sosyal ağlarda izleyin

11.12.10

MANTAR SOTE GARNİTÜRLÜ TAVUK KÜLBASTI

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:
külbastı için
-1 adet derisiz tavuk göğsü
-1 soğan
-3-4 sarmısak
-1 tatlı kaşığı kekik
-tuz

Garnitür:
-500 gr mantar
-1 kırmızı biber
-2 çarliston biber
-yarım kutu doğranmış domates
-1 küçük soğan
-tuz

Tavuk fileto dilimler halinde kesilir.Bir kase içinde soğan suyu,doğranmış sarmısaklar,kekik ve tuzla beraber iyice harmanlanarak buzdolabında en az 3-4 saat marine edilir.

Soğan kavrulur.Domates ve biberler eklenir biraz daha kavrulur.Mantarlar eklenerek beraber kavrulmaya devam edilir.Mantarlar suyunu çektikten sonra tuz eklenir.

Tavuklar kızmış tavada önlü arkalı kızartılır ve mantarla servis edilir.(Atak evresinde sadece tavuk külbastı yenebilir)

9 yorum:

  1. tarifiniz cok güzel ama atak evresinde sebze yenmiyor diye biliyorum ben

    YanıtlaSil
  2. sadece tavuk külbastı yenebilir diğeri zaten garnitür.

    YanıtlaSil
  3. cevabiniz icin tesekür ederim,atak evresi tarifleri olunca bende sasirdim :)

    YanıtlaSil
  4. tarif üzerine not olarak ekledim.teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Mantar protein degilmidr yaw

    YanıtlaSil
  6. her sebzede bir miktar protein bulunur.mantarda da diğer sebzeler kadar aşağı yukarı.bir sebzenin tek başına protein olması mümkün değil zaten.

    YanıtlaSil
  7. merhaba.Tavuk yaparken knorrun tavuk harçlarını kullanabiliyo muyuz?fırında yaparken mesela.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips