EVRE:-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
Pandispanya için:
2 yumurta sarısı
1 yk toz tatlandırıcı
4 yk yulaf kepeği
1/2 paket kabartma tozu
5-6 damla vanilya aroması
1 çay bard.süt
Kreması için:
1 yumurta akı
2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yk light labne
1 yk toz tatlandırıcı
3-4 damla vanilya aroması
Islatmak için:
1/2 su bardağı istediğiniz tür kahve
1 tatlı kaşığı tatlandırıcı
rom aroması
Üzerine:
1 çay kaşığı türk kahvesi
1çay kaşığıyağı azaltılmış kakao
Pandispanya hazırlamak için yumurtalar tatlandırıcı ile çırpılır.Önce sıvı sonra tüm katı malzemeler eklenir ve biraz dinlendirilir.180 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
Kreması için süt ve nişasta pişirilir.Katılaşınca ateşten alınır ve tatlandırıcı eklenir.
Yumurta katı bir köpük halini alana dek çırpılır.Sıcak krema eklenerek iyice çırpılır.Labne ve vanilya aroması eklenir.
Pandispanya ikiye bölünür.Kahve ile iyice ıslatılıp krema yayılır.Diğer kek üzerine konur ve kalan kahveyle ıslatılıp krema sürülür.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.