EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
külbastı için
-1 adet derisiz tavuk göğsü
-1 soğan
-3-4 sarmısak
-1 tatlı kaşığı kekik
-tuz
Garnitür:
-500 gr mantar
-1 kırmızı biber
-2 çarliston biber
-yarım kutu doğranmış domates
-1 küçük soğan
-tuz
Tavuk fileto dilimler halinde kesilir.Bir kase içinde soğan suyu,doğranmış sarmısaklar,kekik ve tuzla beraber iyice harmanlanarak buzdolabında en az 3-4 saat marine edilir.
Soğan kavrulur.Domates ve biberler eklenir biraz daha kavrulur.Mantarlar eklenerek beraber kavrulmaya devam edilir.Mantarlar suyunu çektikten sonra tuz eklenir.
Tavuklar kızmış tavada önlü arkalı kızartılır ve mantarla servis edilir.(Atak evresinde sadece tavuk külbastı yenebilir)
tarifiniz cok güzel ama atak evresinde sebze yenmiyor diye biliyorum ben
YanıtlaSilsadece tavuk külbastı yenebilir diğeri zaten garnitür.
YanıtlaSilcevabiniz icin tesekür ederim,atak evresi tarifleri olunca bende sasirdim :)
YanıtlaSiltarif üzerine not olarak ekledim.teşekkürler:)
YanıtlaSilben tesekür ederim
YanıtlaSilMantar protein degilmidr yaw
YanıtlaSilher sebzede bir miktar protein bulunur.mantarda da diğer sebzeler kadar aşağı yukarı.bir sebzenin tek başına protein olması mümkün değil zaten.
YanıtlaSilmerhaba.Tavuk yaparken knorrun tavuk harçlarını kullanabiliyo muyuz?fırında yaparken mesela.
YanıtlaSilben ali
YanıtlaSilmerhaba