EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
-1 derisiz tavuk göğsü
-1 küçük soğan
-1 çay kaşığı toz tatlandırıcı
-1 yemek kaşığı balsamik sirke
-tuz,karabiber,toz kırmızı biber
Tavuk fileto olacak şekilde ince dilimlenir.Yağsız tavada önlü arkalı kızartılır.
Soğan piyazlık doğranır.Yağsız tavada kendi suyuyla kavrulur.
Tatlanıdırıcı,baharatlar ve sirke eklenerek iyice yumuşayıp karamelize olması sağlanır.Tavukla beraber servis edilir.
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Teşekkür ederim.Denrseniz size de afiyet olsun:)
YanıtlaSilTariflerinize bayildim. Ben 2.5 ay once Dukan diyetine basladim.3 Hafta yaptim 4 kilo verip birakmistim. O zaman hem Turkce hemde damak tadima uygun tarifleri internetten bulamamistim. 2 gun once tekrar basladim ve siteniz buna baslamamda bana guc verdi. En azindan surekli ne pisirebilirim diye dukanin sayfasindaki tuhaf lezzetleri incelemem gerekmeyecek:)Umarim bu sefer sonunu getirebilirim.
YanıtlaSilSevgiler.
Bahar Malkoc
Beğenmenize çok sevindim.İşe yarar umarım.
YanıtlaSilBen de o türlü garip tariften sonra kolları sıvamaya karar vermiştim:D
Kolay gelsin:)
MERHABA TARİFLERİNİZ ÇOK GÜZEL BEN DE SEYİR EVRESİNDEYİM. VE DEĞİŞİK TATLAR DENEMEYİ SEVİYORUM ANCAK MALZEME SINIRLI DİYE DÜŞÜNÜRKEN BLOĞUNUZU GÖRÜP YANILDIĞIMI ANLADIM BUNLARI PAYLAŞMANIZ BENİM İÇİN ÇOK İYİ OLDU.. UMARIM BAŞARABİLİRİM TEŞEKKÜRLER...
YanıtlaSilrica ederim,kolay gelsin:)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen de seyir evresine gececegim 2 gün sonra, neler yiyebilirim diye arastirirken sizin tariflerinize rastladim, ellerinize saglik harika seyler üretmissiniz?
Ama anlamadigim su ki, mesela bu tarifte tavuklari önlü arkali kizart demissiniz? peki yag? ne kadar? ne yagi kullanmaliyiz? yagsiz nasil kizartacagiz? Veya ayni sekilde soganlari kavururken, yagsiz nasil kavrulacak?
Bir de bu balsamik sirke normal bildigimiz marketlerde satilan balsamik sirke degil mi? onun lighti falan var mi?
Merhaba,
YanıtlaSilYapışmayan bir tavada yağa hiç ihtiyaç duymadan tavukları kızartabilirsin.Tavaın iyice ısındığından emin olduktan sonra tavuklar koyarsan hemen bir kabuk oluşturacak ve suyu içinde kalarak yumuşak olacaklardır.Bir tarfı kızarmadan diğer tarafını çevirme o zaman suynu salar ve güzel kızarmaz.
Soğanlar da aynı şekilde önce kendi suyunu salacak sonra kavrulana dek pişecekler.
Ama illa yağ kullamak istiyorum dersen yapabileceğin şey tavaya birkaç damla sıvıyağ damlaıp kağıt peçeteyle iyice yaydıktan sonra kızartmak olabilir.
Afiyet olsun:)
Cok tesekkürler cevabiniz icin, peki bu balsamik sirke marketlerdesatilan normal balsamik sirke degil mi?
YanıtlaSilevet
YanıtlaSil