sosyal ağlarda izleyin

11.12.13

SHIRATAKI PİRİNÇLİ SÜTLAÇ-2

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Daha önce yaptığım sütlaç yumurtalı olduğu için bazılarımıza hitap etmemişti.Ben de bu kez süt reçeli formülüyle denemek istedim.Ev halkına da normal sütlaç yaparken bu formülü kullandığım sonradan geldi aklıma.Oysa ki tadı hafif karamelize oluyor ve nişasta vs.kullanmadan kıvam alıyor.

Bu tarife başlamadan önce mutfakta 1,5 saat kadar geçirmeniz gerekeceğini bilmenizde fayda var zira süt reçeli meşakkatli bir iş.Ancak tadına bakınca buna değeceğini göreceksiniz.Ben bu kez daha sulu olmasını istediğimden süttozu kullanmadım.

MALZEMELER:
-1 lt süt (uht yerine pastorize light süt öneririm.)
-4 yk toz tatlandırıcı
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1 paket shirataki pirinci
-4-5 damla vanilya aroması

Süt yapışmaz bir tencerede orta ateşte kaynamaya bırakılır.Süt 45 dakika kadar kaynayıp neredeyse 1/3 oranında azalınca karbonat ilave edilir.(dikkat:karbonatı ekleyince aniden kabarabilir.karbonat kimyasal bir etkileşim yaratıp sütün karamelize olmasına ve kıvam almasına yardımcı oluyor.)Tatlandırıcı eklenerek tekrar pişmeye bırakılır.Bu sırada sürekli karıştırıp dibinin tutmasını engellemelisiniz.Karışım yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başladığında pirinç süzgeçe alınır ve iyice akan su altında durulandıktan sonra süte ilave edilir.
Beraber 10 dakika daha piştikten sonra aroma eklenip atelten alınır.Ilınınca kaseler paylaştırılıp dolaba kaldırılır.Soğuyunca servis edilir.

Afiyet olsun.

Shirataki hakkında detaylı bilgi için tık tık

4 yorum:

  1. Sevgili Simla Hanım,
    Öncelikle böyle bir site hazırladığınız için size teşekkür ediyorum. Ben ağız tadıma çok önem veren biriyim. (Kilolu olmamın sebeplerinden Biri) Dukan Diyetine 20 kasım 2013 tarihinde 6 gün atak ile başladım başladığımda kilom 83,7 kg idi. şuan 76,8 kilo ve seyir ile devam etmekteyim. Neden bunu yazıyorum vermiş olduğunuz tarifler sayesinde bu diyeti yapıyorum. beni çok motive etti.Hepsini denemeye çalışıyorum. ve başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Femreye ben de katılıyorum. ayrıca Femre seni tebrik ediyorum. Ben de 6 kilo verdim.
    Simla Hanım, acaba bu sütlaç neden renkli sorabilir miyim? Henüz denemedim ama sizin bir çok tarifinizi denedim.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler Femre ve Dukan dünyam:))

    sütlaç süt recelinde olduğu gibi karamelize hale geldiğinden rengi de koyu oluyor.

    YanıtlaSil
  4. tebrik ederim harika bir blok tariflerine bayılıyorum diyeti çok kolaylaştırıyor :D seyir evresindeyim yeni geçtim sayılır henüz tatlı herhangi bir şey yapıp yemedim vücut daha eksikliğini hissetmedi sanırım eski yediklerime sayıyor :D bu tarifi denicem bu malzemelerden 1 kase mi çıkıyor 2 kişi yapıyoruz da birde bu tatlıdan ne kadar yiyebiliyoruz bir limiti var mı birde açıklamalarınız da okudum bu shirataki sebzeymiş o zaman bu tatlıyı ps günlerinde mi yememiz lazım teşekkürler

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips