sosyal ağlarda izleyin

13.11.10

KÜRDAN KEBABI(İSLİM KEBABI)



EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME

MALZEMELER:

2 kemer patlıcan
200 gr yağsız dana kıyma
1 küçük soğan
çeyrek demet maydanoz
3 yemek kaşığı domates rendesi
2 diş sarmısak
tuz,karabiber,kimyon,yenibahar,toz kırmızı biber
süsleme için biber ve cherry domates

Kıyma soğan rendesi,maydanoz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.Biraz dinlendirildikten sonra şekil verierek yağsız tavada her iki tarafı da kızartılır.

Patlıcanlar uzunlamasına şeritler halinde kesilerek tavada hafif kızarıp yumuşayana dek pişirilir.

Patlıcan dilimleri artı şeklinde serilerek ortalarına köfte konur ve kürdanla kapatılır.Biber ve domatesler kürdana batırılırçTüm malzeme bitene dek devam edilir.
Hazırlanan kebaplar fırın kabına dizilir.Domates rendesi,ezilmiş sarmısakla 1 bardak sıcak su ile karıştırılarak tepsiye dökülür.Fırında 180 derecede yaklaşık 30 dk.pişirilir.
Veya tencereye dizilen sarmaların üzerinde sos dökülerek 30dakika pişirilir.



Blogging tips