sosyal ağlarda izleyin

23.7.13

KIYMALI GÖZLEME

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Henüz taşınamadım.Kısmetse perşembe günü taşınacağız ama ev tamamen ayakta:)Soluklanmak için blogun başına geçtim ve aylar öncesinden taslaklarda kalan bu tarifi düzenleyeyim bari dedim.Blogdan ve sayfadan ayrı kaldıkça vicdan azabı çekiyorum desem yeridir:)

Dukan kreple yapılan tarifler kolay gibi görünse de Dukan'a yeni başlayanlar için öncelikle krebi tutturmak başlıbaşına bir mesele aslında:)
Başlarda başarısız olsanız da yılmayın.Sonunda mutlaka yapacaksınız:)
Çok iyi yapışmaz bir tava ve silikon spatula almakla işe başlamayı unutmayın yalnız:)
Tekniği tam olarak anlayabilmek için;burada detaylı yapımını burada ise videosunu görebilirsiniz:)


MALZEMELER:
-1 yumurta akı
-2 yk yulaf kepeği
-1/2 çay bardağından biraz az yağsız süt(küçük bardak)
-bir çimdik tuz

iç malzemesi:
-100gr kıyma
-çeyrek soğan
-birkaç dilim yağsız civil peyniri
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-toz kırmızı biber,karabiber



Kıyma ve ince doğranmış soğan beraber kavrulur.Salça ve baharatlar ilave edilerek biraz daha pişirilir ve ılımaya bırakılır.İçine peynir eklenir.

Krep malzemeleri iyice çırpılır.Yapışmaz tavaya bir miktar dökülerek göz göz oluncaya kadar pişirilir.Arkası çevrilmeden kıymalı harç konulur.Diğer yarısı üzerine kapatılarak kısık ateşte biraz daha pişirilir.

Tüm malzeme bitene dek işleme devam edilir.

Afiyet olsun.


11 yorum:

  1. MERHABALAR ÇOK SEVİNDİM YAZINIZI GÖRÜNCE BAŞINIZDA SAĞOLSUN.YAZILARINIZIN DEVAMINI BEKLİYORUZ.HAYIRLI RAMAZANLAR TUBA

    YanıtlaSil
  2. Simla Hanım hoşgeldiniz, gözüm ekranlarda kaldı :) Her gün neredeyse istisnasız bloğumuza;)uğradım. Sizin yeni tarifler yayınlamanız, bizleri muhatap alan bir kaç cümleniz beni çok motive ediyor. Biraz kaçamakla idare ediyorum. Yeni tarifiniz için teşekkürler... Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik hosgeldin simlaa...

    YanıtlaSil
  4. bu olcuden kac tane cikardin cnm

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik. Sesinizi duyduguma sevindim. Diyete ara vermedim ama siz olmayinca motivasyinum yavasladi. Hergun paylasiminiz varmi diye bakip olmadigini gorunce uzuldum. Basiniz sagolsun. Umarim hersey gonlunuzce okur. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Hosgeldin! sensiz diyet cekilmiyor dogrusu, sen hepimiz icin motivasyon kaynagisin

    YanıtlaSil
  7. hoşgeldiniz başınız saolsun

    ben 1 ay oldu rejime başlayalı ve 73 ten 67.4 e indim ama bu süreçte o kadar çok kaçamak yaptımkii hele haftasonu gelsin kumpirler nutellalar patatesli yumurtalar..muffin,kek milföy,kokoreç,midye,mozaik pasta,pilav ,krep,tantuni..şekerli çay nescafeler ..bunlar 2 gün içinde yediklerimdi dedim kesin 70 e geri dönücem ama 700 gr aldım neden? çünkü sabah akşam yürüdüm temizlik yaptım sabah 6 da kalkıp tekrar temizlik yaptım..zaten işe ve eve yürüyerek gidiyorum günde 90 dakika fiks yürüyorum..zaten hedefim 62 olduğundan çok kasmıyorum 5 kilo daha verebilirim zamanım var..mesela o gün sebze yapmadıysam gidip sebzeyemeği yiyorum çok nadiren genelde ton balığı çok iyi gidiyo..yani demem o ki çok kasmayın bayılacak kadar atak yapmayın..ben haftalık 6 tane ekmek yapıyorum böylece yulaf kepeğini öle yiyorum

    YanıtlaSil
  8. simla hanim nolur bi dukan yemekleri restorani acin nerde olursa olsun gelirin
    veya internetten siparis verebilecwgimiz bir yer osun nlgnnnnn

    YanıtlaSil
  9. Ben denedim bu tarifi bir tane cikarabildim, doymayinca kalan kiymanin üstüne yumurta kirdim :)

    YanıtlaSil
  10. Bir şey sormak istiyorum Başka bir peynir koysak olur mu

    YanıtlaSil
  11. bu tarifiniz çayla enfes oldu, ancak sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt ekledim ve enfes dukan mantınız hazır. Aynur.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips