sosyal ağlarda izleyin

8.9.11

MENEMEN

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:
2 yumurta
2 yemek kaşığı küp soğan
1 olgun iri domates
2 çarliston biber
1 parça yağsız lor veya b.peynir
1 kase maydanoz
arzu edilen baharatlar

soğan,ince doğranmış domates ve biberlerle beraber kendi suyunda kavrulur.yumurtalar çırpılır içine ince doğranmış maydanoz ve peynir eklenir.ocaktaki karışıma eklenerek karıştırılarak pişirilir.istenen baharatlarla tatlandırılır.

24 yorum:

  1. Bende seyir evresine bugün başladım.Bloğun bana çok yardımcı oluyor.
    Sana ne kadar teşekkür etsem azdır.

    Sormak iştediğim birşey var.
    Bu seyir evresinde 1 gün saf protein,1 günde sebze ve protein yiyeceğim ama bu sebze günlerinde illaki proteinde almam şartmı ve eğer öyleyse bu protein miktarına ne kadar aza indirebilirim.

    Bunu sadece sebzeli,protein günleri için soruyorum.
    Cevap verirsen çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Ben soruyu eksik sordum aslında..
    Benim protein derken söylemek istediğim kırmızı veya bayaz et..
    Yoğurt ve sütte sorun yok da sebze günlerinde az da olsa et yemek zorundamıyız onu sorundamıyız?
    Onu öğrenmek istemiştim..:))

    YanıtlaSil
  3. Evet evet protein olarak etleri mutlaka eklemeliyiz öğünlere.

    YanıtlaSil
  4. Bugün atak evresindeki 7. günüm ve artık sebze yemek istiyorummmmm :)) Yarın sabah kahvaltımda bu menemeni yapıcam resmine baktıkça şimdiden ağzım sulanıyor :D
    Aslında Dukanın sitesindeki teste göre atak evresini 3 gün yapmam gerekiyordu fakat ben 7 gün yaptım bunun bir zararı olur mu sizce? 7 günde 3.5-4 kilo arası verdim.
    Çok fazla ağız kuruluğu çekiyorum ve ağız kokusuda oluyor(bu beni çok rahatsız ediyor). Normaldede bol su tüketen birisiyim, ağız kuruluğu dahada çok su tüketmeme neden oluyor buda iyi bir şey olsa gerek :)
    Bakalım yarından itibaren seyir evresi nasıl gidecek...
    Gözüm hala menemenin resminde hehe :)

    YanıtlaSil
  5. Ayten atak evresini uzatmak zararlı olabilir.Neyse ki seyire geçiyorsun.Ağız kokusu diyetin işe yaradığının göstergesi aslında fakat sürekli bir hal alır ve balık veya aseton gibi kokmaya başlarsa tehlikeli olabilir.
    Bol suya devam:)

    YanıtlaSil
  6. Selam;
    Ben atak evresinin 3.günündeyim henüz.Ama diyet etkisini müthiş gösteriyor. Eşimle birlikte yapıyoruz.Şimdiden 2,5 kilo verdik.
    Sana birkaç sorum olucak. Şalgam suyu içebiliyor muyuz? atakta ya da seyirde...
    Kitapta parafin yağından bahsediliyor. Sen kullandın mı? Nerden bulabiliriz bu yağı. Sanırım ihtiyacım olucak.
    Bir dee...Balık çorbası yapılabilir mi acep bize uygun şekilde:))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Özlem,
    Şalgam suyu turşu niteliğinde bir içecek.Sebze olması sebebiyle atakta uygun değil,seyirde içilebilir ancak yüksek tuz içerdiğinden çok aziçmekte fayda var.
    Parafin yağı kullanmadım gerek duymadım açıkcası.Bir de çok ihtiyac duyulduğunda yerine bitkisel yağ tercih edilmesinin daha doğru olduğu notu düşülmüştü kitapta.Bence sen de onu dene.
    Balık çorbası yağ kullanılmadığı sürece çok uygun olur.
    Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  8. merhaba ben gülşah...diyeti eşim ve ben yapıyoruz.vermemız gereken kılo ikimizinde yaklasık 20kılo.atak evresi olan ilk 10 gunu başarıyla tamamladık ve eşim 5 ben ise 3.5kilo verdım.fakat kabızlık cektığimden bende basur başladı.çektiğim inanılmaz acılara rağmen bir fire bıle vermeden dıyete aynen devam edıyorum.size bazı sorularım olucak.eşim ve ben şuanda seyır evresindeyiz.5+5 yapıyoruz.bu seyır evresı nekadar sürecek yanı bız nezamana kadar 5+5 yapıcaz.bırde bıldığınız gibi yulaf kepeği bulmak zor.bızde dıyete başladığımız ilk günden buyana marketlerde satılan yulaf ezmesini kullanıyoruz.acaba hatamı edıyoruz.yoksa yulaf ezmesınıde kullansak olurmu.ve son bır soru yemeklerde cok az tuz kullanabılırmıyız.sevgılerle.simdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. tekrar merhaba yıne ben gülşah.yemeklerde salça tabı az olmak kaydıyla yanı bıraz tat vermesı açısından kullanabılırmıyız acaba.

    YanıtlaSil
  10. Gülşah merhaba,
    Yulaf kepeği kullanmamanızın acısını sen çekiyorsun şu anda:)
    İşte kepeğin önerilme nedenlerinden biri.Yulaf ezmesi kepekten çok farklı.Kepekten arındırılmış olduğu için karbonhidrat içeriği yüksek.
    Kepek kilo vermeye yardımcı çünkü midede kendi ağırlığının 200 katı kadar şişebilen tek besin.Ayrıca sindirime yardımcı olduğundan kabızlığı da önlüyor.Kepeği mutlaka edinmeye çalışın.
    Tuzu tamamen kesmeye gerek yok.Sadece azaltın diyor kitap.
    Salça şeker ve yağ katkısız olmalı ama ancak seyirde kullanılabilir.
    Seyir evresi istenen kiloya ulaşıncaya kadar sürmeli ama 1+1'e de dönebilirsiniz sıkıcı geldiyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. carrefour larin hepsinde satilmaktadir.Dogalsan yulaf kepeği

      Sil
    2. carrefour larin hepsinde satilmaktadir.Dogalsan yulaf kepeği

      Sil
  11. Merhabalar;
    Ligt limonata içtim bi bardak. Bi sakıncası olur mu acaba?
    Bu tür içecekler içilebilir mi?
    ligt puding yaptım.Seyir evresindeyim.Yenilebilir mi yoksa kilo vermemi engeller mi?

    YanıtlaSil
  12. Merhabaa ben Öykü seyir evresindeym diyeti sık sık bozduğumdan çok hızlı bir ilerleme kaydedemiyorum haftaya okula gideceğimden 4 5 gün atak yapsam sizce bir sakıncası olur mu :)okula gidene kdr güçlendirme evresine geçmek istiyorumda

    YanıtlaSil
  13. Özlem merhaba,
    Tatlandırıcı ile yapılan içecekler serbest olmakla beraber limonata limon suyu içerdiğinden fazlası meyveye giriyor.o yüzden seyirde tüketmemek daha iyi olur.light pudinglerde de şeker yok ama karbonhidratı biraz yüksek.Abartmamak kaydıyla arada bir yiyebilirsin:)

    Öykü merhaba,
    seyiri 5+5 uygulayabilirsin.O zaman 5 gün ardarda atak yapmış oluyorsun zaten.

    YanıtlaSil
  14. çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. merhaba,
    yaklaşık 5 haftadır diyetimi düzenli olarak vede spor yaparak dewam ediyorum,zor kilo verebilen biri olarak 4 kilovermenin mutluluğu içerisindeyim:)şu anda seyir evresini yapmaktayım..tek ve çözemediğim sorunum düzenli olarak yulaf kepeği ve buğday kepeği kullanmama rağmen ciddi kabızlık sorun mevcut vede geçmiyor,ne yapmam gerekiyor?sizden yardımınızı rica ediyorum,çok teşekkürlerisevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Sinem,
    Kabızlık için goji berry'yi sabah ılık suyla yemek,balsamik sirke kullanmak,bitki çaylarından yardım almak öneriliyor.
    hiçbiri işe yaramıyorsa 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ içmeyi deneyebilirsin.1-2 kurukayıs,kuruerik veya activia türü yoğurtlar da ağır kabızlık durumlarında izinli.tabi bol sıvı alımını da ihmal etmemelisin.Durumda değişme olmazsa dr.a danışmalısın mutlaka.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba ben de bes gün atak evresi bitirdim bugun seyir eversinde ikinci günüm bir gün sebze protein bir gün protein yapıyorum. Yalniz tek sey canim cok tatli çekiyor özel likle baklava ne yapm am gerek tatlandırıcı bulamsdigim icinde tatli yapamıyorum alternatif werebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar,
    Seyir evresinin PS günlerinde istenilen miktarda domates tüketebiliyor muyuz? Sınırlı izinliler sayfanızda domates için 1 yemek kaşığı ölçüsü verilmiş?

    YanıtlaSil
  19. merhaba ben birbuçuk aydır dukan diyeti yapıyorum arada kaçamaklar yaptığım vede kabızlık sorunu bende çok olduğu için hergünü ps yapmak zorunda kaldım bu yüzden çok ağır kilo veriyorum toplam 6,5 kg verdim bitkisel yağı kaç günde bir içmemiz gerekiyor tekrar verdiğim kiloyu sıvı yağ ile alırım diye korkuyorum cevap yazarsanız sevinirim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  20. ben birbuçuk aydır bu diyeti yapıyorum çok kötü kabızlık yaşadığım için son üç haftadır hergünü ps yapıyorum haftada bir kaçamak yapıyorum buyüzden 6,5 kilo verdim .bitkisel yağı kaçgündebir içebiliriz birde kilo aldırırmı cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  21. burcu domates atak ve seyir sp'si için 1 kaşıkla sınırlı,sebzeli günlerde sınır yok.

    ayşe günde 1 tatlı kaşığı z.yağ kullanabiliriz.kabızlık için yulaf kepeğini bol suyla kullanmayı ihmal etmemk lazım.kefir kullanmıyorsan mutlaka denemelisin.
    ayrıca karın egzersizleri de çok faydalı.

    YanıtlaSil
  22. Merhabaaa ben seyir evresinde bugun dayanamadim ve salgam suyu ictim 3 bardak ve 3 tane cig kofte yedim ne yapmam gerekir onerilerinizi bekliyorum :((((

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips