sosyal ağlarda izleyin

23.9.14

ŞARLOT PASTA

EVRE;SEYİR-GÜÇLENDİRME

MALZEMELER

Pandispanya için;
-1 yumurta akı
-3 yk yulaf kepeği
-10yk yağsız süt
-1 yk yağsız yoğurt
-1 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 yk lımon suyu

Kreması için;
-1,5 su bardağı yağsız süt
-1 yk toz tatlandırıcı
-1,5 yk mısır nişastası
-4-5 damla vanilya aroması



Pandispanya için fırın 150 derecede ısıtılır.
Yumurta akı,süt ve yoğurt çırpılır.Tatlandırıcı,aroma,limon kabuğu rendesi, ve kepek eklenir.Kabartma tozu ve limoN suyu ilave edilip karıştırılır.Kare veya dikdörtgen fırın kabına dökülür.(ben 20x20 kare borcam kullandım.)150 derecede 10 dakika 170 dereceye çıkarılarak 10dk.daha pişirilir.(mikrodalganın orta derecesinde 5-6 dk.da pişirebilirsiniz.altı nemli kalırsa tersini çevirip 30sn.daha tutun.)
Pişen pandispanyanın arasına gojı marmelatı surulerek sıkıca rulo yapılır ve soguması ıcın bekletılır.

Krema karıstırılarak pısırılır.

Dıbı yuvarlak bır kasenın ıcıne strec fılm dosenır.Rulo kekten ınce dılımler kesılerek kasenın ıcıne dosenır.

Krema ortasına doldurulur.

tercıhen 1 gece buzdolabında dınlendırılen pasta ters cevrılerek tabaga cıkarılır ve servıs edılır.

Afıyet olsun.

NOT:Goji marmelatı ıcın 1 bardak gojıye 1 bardak su ve 1 kasık tatlandırıcı ekleyıp pısırın ve robottan gecırın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips