sosyal ağlarda izleyin

19.5.14

ZEYTİN,ZEYTİNYAGI VE YOGURT HAKKINDA GUNCELLEME VE DİĞER SORULARIMIZ

Toplantı hakkındaki yazımda belirttiğim gibi guncellemeleri ayrı bir gonderide yazmak istiyorum.

Gerek sizlerden gelen gerekse kendi merak ettiğimiz soruları ilettik kendisine.Kısıtlı zaman nedeniyle hepsini sormak mumkun olmadı ancak yazılı olarak ilettiğimiz tum sorular yanıtlarıyla  beraber kısa sure ıcınde resmi sitede yer alacak.


Once zeytinyag ve zeytin;

Biliyorsunuz seyirden itibaren gunde 1 tatli kasigi zeytinyag hakkimiz vardi.
Dr.Dukan bundan boyle hakkimizin 2 tatli kaşığı oldugunu ve eğer istersek bu hakkimiz yerine gunde 7 adet az tuzlu zeytin yiyebilecegimizi soyledi.
Kisaca seyirde tolere gida olmaksizin gunde 2 tatli kasigi zeytinyag veya 7 adet zeytin yiyebilirsiniz.


ve iste o acıklamayı yaptıgı an:))




Ve yogurt;

Aldığınız cig sütü kaynatıp 1 gün bekletip ustundeki kaymagi ayirdiginizda kullanabilirsiniz.
Ayni sekilde yaptığınız yogurdun da kaymağını ayirdiginizda yemenizin sakıncası yok.


Merak ettiğimiz diger bir konu da hamile ve emzirenlerin yulaf kepegi kullanıp kullnamayacakları hakkındaydı.Dr.dukan kepeğin herkes tarafından rahatlıkla kullanılabileceğini gunde 3 kasıgı gecmedikce vitamin eksikliği gibi kotu etkiler yaratmayacagını aksine cok cok faydalı bir besin oldugunun bir kez daha altını cizdi.



39 yorum:

  1. simla seyirde sp günlerinde zeytini yemek doğru olurmu sence?sonuçta sadece protein almamız gerekiyor değilmi? birde az tuzlu zeytin için marka ve nerde satıldığını paylaşabilirsen içimiz rahat şekilde yiyebiliriz :)))) siyah zeytinin az tuzlusunu internette bazı sitelerde sele zeytin adıyla gördüm ama ben yeşil zeytin sevenlerdenim ve onun az tuzlusuna hiç rastalamadım :(( help please :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seyir sp sinde yiyebiliriz ama guclendirme ve korumada yenmese daha iyi.
      az tuzlu zeytin marketlerde fora markasıyla gordum.aynı zamanda geceden suya koyup birkac su degistirerek de yenebilir.

      Sil
  2. Merhaba, Ben bu güncellemeyi çok sevdim , en sevdiğim yiyecekler arasında ve yiyebiliyor olmak harika gerçekten . Size bu site için ve yapmış olduğunuz dukan bilgilendirmeleri için çok teşekkür ederim. Motivasyon sıkıntısı çektiğimde sitenizi biraz karıştırıyorum ve kendime geliyorum . Tam 3 ay olmadı ama 11 kilo vermiş durumdayım , 15 kilo daha vermek durumdayım .Sizi takip etmeye devam ediyoruz. İyi günler dilerim .
    Saygılar,

    YanıtlaSil
  3. yakında her şey izinli olacak diye çok korkuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulkelerin taleplerine gore uygun besinler incelenerek eklenebilir tabi.neden olmasın:),

      Sil
  4. Merhaba Simla Hanım;

    bende sabırrsızlıkla koçluk sisteminini bekliyorum...ürnler ne zaman gelecek aca...yaklaşık bir tarih verdiler mi acaba..1 ayı bulur mu yoksa:( çok sabırsızlanıyorum açıkçası.
    burda paylşatığınız tarifleri takip ederek 12 kg verdim daha da vermeye devam ..emeğiniz için binlerce kez teşekkürler

    gülden

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Simla Hanım,

    Çiğ süt ile kast edilen alınan köy sütü , doğru mu anladım? ben de köy sütü ile yoğurdumu yapıyordum ancak tüketip tüketmemekte kararsız kalıyordum. Son güncellemeye göre köy sütünü (çiğ) kaynatıp bir gün bekletip kaymağını aldıktan sonra kullanabilirmiyiz? yani süt olarak da içmek mümkün mü? yoksa sadece bu süt ile yapılan yoğurda mı izin var? yada ben hepsini yanlış mı anladım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      dogru anlamıssınız:)

      kaynatıp 1 gun beklettikten sonra olusan kaymagı alıp ister sut ister yogurt olarak tuketebilirsiniz.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim Simla Hanım :) çok sevindim bu duruma,paylaşımlarınız ve ilginiz için ayrıca teşekkürler :)

      Sil
  6. Merhaba Simla hanim,
    Bu yogurt mevzuu hakkinda sorum olacak acaba hazir kaymaksiz olan yogurtlari da tuketmekte sakinca var mi acaba?? Sonucta cig sutun de ne kadar yag icerdigini bilmiyoruz ve ortaya cikan kaymakla belli bi miktar yagdan kurtulmus oluyoruz ayni sey olmaz mi kaymaksizlarla?? Tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır hazır yogurtlar icin bu gecerli degil.cig sut kaynatılıp kaymagı alındıgında yağı %1,5 oluyor.hazırlarda ise %3 uzerinde.

      Sil
    2. Himm iki kati bi fark olusuyor yani!! Ne cok yag yediriliyoruz :-) !!! Cok tesekkur ederederim Simla Hanim :-)

      Sil
  7. Merhaba, ben de express dukana başladım Simla hanım. 1 hafta oldu , eşimle beraber yapıyoruz. Çok değil sadece 5 kilo vermem gerekiyor. Kitabını da aldım okuyorum. Bundan 10 yıl önce de ben ve eşim gene protein diyeti yapmıştık. O zamanlar bu çok yeni bir fikirdi tabii. O günlerde de araştırmıştım, o yüzden temel mantığı biliyorum. Ama bu yulaf kepekli kısımla ilgili bir sorum olacak? Yulaf kepeği olmazsa olmaz mı? Çünkü ben de çok fena şişkinlik yapıyor. Bir de bu express dukanla istediğimiz kiloya gelince ne yapacağız? Direk korumaya mı geçeceğiz? Cevaplarsanız sevinirim, teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gec gordum kusura bakmayın.
      kepek olmazsa olmaz bu diyette ancak saglık sorunu yaratıyorsa yememek daha dogru.
      express bittiğinde korumaya geciliyor.haftada bir gun sp ve egzersizle devam:)

      Sil
  8. Simla hanım güçlendirmede yaglı peynir yerine 6 gün çerezimi,2 dilim ekmek yerine de 6 gün 220 gramlık nişastamı tüketsem.yaglı peynirle ekmegi hiç yemesem olur mu.bu arada emeklerinize sağlık.ilkay hanım ve sizin vesilenizle -39.Kocamaaaaaan TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz tesekkur ederiz:))
      olur tabi.bu besinler birbirleriyle degişim icin ideal.kendinizi takip edip zaman icinde degişikliklere gidebilirsiniz.

      Sil
    2. Çok teşekürler

      Sil
  9. Merhaba Simla hanım adım Melisa, nereye yazacağımı bilemedim ve en güncel konu bu diye buraya yazmak istedim. Umarım görürsünüz.
    Bugün 23. Seyir günüm 63 kiloyla başladım ve şuan 58 kiloyum hedef kilom 56.6 ve seyir evremin bitiş günü 18 Haziran olmasına rağmen bekleyemeyeceğim çünkü saçlarımda aşırı bir dökülme ve baş dönmesi gibi yan etkiler mevcut. Yarın itibariyle güçlendirmeye geçmeyi düşünüyorum ve düzenli olarak spor yapan birisiyim. Hedef kilom olan 56.6'ya güçlendirmede ulaşacağımı umut ediyorum yada ulaşabilir miyim acaba?
    Sizce uygun mudur yarın güçlendirmeye geçmem? ve bu son 1.4 kiloyu güçlendirmede nasıl bir yöntemle yollayabilirim?
    Sizi zevkle takip ediyorum, hep bizimle kalın iyiki varsınız.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. guclendirmede kilo vermek pek beklenmez.ancak yapılabilecek sey her yeni besini hafta hafta eklemek olabilir.sac dokulmesi icin lutfen omega kullanın.veya bol bol somon tuketin.

      Sil
  10. Melisa;
    bir de 5 gündür duraklama yaşıyorum onu da eklemek istedim belki güçlendirmeye geçmeye manidir vs. Her türlü bilgiyi vermek istedim. :)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, ben bir Azeriyim. İlk önce yazim hatalarim olursa kusura bakmayin türkcem o kadar da iyi değil. Ben yaklaşik bir ay önce dukan diyetini duydum, ingilizce araşdırmaya başladım ve sonunda burayi buldum. Emeğiniz için çok teşekkür ederim.
    Ben 20 yaşındayım ve ne yazık ki, 105 kiloyum. Bu güne kadar denemediyim yöntem, diyet kalmadı dersem hiç de yalan söylemiş olmam. Hep kilo verdim ama sonra o kiloları fazlasıyla geri aldım. Ve yaklaşık 6 aydır hiç kilo vermiyorum, ama almıyorumda. Siz hep ilk kitabi okumayı önerdiğiniz için, kitabı Türkiyeden sipariş ettim, umarım kısa zamanda elime geçer. Ama size sormak istediğim bir kaç soru var. Cevaplarsanız beni çok mutlu etmiş olursunuz.
    Soru 1: Ben fazla meyve tüketirim, özellikle de elma ve sanirsam bu diyette meyve yasak, dorumu?
    Soru 2: Goji berry denen bir şey hep öneriliyor, onu bulmak benim için çok zor. Bunun yerine başka bir şey yemek olurmu ya da hiç yemesem olurmu?
    Soru 3: Benim gibi çok kilolu bayanlar, hangi sporlari yapiyorlar, hangi aralıklarla yapiyorlar? Yani en çok önerdikleri nedir?
    Benim sorularimi lütfen cevaplayin, inşallah ben de bu diyetin faydasını görürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adını bilmediğimiz azeri arkadaşım ben Melisa, güçlendirme evresine kadar meyvenin yasak olduğu doğrudur fakat bu süre içerisinde sadece goji berry'e izin var. Ben de senin gibi bulamadığım için tüketemedim. Sanıyorum ki hiç yemesen de olur. Yine de Simla hanım bu soruya bir el atsa iyi olur. :)
      Spor için ise; günde tempolu bir şekilde 1 saat yürü. 105 kilo isen sıkılaştırma hareketlerinden çok kardiyoya özen göstermelisin. 1 saat'in içine yada ilave olarak (kondisyon olarak zayıfsan her gün) + 5 dakika hafif tempolu koşu ekle. 30 dakika bisikletle destekleyebilirsin bu koşuyu ve dahası dukan'ın vermiş olduğu egzersizleri yaparsan kısa sürede eminim çok faydasını görüceksin.
      Sevgiler.

      Sil
    2. İsmimi yazmayı unutmuşum, özür dilerim. İsmim İlahe. Siz "dukan' ın vermiş olduğu egzersizler " demişsiniz. Bu egzersizler hangileri, nasil bula bilirim? Bu arada dikkatiniz için ve de yorumladığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. Melisa;
      Sevgili İlahe rica ediyorum. Egzersizlere hemen yan kutucuklarda bulunan ''DUKAN EGZERSİZLERİ(Resimli açıklamalı)'' sekmesinden ulaşabilirsin.
      Başarılar diliyorum. :)

      Sil
    4. Çoook teşekkür ederim. Kitabim gelsin hemen bu dieti uyguluyucam :-). Simla hanımcım sizin de vericeğiniz bilgileri ve önerileri bekliyorum. Sizin tavsiyyeleriniz önemli benim için

      Sil
  12. Melisa;
    Umarım Simla hanım yarına kadar sorumu görür. :(

    YanıtlaSil
  13. Howdy very nice web site!! Man .. Beautiful .. Wonderful ..
    I'll bookmark your web site and take the feeds additionally?
    I'm glad to seek out so many helpful info here in the post, we'd like develop more techniques in this regard,
    thanks for sharing. . . . . .

    Here is my page ... fastest way to build muscle

    YanıtlaSil
  14. simla hanim merhaba
    bu dukan urunlerini nerde bulabilirim?
    Birde blogtaki guncellemerleri nasil takip edebilirim?
    Ben dukani 1 aydir yapiyorum ve 6 kilo verdim ancak maalesef arada kacamaklar yapıyorum nefsimi koreltmek icin
    Birsey sormak isterim badem,fındık, kabak cekirdegi ve beyaz leblebi nin bu diyette hicmi yeri yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      henuz urunler satısa cıkamadı.biz de beklemedeyiz.en kısa zamanda haberdar edecegim.
      kuruyemisler ancak 3.evrede gunluk yaglı peynir hakkı yerine aynı mıktada kavrulmamıs olarak yenebilir.leblebi ise yine 3.evrede nisastalı gıda olarak yeniyor.

      Sil
  15. My brother recommended I would possibly like this blog.
    He used to be entirely right. This submit truly made my day.
    You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thank you!


    my web-site - seo

    YanıtlaSil
  16. Slm ben Rukiye Dukan 'nın kitabını okudum çok şey öğrendim taysiye ederim 93den 79za düştüm yarın atak evresiyle başlıcam inş

    YanıtlaSil
  17. Simla Hanım merhaba, uygun olmadığını düşünüyorum fakat bir bilene danışmak istedim :) gurmenette dukan kategorisinin altında bulunan şekersiz yulaflı bisküviler seyire uygun mu? Artık dukanın ürünlerinin çıkması için sabırsızlanıyorum :)

    Şimdiden teşekkürler,
    Merve

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)
      ancak korumada dikkatli beslenmek isteyenler ıcın uygun olabilir.
      urunleri biz de sabırsızlıkla bekliyoruz.

      Sil
  18. Simla hanım.güçlendirmeye geçtim.ödül ögünuyle betaber ertesi gün+2 oldum.hemen ek gıdaları sırasıyla eklemeye başladım.bu hafta 1 dilim kepekli ekmek ve sırayla diğerlerini ilave edeceğim.kepekli ekmek toplam 68 gr mı olmalı yoksa hazır ekmeklerden 2 dilim yemek mi daha doğru olur.ayrıca òdül öğünü de bu sıralamaya dahil edecekmiyim yoksa her hafta ödüle devam etmeli miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      toplam 68 gr olmalı.her markanın gramajı farklı.bir tatrtı edinmek faydalı olur.
      odul ogunu de digerleri gibi ekleyebilir veya her hafta yapabilirsiniz.gidisata gore karar vermeniz uygun olur.

      Sil
  19. mrb dukan expresle istediğim kiloya indim.şimdi normal beslenince tartıda + görüyorum. Ben nasıl devam etmeliyim

    YanıtlaSil
  20. simla hanım merhaba, ben bu yazıda geçen tolere gıda olmaksızın günde 2yk zeytinyağına izin var kısmını anlamadım, tolere gıdalar+ 2yk zeytinyağı mı yoksa tolere gıda tüketmeden alınacak 2 yk zeytin yağı mı

    YanıtlaSil
  21. Hi, Neat post. There is an issue along with your site in web explorer, would
    check this? IE nonetheless is the market chief and
    a big section of other people will miss your wonderful writing because of this
    problem.

    Feel free to surf to my site anti aging Cream reviews

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips