sosyal ağlarda izleyin

16.4.13

LİMONLU RULO PASTA

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
 İtiraf edeyim ne zaman sadece güçlendirmeye özel tarif eklesem vicdan azabı duyuyorum:).Atak ve seyirdekilerin canının çekeceği tarifleri yayınlamayı hep erteliyorum bu yüzden.Neyse ki son zamanlarda güçlendirmecilerin sayısı çoğaldı da bir nebze rahatladım:)

Bu tarif tüm temel malzemelerden oluşuyor.Atak dahil her evrede rahatlıkla yiyebileceğiniz gayet kolay ve lezzetli bir pasta.Üstelik oldukça bereketli.

MALZEMELER:
Pandispanya için;
-1 yumurta akı
-3 yk yulaf kepeği
-10yk yağsız süt
-1 yk yağsız yoğurt
-1 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması için;
-1 su bardağı yağsız süzme yoğurt(hazır yağsız süzme yoğurt yok.yağsız yoğurdu kendiniz süzmelisiniz.)
-2 yk süttozu
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-8 damla limon aroması
-6 damla vanilya aroması
-2 yk toz tatlandırıcı


Pandispanya için fırın 150 derecede ısıtılır.
Yumurta akı,süt ve yoğurt çırpılır.Tatlandırıcı,aroma,limon kabuğu rendesi, ve kepek eklenir.Kabartma tozu ve limoN suyu ilave edilip karıştırılır.Kare veya dikdörtgen fırın kabına dökülür.(ben 20x20 kare borcam kullandım.)150 derecede 10 dakika 170 dereceye çıkarılarak 10dk.daha pişirilir.(mikrodalganın orta derecesinde 5-6 dk.da pişirebilirsiniz.altı nemli kalırsa tersini çevirip 30sn.daha tutun.)
Pişen pandispanya ılınmaya bırakılır.

Süzme yoğurt diğer malzemelerle homojen hal alana kadar çırpılır.2 yk ayrılır ,kalanı ılınan pandispanya üzerine sürülerek rulo yapılır.Üzeri de kremayla kaplanarak dolaba kaldırılır.

İyice soğuduğunda dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

NOT:Süzme yoğurt süttozuyla karışınca labne tadında oluyor:)



32 yorum:

  1. Simla merhaba,
    Ellerine sağlık yine harikalar yaratmışsın.15*15 borcamı ben neden bulamıyorum acaba:) tüm büyük marketleri talan ettim:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. sen şimdi öyle söyleyince gidip ölçtüm.meğer 20x20 imiş.niye 15X15 kalmış aklımda bilmem.çok çok özür dilerim.hemen düzeltiyorum ölçüleri.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Simla Hanım,
    ben nilay. sitenizi birkaç gündür keşfettim, ellerinize sağlık gerçekten çok büyük emek harcamışsınız ve çok güzel bir site ortaya çıkarmışsınız. Siz olmasanız biz dukancılar ne yapardık bilmiyorum. Yalnız benim birkaç sorum olacaktı.
    Seyir evresine geçeli 2 gün oldu. ben dün sizin rulo pasta olarak kayda aldığınız bir pastayı yaptım, gerçekten çok güzel oldu. Bu pasta 2 yk yulaf keğegi ile yapılıyor. Bizim bundan gün içerisinde ne kadar tüketmemiz gerekiyor. Çünkü benim tatlı krizim tuttuğu için büyük kısmını yedim ve bugün 200 gr almış göründüm. dün saf protein günündeydim.
    Sizin bahsettiğiniz hammaddeler.com sitesinden birkaç malzeme sipariş ettim ve aynı zamanda kitabını okuyun demişsiniz, onu da sipariş ettim.
    Birde bu tatlılar seyirin sp gününde mi ps gününde mi yenilmeli. Bir arkadaşım sp gününde yenilmeli demişti, onun için soruyorum.
    Ayrıca çok zamanınızı alıyorum kusura bakmayın, ben bu siteden krem tartar ve toz jelatin sipariş ettim. aynı marka olmasına rağmen gurmenet sitesindekinin 3 katı fiyat, gerçi pahalı olan daha iyidir diye ordan aldım. ama bunun sebebi nedir acaba.
    Kusura bakmayın sizide çok rahatsız ettim, kaç gündür sorularım vardı, iş yoğunluğu dolayısıyla ancak yazabildim, hepsi de birikmiş oldu.
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Simla,herzamanki gibi yine harika bir sunum ellerine saglik.sana sormak istedigim sey diabetik urunlerle ilgili.Sikca duydugumuz market reyonlarinda yer alan diabetik sarella,diabetik recel,yada light puding ve sekersiz puding....bu konu hakkinda ne dusunuyorsun ?Bu urunler seyir evresinde tuketilebilinirmi?

    YanıtlaSil
  5. Nilay merhaba,
    teşekkürler:)
    sanırım puantiyeli rulodan bahsediyorsun.seyirde tamamı bile yenebilir.içindekiler günlük limitin kadar çünkü.200gr onunla ilgili olmayabilir.seyirde iniş çıkışlar normal biliyorsun.
    ama kendini iyi takip edip uzun süreki duraklama görürsen sınırlı izinlileri(nişasta,kakao)bir süre kesmek iyi olacaktır.seyirde sp,ps farketmeksizin tatlı yenebilir.
    hammaddelerden krem tartar ve jelatin almadım hiç.peynir mayası almıştım daha önce.çoğunlukla gurmenetten alıyorum ben de.marka veya gramaj farkı olabilir fiyat farklılığının sebebi.

    YanıtlaSil
  6. Isabel merhaba,
    diyabetik ürünlerde kalorisiz tatlandırıcı değil fruktoz kullanılır genelde ve yağ oranı da azaltılmış değildir.pudingler ise her ne kadar light da olsalar kıvam vericilerin miktarı ve niteliği bizim için uygun değil ne yazık ki.pudingi light süt,mısır nişastası ve tatlandırıcı kullanarak yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  7. Cok tesekkur ederim Simla..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Simla Hanım, Teşekkür ederim hen verdiğiniz cevaplar için hem de bu kadar hızlı bir şekilde beni cevapladığınız için.
    Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım.
    Krem tartar ve toz jelatin ikisi de aynı marka ve aynı gramaja sahip. Hatta hammaddeler.com u arayıp sordum ama bir cevap alamadım. Ben özellikle toz jelatin için biraz tedirgin oldum.Sığır jelatini olup olmama yönünden. Sıkıntı olmadığını söylediler aradığımda. İkisi de Ayfer kaur, toz jelatin, 80 gr.olarak geçiyor.
    Birde sizi rahatsız ediyorum ama bu meyveli light yoğurtları yiyebiliyormuyuz. ben sütaş light meyveli, yanılmıyorsam çilekli aldımda.
    Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. görüntüyü tutturamayınca bi kat kek bi kat krema koydum ve böyle şahane bişeyi ben mi yaptım die kendimle gurur duydum sonra dedim ki ben değil simla yaptı dur bi teşekkür edeyim dedim :)
    benim diyet yaptığıma ben bile inanmıyorum tartım ve kemerimden başka kimse inanmıyor :)
    ellerine sağlık tarif için teşekkürler ;)
    (abiye)(burcu)

    YanıtlaSil
  10. Belki komik ama bişey sorucam bu aromaları damlatırken nasıl ayarlıyorsunuz 6-7 damla 4-5 damla vs :))

    YanıtlaSil
  11. Belki komik ama bişey sorucam bu aromaları damlatırken nasıl ayarlıyorsunuz 6-7 damla 4-5 damla vs :))

    YanıtlaSil
  12. göz kararı,ortalama bir sayı veriyorum:)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel duruyor. Ellerinize sağlık. Güçlendirme tarifleri yayınlayın. Bence daha iyi oluyor. Ben seyirdeyim ve her tarifte Gel Güçlendirme Gel diyorum. Azimkaynağım oluyor :)

    YanıtlaSil
  14. Farklı birşey sorabilir miyim? Evdekilere evde krem şanti yapmak istiyorum. Ama emin olabildiğim bir tarif bulamadım. Sizin daha önceden kullandığınız yada bu güzeldir dediğiniz diyette olmayanlara göre krem şanti tarifi yada link var mı? Yada onlarada sizin ligt tarften yapsam mı?

    YanıtlaSil
  15. bizim tarifi normal şekerle yapabilirsin.
    daha yoğun bir kremşanti istersen pudra şekeriyle hazır kremayı çırparak kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  16. Haklısın süperde olur. Peki normal şeker nekadar kullanmalıyım?

    YanıtlaSil
  17. rica ederim.hangisi için sordun?
    krema içinse miktara ve damak tadına göre ayarlamak lazım.

    YanıtlaSil
  18. hArika..pratik bi tarif ..

    YanıtlaSil
  19. Yani tatlandırıcı yerine 1 bardak şeker gibi mi mesela....

    YanıtlaSil
  20. Merhaba simla sinirli izinli besinlerde tatlandirici icib gunde 4-5adet denilmis toz tatlandiricida oran nedir?tesekkurler

    YanıtlaSil
  21. merhaba ben rulo pastayı 3 defadır yapmayı deniyorum ama olmuyor acımsı bi tat çıkıyor ortaya tatlandırıcdan dolayı mı bilmiyorum ama diamant kullanıyorum. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  22. engin o tatlandırıcılı sakız ve bonbon şekerler için geçerli.tatlandırıcılarda günlük 8 tablet veya 3yk aşılmaması öneriliyorsa de satevya doğal olduğundan sınırsız kullanılabilir.

    reyhan merhaba,
    diamant hiç kullanmadım ancak aspartam veya sakarin içeriyorsa pişince acılaşması muhtemel.

    YanıtlaSil
  23. merhaba tekrar bi tatlandırıcı buldum adı canderel ve içinde stevia varmış ama diyete uygun mu bilmiyorum

    YanıtlaSil
  24. Merhaba simla..henuz diyete baslamadim..biseyi merak ettim..bu tarifle ilgili aciklama yapmissin ya vicdan azabi duyuyorum diye...ama bu tarif atak evresi tarifleri arasinda...bu tarif stak evresinede uyuyor mu..ksfam karisti...bu arada ben duksni 1sene once yapmistim..1ayda 6kilo vermistim..hergun kucuk parca simit bile yemistim..ancak üzüntü duydugum bir anda diyeti biraktim..3Ay hic kilo almadim ama sonra basladim almaya eskisinden de fazla oldu kilom...tekrar baslamayi dusunuyorum ama hic cesaretim yokkkk....

    YanıtlaSil
  25. Adsiz cikti yorumum...beceremedim.yine..ustteki yorum benim...

    YanıtlaSil
  26. tülin merhaba:)
    bu tarşften önce uzunca bir süre güçlendirme tarifleri yayınlamıştım o yüzden yazdım öyle yoksa bu tarif atağa uygun.
    motivasyon için başarı hikayelerini oku lütfen:)

    YanıtlaSil
  27. Merhaba
    Limon suyu ve rendesinin miktarı verilmemiş yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  28. mrb vanılya yerıne cıkolata yada muz aroması kullanamammı

    YanıtlaSil
  29. Merhaba site çok güzel ellerinize sağlık. Ben pastayı şimdi yaptım krema biraz değişik oldu. Limon suyu krema malzemesinde yazılmış ama kekte olması gerekmez mi?

    YanıtlaSil
  30. Merhaba:))
    Pastayı yaptım haaarika oldu..Buna diyet tatlısı demek haksızlık olur:p Limon rendesi ve suyu pandispanya listesinde yok ama ben göz kararı koydum:) Çok teşekkür ederim bu tarif icin sık sık yaparım ben artık..

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips