sosyal ağlarda izleyin

9.12.13

YUNAN USULÜ KABAK MUSAKKA

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Yunanistanla yemekler hakkında bitmek bilmeyen bir çekişmemiz var biliyorsunuz:)
Musakka da bunlardan biri.Yıllarca koyun koyuna yaşayan halkların mutfaklarının benzer olmasından daha doğal ne olabilir ki.Ama bizi bu kadar sinirlendiren şeyin bu tatların dünyada onların adıyla tanınıyor olması sanırım.E bu da bizim ayıbımız bence;)

MALZEMELER:
-3 adet kabak
-1 soğan
-2 diş sarımsak
-1 küçük havuç
-300 gr yağsız kıyma
-1/2 bardak domates rendesi
-1 yk biber salçası
-1 tatlı kaş.z.yağ
-tuz,karabiber,toz kırmızı biber

sos için;
-1,5 bardak yağsız süt
-1 yk mısır nişastası
-tuz,muskat rendesi

üzeri için light kaşar peyniri(yağ oranı %7 ye kadar olan peynirlerden 30gr kadar)



Kabaklar soyulur ortadan kesilir ve uzunlamasına yarım parmak genişliğinde kesilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek kabaklar dizilir.Z.yağ fırça yardımıyla üzerlerine sürülür ve az tuz eklenir(fısfıslı yağdanlıkla 8 fıs yeterli)Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarmaya bırakılır.

Soğan küp küp doğranır.Yapışmaz tencerede sarımsakla beraber hafif kavrulur.Kıyma eklenerek beraber pişmeye bırakılır.Rengi dönünce rendelenmiş havuç ilave edilir.Biraz çevrilip domates rensesi,salça ve baharatlar eklenir.Yarım çay bardağı kadar su ilave edilerek pişirilir.

Süte nişasta ilave edilir ve karıştırarak pişirilir.Az tuz ve muskat rendesi eklenerek altı kapatılır

Kare bir fırın kabının(20x20 kullandım.) tabanına bir sıra kabak dizilir.Üzerine kıymalı harç yayılır.Kalan kabaklar dizilir.Beşamel sosla üzeri kaplanarak fırına verilir.önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 pişirilir.Son 5 dk.da kaşar ilave edilip kızarınca fırın kapatılır.

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Ben kabaklari ayni sekilde kestikten ve cekirdeklerini temizledikten sonra suyun icinde 3-4 dakika kaynatarak firin tepsisine koydum daha sonrasinda zeytin yagi ile firinda kizartmaya gerek kalmadi ;) Bu tarif icin tesekkürler harika oldu.

    YanıtlaSil
  2. ah bende bunu kafadan attım yaptım diye düşünüyordum ki, demek ki sizden görmüşüm örtük öğrenme olmuş. domates havuç koymadım. kabakları sadece mühürleyip yaptım. dukanda olmayanlar da yedi "çok güzel" dediler ama nedense ben pek beğenmedim :) sanırım kabaklarım acımıştı :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips