-1/2 lt yağsız süt
-200 gr tofu(gurmenetten aldım)
-5 yemek kaşığı splenda
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi aroması(gurmenetten aldım)
-5-6 damla dr.oetker vanilya aroması

Fırını 160 derecede ısınmaya bırakın.Sütü ılık hale gelinceye dek ısıtın.(tarifte kaynatın diyor ama yumurtalar pişmesin diye sadece ısıttım ben)
Diğer tarafta yumurta,splenda,tofu ve aromaları çırpın.Ilınan sütü karışıma ekleyip ateşe dayanıklı bir cam kaseyi içi su dolu başka bir kaba oturtarak,fırında 60 dk.pişirin.
Soğuyunca dolaba kaldırıp en az 3 saat bekletin.Sonra üstündeki kaymağı alıp,karışımı karıştırıp kaselere bölüştürün.Üzerini az yağlı kakaoyla süsleyebilirsiniz.

Tarifin orijinalindeki malzemeleri yarıyarıya kullandım.Krem karamel kıvamında bir tatlı oldu.Tofu kullanılmasına aslında pek de gerek yok.onsuz da aynı kıvamı tutar.(tofusuz atakta da yenebilir)

Ayrıca sonrasında karıştırarak servis etmek de hoşuma gitmedi.İlk hali daha hoş görünüyor.Bunun için karışımı ısıya dayanıklı kaselerde pişirip öyle servis etmek daha hoş olur.

tarifin orijinali:http://www.mydukandietshop.co.uk/content/60-creme-au-tofu-arome-noix-de-coco

4 yorum:

  1. Merhaba,
    İzninizle ben de naçizane bir tarifimi paylaşmak istedim:)
    Balkabağı marmelatlı krep:
    ince bir dilim balkabağı rendenin kalın tarafı ile rendelenir, biraz su ilavesiyle hafif eriyip kıvam alana kadar orta ateşte pişirilir, ağız tadınıza göre 3-4 kaşık splenda ile karıştırılıp 1-2 dakika daha pişirilir (Bu ölçülerde bir küçük kase çıkıyor). Bir gece buzdolabında bekletilir.
    Bir yumurta, 1.5 kaşık yulaf kepeği ve göz kararı yağsız süt çırpılarak kalınca bir krep pişirilir, ılınınca yarısına marmelat sürülüp ikiye katlanır ve afiyetle yenir.
    Pek umutlu değildim ama hiç de fena olmadı, sebzeli günlerde hoş bir kahvaltı alternatifi olabilir.
    Sevgiler...
    Aslı

    YanıtlaSil
  2. Aslı merhaba,
    Çok güzel bir tarif teşekkürler:)
    Fotoğraf çekip face'den paylaşsan arşivimiz için ne güzel olur:)

    YanıtlaSil
  3. simla hanim merhabalar sayfanizi ziyaret ediyorum cok guzel seyler yazmissiniz ellerinize saglik bende dukan diyetine basladim kitabini okudum 7 gun atak evresinde 4.5 kilo kaybettim suan seyir evresindeyim bugun alti gun oldu 600 gr vermisim biraz moralim bozuldu ama sizin yazilariniz moral veriyor pes etmek yok yola devam diyorum ayrica limonlu kurabiye ve tramisuyu denedim cok guzel oldular suan tofu coco krem firinda merakla bekliyorum nasil olacak diye ama bu tofu cok tuhaf birsey kalip seklinde sutun icinde erimedi bu normalmi ufalayarak kattim sute plastik gibi sanki insallah tadi guzel olur pissede yesem cevabinizi bekliyorum iyi aksamlar.( asli)

    YanıtlaSil
  4. Aslı merhaba,
    Çok iyi gidiyorsun maşallah:)Tarifleri beğenmene sevindim.
    Tofu gerçekten de değişik bir ürün.Biz alışkın olmadığımızdan sanırım garip geliyor bize.Birçok farklı tarifde kullanan var.
    İnşallah sonucu güzel olur bu tarifin de:)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips