sosyal ağlarda izleyin

29.5.13

TAVUKBURGER


EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Bu fotoğrafı çekerken gerçekten zorlandım kadraja sığdırmakta:DŞunun azametine bakar mısınız?
Gören diyete uygun olduğuna inanamaz:)
Bunu yerken hem keyif alıyor hem doyuyorsunuz.Üstelik vicdan azabı da çekmiyorsunuz:)
Ama bunda sebze var nasıl her evreye uygun diye soranlarınız olacaktır mutlaka.Onlar için ufak bir hatırlatma eklemekte fayda var.Atak ve SP'lerde garnitür olarak yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar sebzeye izin var.
Bu tarifte de 2 küçük çeri domates ve küçük bir yaprak marul mevcut.Arzu ederseniz onları da eklemeyebilirsiniz.Tercih sizin:)
sandviç ekmeği
Tarifte kullandığım sandviç ekmeğinin tarifini ayrıca yazdım.BURADAN ulaşabilirsiniz.
Gelelim tavuk köftenin tarifine.Buradaki tarifi ben bolca yaptım.Sandiviçiniz için istediğiniz kadarını kullanıp geri kalnı daha sonra kullanmak için derin dondurucuya atabilirsiniz.

MALZEMELER:
-1kg tavuk göğüs fileto
-1 soğan
-1 diş sarmısak
-1 avuç maydanoz
-1 yk yağsız yoğurt(susuz kısmından)
-az tuz,karabiber,kırmızı biber

Soğan,sarımsak ve maydanoz mutfak robotunda kıyılır.Tavuk etleri ufak kesilerek rondoya ilave edilir ve beraber iyice kıyılır.En son baharatlar ve yoğurt eklenerek iyice karıştırılır.Buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek köfte harcından kaşıkla alınıp hamburger köftesi büyüklüğünde yassı köfteler şeklinde dizilir.(Ben bu iş için yumurta çemberi kullandım.Böylece hepsi birbirine eşit oldu)
180 derecelik fırında iyice kızarana dek yaklaşık 35dk.pişirilir.

Sandviç ekmeğinin içine arzu edilen sayıda tavuk köftesi,kornişon turşu(2 adet),domates dilimleri,ev yapımı light ketçap(tık tık) ,mayonez (tık tık) ve evrenize uygun istediğiniz malzemeleri ekleyerek hamburgerinizi yapmanız mümkün.

AFİYET OLSUN:)




22 yorum:

  1. gerçekten inanılmazsınız bu hayal gücünüzü bizimle de paylaştığınız için minnettarım simla hanım ;)benim sorum şu olacaktı toplamda 6 kilo vermem gerekiyordu 2 kilo kadar kaldı (8 mayısta başlamıştım)biliyorum ki az kilo vermesi gerekenler hep daha yavaş veriyor kilolarını.(özellikle bunu okuyan başkaları da olursa diye söylüyorum sizin genellikle bulunduğunuz kilonuz kaç ise o kilolarda vücut inanılmaz direniyor o rakamlar çok yavaş geçiyor pes etmeyin direncini kırın diyorum.) sorum şu ki kalan 2 kilom için 2+5 e geçmem de sıkıntı olur mu? çünkü sebzesizlik inanılmaz zorluyor beni sp günleri çok bitkin düşüyorum.yoksa 25 haziranda seyrin biteceğini söylemişti test biraz daha sabretsem daha mı iyi olur? şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba:)
    teşekkürler:)
    zorlanıyorsan 2+5'e geçebilirsin ancak kalan 2 kilonun 1+1'le çok uzun süre kalacağını sanmıyorum.2+5'le uzama ihtimali var.

    YanıtlaSil
  3. Hello, yеah this ρieсе of writing is in fact good and I have learned lоt of things fгom
    it regarding blogging. thanks.

    my blog pоst - facebook cuenta gratis

    YanıtlaSil
  4. Simla Hanım Merhaba. size bi kaç birşey danışıcam. katkısız salça diye bahsettiğiniz salça için bir marka önerebilir misiniz? yine aynı şekilde toz sarımsak ve yağı azaltılmış kakao olarak kullandığınız ürünler ne marka ? şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Ay harika.denicem.yalniz bisi sorcam,tavuk filetoyu robotta rendelemek yerine direk tavuk kiyma alsak olmaz mi?gerci sen tavuk kiyma almayip filetoyu kendin rondodan gecirdigine gore vardir bir bildigin,kiyma kadar ince olmamasi mi gerekiyo acaba diye dusunuorum :S

    YanıtlaSil
  6. tavuk çabuk bozulan bir gıda olduğu için hazır kıymayı tercih etmemekte fayda var:)

    YanıtlaSil
  7. Gamze hemen sağ tarafta dukan'a uygun ürünler başlığını tıklarsan kullandığımız ürünlere ulaşabilirsin.toz sarımsak baharat reyonlarında herhangi bir markada bulunabilir.ben carrefourun açık baharat reyonundan ayfer kaur marka almıştım.

    YanıtlaSil
  8. simla hnm seyir evresinde gün içinde sınırlı izinlilerden kullanmamışsak fazladan 1 yk yulaf kepeği kullanabilir miyiz acaba bugünkü yulaf hakkımı kullandım ama bu burgerden yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
  9. simla hnm light ketçap yaparken normal hardalla yapsak acaba olur mu

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş süpersiniz :) sınırlı sebze derken atak gününde kahvaltıda 1 domates 1 salatalık yiyebilirmiyim? P günlerini hç sevmiyorum:( vermem gereken 8 kilom var geride.günlük mönülerimi sizden seçiyırum iyi ki varsınız. (cemile)

    YanıtlaSil
  11. Evet sınırlı izinli kullanılmamışsa fazladan 1 yk kepek kullanılabilir.

    normal hardal daha farklı bir tat verecektir.

    cemile salatalık uygun değil.soğan,sarımsak,domates rendesi ve otlar gibi tat verme amaçlı sebzelerden çok az kullanılabilir.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba simla hanim ben seyire geceli uc gun oldu 1+1yapiyirum sebze gunlerinde gunde bir ogun mu proteinin yaninda sebze yiyoruz yoksa tum ogunlerde proteinle birlikte sebze yiyebiliyosmu?

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar, yurtdisinda yasiyorum ve oncelijle gercekten sizi tebrik ederim. Bu blog gercekten cok yaratici ve suana kadar denedigim her tarafiniz cok basarili, ellerinize akliniza saglik. Krem tartar buralarda bulamiyorum, arastirdim ama ingilizce veya ispanyolca karsiligini bulamadim, siz biliyorsaniz ogrenebilir miyim? Yoksa da yerine gececek ne olabilir? Bir yazinizda kabartma tozu hammaddelerinden dediginizi hatirliyorum, kabartma tozu ne kadar kullanmaliyim? Tskler, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar, yurtdisinda yasiyorum ve oncelijle gercekten sizi tebrik ederim. Bu blog gercekten cok yaratici ve suana kadar denedigim her tarafiniz cok basarili, ellerinize akliniza saglik. Krem tartar buralarda bulamiyorum, arastirdim ama ingilizce veya ispanyolca karsiligini bulamadim, siz biliyorsaniz ogrenebilir miyim? Yoksa da yerine gececek ne olabilir? Bir yazinizda kabartma tozu hammaddelerinden dediginizi hatirliyorum, kabartma tozu ne kadar kullanmaliyim? Tskler, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. merhaba,
    teşekkürler:)
    krem tatrtaın ingilizcesi cream of tartar.bu şekilde ararasanız mutlaka bulursunuz.dr.oetkerin bile var ancak Türkiyede henüz ambalajlı halde yok.
    yerine az tuz ve limon suyu ve sirke de önerilse de hiçbiri krem tartarın yerini tutmuyor.

    YanıtlaSil
  16. selamlar.bendaha hiç başlamadım dukana.şuan bılgı alıyorum.Bende yurtdısındayım ve yulaf kepeği bulamadım :/ almanca dılımız.sözlukten baktım aldım ama kepek deyılmış.adını tam bılıyomusunuz.Ben herseyı hazırlayıp oyle başlamak ıstıyorum.teşekkurler :)

    YanıtlaSil
  17. gonca merhaba,
    Almanyada haferkleie olarak aramalısın.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba simla hanım tarifleriniz çok güzel kara kara düşünürken hep haşlanmışlarla mi geçecek bu diyet diye sizin tarifler ile karşılaştim çok yardımcı oluyorsunuz herşey için sağolun.bu arada benim on dört kilo fazlam varmış atak için de test 3 gün dedi.bugün bitiyor atak seyir e geçeceğim.seyire baktım da sanki bana en uygun olan 2.0.çünkü özellikle belden aşağı kısım da sıkıntım var ama göbek ve karın bölgem de biraz yağ toplamış vaziyette.ne yapmami önerirsiniz.2.0 tatmin etmiyor pek beni kilo mu verebilir miyim acaba? Ayrıca seyir için de 91 gün dedi test.

    YanıtlaSil
  19. özgül merhaba,
    14 kiloyu 2/0 la vermen mümkün değil.mutlaka 1/1 uygulamalı ve sorunlu bölgelere yönelik egzersiz yapmalısın.

    YanıtlaSil
  20. Ps ve p bu terimler nedir ayrıca 1/1 veya 2/0 bu terimler ne anlamdadır?

    YanıtlaSil
  21. Kactir deniyorum bu ekmek olmuyor olmuyor olmuyor... Aynen uyguluyorum tarifi. Nasil kizarip kabaricak bu ekmek? Put noktasi varsa lutfen soyleyin!

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips