sosyal ağlarda izleyin

24.10.13

BALKABAĞI ÇORBASI

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME

 Balkabağından yapılan çorbaya sıcak bakmayanlarınız olduğunu biliyorum fakat bir kez olsun denemeli ve önyargınızı yıkmalısınız.Seçeceğiniz kabağın açık renkli olmasına dikkat ederseniz helvacı veya kara kabak türlerinden seçerseniz daha az tatlı bir çorbanız olacaktır.


ben bu çorbada sağdaki kara kabaktan kullandım.

Ayrıca klasik balkabağı çorbasına tadını veren bir malzeme de küçük hindistan cevizi de denilen muskattır.(muskat nedir derseniz tık tık)Kullanmanız şart değilse de tadına katkısı büyük olacaktır.Baharatçılarda toz ve tane haline kolayca ulaşabilirsiniz.


MALZEMELER:
-300 gr balkabağı
-1 küçük soğan
-1 çay bardağı yağsız süt
-1/2 çay kaşığı muskat rendesi
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1/4 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-tuz

Soğan incecik doğranır ve kendi suyunda karamelize olana dek kavrulur.Küp küp doğranmış kabaklar ilave edilerek 5 dakika kadar beraber kavrulmaya devam edilir.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek kabaklar iyice yumuşayana dek pişmeye bırakılır.
Kabaklar yumuşayınca blenderdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilir.Süt ve baharatlar eklenerek 1 talım daha kaynatılır. (Yoğunluğuna göre gerekirse su ilave edilebilir.)


Afiyet olsun:)


11 yorum:

  1. Simla hanım merhaba soracak çok şey var eşim diyete başladı bende bebeğimin altı aylık olmasını bekliyorum yemekleri ben takip edip hazırlıyorum seyir evresi 2.gününde sınırlı izinlilerden örneğin herhangi birini yemeden bir tane ceviz yada bir kaşık fazla yulaf kepek yada herhangibirini değiştireceğini nasıl anlarız kitabi eşim bitirmek üzere sonra bana verecek bu gibi şeylerden bahsetmiyor diyor birde tatlı sorunu olanlar için tatlı yapılabilecek tatlandırıcı en iyi hangisi şimdiden sağolun

    YanıtlaSil
  2. merhaba. acaba light bisküvi, kraker vs diyette tüketilebilirmi?

    YanıtlaSil
  3. mrb tüm dukancılara başarolar.simla hanım iznilizle bir iki tarifimi siziznle paylaşmak isterim.
    1 balkabağı buding(ismi benuydurdum):balkabakları iri iri suda pişirilir kabuğa yakın kısmı ve üst kısmı ayrılır.biz üst kısmını kullanacağız(kabuğa yakın kısmı bir sonraki tarif için)bal kabağı püre haline getirilir süt ocağa alınır üzerine püre eklenir 1çk tarçın 1çk toz ceviz.vanilya aromsı tatlandırıcı katılıp blendrdan geçirir.kaselere bölünür.mmm süper oluyor.
    2 balkabağı köfte(mercimek köfte tadında) balkabağının kabuğa yakın kısmı çatalla ezilir.bulgur ayrı biy yerde şişirilir.madanoz soğan ince ince kıyılır.arzu edilen baharatla yoğrulur.köfte şekli verilir.ımm buda harika.simla hanım ben diyetisyene gidiyorum.ama sizin tariflerden sıkça faydalanıyorum.hatta burdaki tarifleri diyetime uyarlıyorum.47 kilo verim 56 ya düştüm.uzun süredirde koruyorum .tarifleriniz sayesinde.bu sayfadan bukadar faydalanırken.kendi tarifimide paylaşmak istedim.belki yardımcı olurum.aaaa unutmadan annem püreden bazlama yapardı yumurta yoğurt ve mısır unu ekleyip.söylemeden geçemedin.herkese başarılar.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bana göre bir diyet önerir misiniz kendimce yapıyorum bir şeyler kg verdim şimdi 8 kg kaldı verecek nasıl bir diyet uygulayabilirim.

    YanıtlaSil
  5. Sevim adım az önce unuttum yazmayı

    YanıtlaSil
  6. aslı merhaba,
    yorumunu yeni gördüm kusura bakma.umarım tekrar kontrol edersin yanıtımı.
    sınırlı izinli listesinden günde 2 tane seçme hakkımız var.eğer 2 tane seçmezsek aynısından 2 tane tüketebiliriz.örneğin 1 tatlı kaşığı kakao yerine 2 tatlı kaşığı gibi.ceviz zaten 2.evrede uygun değil.kepekse 1 yk daha fazla yenebilir sınırlı izinli yerine.sınırlı izinlilerin listesi blogda mevcut.

    bebek 6.aya gelse bile emzirdiğin takdirden en baştan değil 3.evreden uygulayabilirsin.

    meltem tarifler için teşekkürler.harika kilo vermişsin tebrikler:)

    sevim ben beslenme uzmanı değilim malesef.sadece dukan uygulamış biri olarak dukan hakkında tecrübe ve bilgilerimi paylaşabilirim:)

    YanıtlaSil
  7. Simla Hanım, 1yk daha fazladan kepek yemek sınırlı yerine geçer demişsiniz. Ama ben dukansite den okuduğum kadarıyla, chatlerde buna izin verilmemiş, bilgiledirmek istedim.

    YanıtlaSil
  8. dukandünyası ben de öyle biliyordum ancak bana da koçlar tarafından söylenen bu.

    YanıtlaSil
  9. simla hanım, yılbaşı içeceği biliyorum ama ben sizin tarifinizi denedim, çorbam şerbet gibi tatlı oldu, acaba tarifinizde bir şeyler eksik olabilir mi? malesef benim çorbam çöpe gitti :(

    YanıtlaSil
  10. bu arada bir kaşıkk kepek tolere olarak kabul edilmiyor, haberiniz olsun :) biraz da biz bilgiledirelim istedim, sürç-ü lisan oldu ise affola :)

    YanıtlaSil
  11. bubenimdünyam kabağın cinsiyle alakalı olabilir.ben helvacı veya kara kabak kullanıyorum bu tür tarifler için.

    1 kaşık kepeğin tolere olması ise dukanın resmi sitesinden aldığım koçluk tarafından verilmiş listede yer alan bir bilgi.

    o tarihten sonra değişiklik olmuşsa bilemem tabi.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips