sosyal ağlarda izleyin

5.8.13

SHIRATAKI PİRİNÇLİ SÜTLAÇ

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Shirataki ürünlerinin kendine has tadı olmadığından pişirdiğiniz her yiyecekle uyum sağlıyor.İster tatlı ister tuzlu olarak pek çok tarifte kullanmak mümkün.Paketi açtığınızda ilk etapta balık kokusu gibi bir koku alabilirsiniz ancak yıkayıp kaynattıktan sonra hiçbir şekilde koku kalmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

MALZEMELER:
-500 gr yağsız süt
-1 paket shirataki pirinci
-2 yumurta
-3 yk toz tatlandırıcı
-10 damla vanilya aroması
-1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi(arzuya bağlı)
-tarçın

Shirataki pirinci süzgeçe alınıp iyice yıkanır ve kaynar suya alınarak 5 dakika kadar haşlanır.
Yumurtalar tatlandırıcı ile çırpılır ve sütün 1 bardağı ilave edilerek karıştırılır.
Kalan süt ocağa alınarak limon kabuğu rendesi eklenir ve  ısınmaya bırakılır.Isınan sütten yumurtalı karışıma alınarak ılınması sağlanır ve alıştırarak ocaktaki süte ilave edilir.
Tüm karışım ısınmaya başladığında shirataki pirinci süzülerek ilave edilir.Beraber 5 dakika daha pişirilerek aroma ilave edilir.Ilınınca kaselere bölüştürülür ve buzdolabına alınarak iyice soğumaya bırakılır.

Tarçınla süslenerek servis edilir.

Not:Arzu ederseniz fırına dayanıklı kaselere alıp su dolu başka bir kap içine oturtarak fırınlayabilirsiniz.

Shirataki hakkında geniş bilgi için TIK TIK

Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. tarifleriniz gercekten cok pratik ancak ben tatlandirici kullanmadigim icin bunlari yapamiyorum. sekeri tamamen cikardim. artik hic aramiyorum bile. Dukan-ing deki basari hikayeleri gercekten cok motive edici benim icin. Dukanin amerika sayfasindaki resimlerden cok daha iyi. Bir turkler, dukanda amerikalilardan daha basariliyiz.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar simla hanım çok güzel tarifleriniz var kurtarıcımsınız üstümde Dr.Dukan kadar emeğiniz vardır :) peynir helvasını yapıcam ben ama normal peynir mayası olur mu ?

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık çok güzel görünüyor, bir denemeye başlasaydım:)

    YanıtlaSil
  4. İdeali senin durumun SKINNY tebrikler:)şekersiz hayat harika olmalı:)

    Aslı normal peynir mayası dediğin hangisi?hayvansal olan mı?
    tercihine bağlı aslında hepsi olur.

    YanıtlaSil
  5. Ben yurtdışından bir tanıdığıma shirataki makarna getirttim. Dukan'ın sitesinde önerdiği gibi bir gece buzdolabında hazırladığım sosla marine ettim, ve ertesi gün gerçek bir spaghetti bolonese yemiş oldum:) Bu sebeple sizden rica ediyorum, pirinci getirtmeyi başardınız. Lütfen makarna için de çabalamaya devam edelim hep beraber:)

    YanıtlaSil
  6. Dukan'da Amerikadan daha basariliyiz yazan arkadas: Dukan burda cok yeni, az kisi biliyor, burda senelerdir Atkins hakim. Merak etme bizimkiler ogrenir gecer sizi de Ing sayfasini da. ABD sayfasi Ing sayfasindan daha guzel ayrica,

    YanıtlaSil
  7. Oley o zaman eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba simla hanım, 1 haftadır takip ediyorum. Gurmenette bu pirinçten kalmamış. Acaba daha önce var mıydı? Yoksa sadece resim mi koymuslar?
    Bunun dısında nereden bulabiliriz bu pirinci?
    Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  9. Pelin merhaba,
    İlk parti gelir gelmez tükenmiş.Yeni sipariş verilmiş ama uzakdoğudan gelmesi,gümrüğü vs.'si zaman alıyor.gelir gelmez haber veririm:)

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba simla hanım ben beşbuçuk aylık bebeği, olan bir anneyim dukan diyetine ne zaman başlayabilirim... Kitap almadım ama alacağım bu bahsettiğiniz tatlandırıcılar nereden bulunur ben osmaniye de yaşıyorun bu yüzden herşey bulunmuyor şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips