sosyal ağlarda izleyin

23.5.13

ISPANAK RULO

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Bu tarifi birara nette gezinirken görmüş yapılacaklar listeme eklemiştim.Tarife birkaç blogda rastlamış olsam da orijinal reçetenin peşine düştüm ki asıl sahibine haksızlık olmasın.(bu konuda muzdaribim biliyorsunuz.o yüzden kimsenin hakkını yememeye gayret ediyorum.)En sonunda eva toneva 'ya ait olduğunu öğrendim:)Bize uygun hale getirdim birkaç küçük değişiklikle:)


Tüm malzemeler birbiriyle o kadar uyumlu ki tadının güzel olması kaçınılmazdı.Diyette olsun olmasın herkese ikram edebileceğiniz bir tat olduğunu garanti edebilirim:)

MALZEMELER:
-500 gr ıspanak(ben donmuş kullandım.pazı veya sevdiğiniz başka bir ot da kullanmak mümkün.)
-1 küçük soğan
-2 diş sarmısak
-3 yumurta(1 tam+2 ak)
-1 su bardağı lor veya quark(yumuşak olması için tercihen ev yapımı)
-1 yk süttozu
-1 yk yağsız yoğurt(hazır lor kullanırsanız yumuşatmak için.ev yapımı loriçin gerek yok.)
-az tuz,karabiber,toz kırmızı biber

İÇİNE;
-1,5 su bardağı süzme yoğurt(yağsız yoğurdu tülbentten süzerek)
-2 adet kırmızı  biber

Soğan ve sarmısak incecik doğranır.Yağsız tavada kavrulmaya bırakılır.Hafif pembeleştiğinde ıspanak ilave edilir.Suyunu salıp çekene dek kavrulur.Baharatları ilave edilip soğumaya bırakılır.

Yumurtalar,lor ve süttozu çırpılır.Soğumuş ıspanak ilave edilir.
İyice karıştırılarak birbirine yedirilir.
Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine 1 parmak yüksekliğinde yayılır.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek yaklaşık 30dk. pişirilir.(bu hali bile çok lezzetli.daha kalın döküp dilimlenerek tek başına bile yenir:)

Pişen ıspanak tezgaha alınır hafif ılındığında kağıdıyla beraber rulo yapılarak soğuması için bekletilir.
                             

Kırmızı biberler haşlanır.Soğuduğunda kabukları temizlenerek şeritler halinde kesilir.

Süzme yoğurta çok az tuz ilave edilerek krema kıvamına gelene dek çırpılır(arzu ederseniz sarmısak da ekleyebilirsiniz.)

Ispanak rulosu açılarak yoğurt sürülür.Biberler uzunlamasına yerleştirilir.Rulo haline getirilen ıspanak keki 2-3 saat(tercihen 1 gece) buzdolabında dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.


Afiyet olsun:)


10 yorum:

  1. Cok güzel görünüyor elinize saglık
    Bende diger sp günümde deneyecegim
    Size birkac soru sormak istiyorum
    Süzme yogordo kendi satın aldıgımız yogurdu süzerekmi elde ediyorsunuz yogurdu kendinizmi yapıyorsunuz
    Birde evde lor yapımı nasıl yapılıyor ben lor veya peynir almadım ama kendim yapmak istiyorum Tesekkürederim

    YanıtlaSil
  2. Sorularımı geri alıyorum :)
    Sitenizde varmış şimdi buldum yogort ve loro :)
    Cok Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. günaydın simla hanım,
    yanıtınız için teşekkür ederim
    evet sp perşembeleri ve kepeği ihmal etmiyorum,bu arada regl döneminden kaynaklaı ödem olmuştu herhalde şimdi tartı 1 kg daha az.
    size bir önerim var aslında size soru çok geliyor gözlemlediğim kadarıyla aslında soru cevap günleri gibi bişey olabilirmi acaba
    en azından mükerrer sorular olayacaktır diye düşünüyorum tabi buna vaktiniz varsa:))

    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. soru cevap günü de olsa mükerrer sorular mutlaka oluyor:)facebook 7/24 açık zaten:)

    YanıtlaSil
  5. harikasın simla hanım ben sizin sessiz takipçilerinizdenim.siteniz için tebrikler ve teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Simla, tam senlik bir tarfi buldum! Sen deneyip paylaş ki herkes görsün ;))

    http://thedukandietsite.com/5145/dukan-diet-attack-phase-recipe-oat-bran-free-dukan-bread/

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler Zeynep:)
    takip ettiğim bir site.bunu denedim ama hiç beğenmedim.1 kaşık kepekle pita ekmeği veya kepeksiz olarak istridye ekmekleri yapmıştım:)

    YanıtlaSil
  8. sebze proteın gunlerinde proteın olarak illa et olmak zorunda degil demi ? yani mesela bı ıspanak yemegının yanına yogurt yesek olur mu ?

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips