sosyal ağlarda izleyin

11.3.13

TAVUKLU ZERDEÇALLI BULGUR PİLAVI

EVRE:GÜÇLENDİRME(NİŞASTA ÖĞÜNÜ)
Zerdeçal(hint safranı) köri baharatının temel malzemesi.Zencefil ailesinden olan bu bitkinin kökünden elde edilir.

foto:wikipedia
Zerdeçala parlak sarı rengini veren kurkumin maddesinin kanserden,alzeimer'a inanılmaz faydaları var.Özellikle iltihap ve oksidan giderici etkileriyle göğüs tümörlerinde küçülmeye etki ettiği gözlenmiş.Faydalarını geniş olarak beslenmedestegi.com 'dan okuyabilirsiniz:)

Ben özellikle pilavlarda ve tavuk yemeklerinde bolca kullanıyorum.Sizde sofranızdan eksik etmeyin derim:)

Gelelim pilava.Güçlendirmede misafir ağırlarken rahatlıkla yapabileceğiniz ve koca bir tabak yiyebileceğiniz bu pilav nişasta öğününe uygun.Pişmiş olarak 220 gr hakkınız yaklaşık 2 su bardağına denk geliyor.Fakat kesin rakam için mutlaka bir mutfak terazisi almanızı tavsiye ederim.Her bardağın,kaşığın ölçüsü birbirine uymuyor ve güçlendirmede ölçmeniz gereken pek çok malzeme var.Piyasada çok uygun fiyatlı tartılar mevcut.

MALZEMELER:
-1 adet kalçalı tavuk but
-1 soğan
-2 su bardağı esmer bulgur
-1 çay kaşığı zerdeçal
-1/2 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-karabiber,tuz

Tavuk yıkanır ve soğanla beraber tencereye alınır.Üzerini 2 parmak örtecek kadar sıcak su eklenerek iyice haşlanır.Haşlanan tavuk eti küçük parçalar halinde didiklenir.

Bulgur ayıklanıp yıkanır ve tencereye alınır.Baharatlar ve didiklenmiş tavuk eti eklenerek karıştırılır.üzerini örtecek kadar kaynamış su eklenerek karıştırılır ve altı kısılarak demlendirerek pişirilir.

Not:Tavuğu haşladığınız suyu kullanmak isterseniz,buzdolabına kaldırın.İyice soğuduğunda üzerinde kalıplaşmış halde katılaşan yağını alarak altta kalan kısmı kullanabilirsiniz.Bu şekilde hazırlayacağınız bulyonları çorba ve yemeklerinize ekleyebilirsiniz.


12 yorum:

  1. Pişmiş hali ile 2 su bardağı değil mi 220 gram?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet pişmiş hali.tabi tavuk da var içinde.onu ayırmadan tarttım.

      Sil
  2. Gördüm altında Güçlendirme öğünü yazıyor. Biz gariban seyir evresindekiler :( Bekleriz :)
    GAZPACHO (SOĞUK DOMATES ÇORBASI) yaptın mı? Dukan bunu kilo verme sırrı olarak vermişti.... Baktım internette farklı tarifler ver. Pişirilen, pişirilmeyen? NAsıl yapılır bu çorba acaba?
    Ve sitede senin kaç kilo ile başladığın şu an kaç olduğunu göremedim. Biryerleri atladım mı nedersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D
      Hayır Gazpacho yapmadım ama aklımda.Biraz önyargılıyım sanırım o çorba için ama bu yaz güzel beef domatesler çıkınca deneyeceğim mutlaka.

      benim face sayfamda önce-sonra fotom mevcut.bakalım bulabilecek misin?;)

      Sil
    2. Bulmaya çalışacağım. Bulacağım...Kendime inancım tam

      Sil
    3. Tamam pes bulamadım. :(

      Sil
  3. Bu arada inat dönemeine girdim. 3gün atak 64,2 den 62,4 ye düştüm. Sonra 7. günde 62,2. Süper dimi. Sonra 8. inde regl ve 61,6 da takıldı. Bir haftadır böyle. Kızdım tabi pazar minik kaçamak. Pişmanlık tavan yapar. Hemen trambolini internetten kaptım. Pazarda dahil yürüyüş-tramolin ikilisine sardım.
    Hava soğuk=Trambolin / Hava Sıcak=Yürüyüş. Ve 1 haftadan önce tartılmayacağım. Haftaya pazartesiye kadar aynen devam. Ama o tartı iyi çıkmazsa kim toplar beni bilmem. Oğlum acayip destekçi çikolatayı gizli gizli yiyor. Eşim destek + mırıl mırıl. Onlara ayrı bana ayrı yemek mutfaktan çıkmaz oldun yoruluyorsun ve halsizlik yaşıyorsun diyor. Yememen gerekenler için nefsinle uğraş, eşinle uğraş.... :)

    YanıtlaSil
  4. simla, tüm tariflerin süper ve çok lezzetli.
    ama artık bunları kitap haline getirsen de, bizleri bilgisayar derdinden kurtarsan diyorum.

    YanıtlaSil
  5. seyir dönemindeyim. hiç kaçamak yapmıyorum. yalnız bir şeyi eksik okumuşum. meyve serbest sanıyordum .muz üzüm kiraz hariç. seyir evremin 2. haftasına girdim. ilk hafta meyve yedim. diyetimi nasıl etkiler. ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  6. neyse ki farketmişsniz:)
    birkaç gün sınırlı izinli tuketmeyip fazladan 1 gün sp yaparak hızlandırabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips