EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Bu poğaçadan bol bol yapıp derindondurucuya atabilir;acil surumlarda gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Tabi günlük ekmek hakkınız yerine olduğunu ve 68gr yemeniz gerektiğini unutmadan:)
MALZEMELER:
-1/2 su bardağı ılık süt
-1 tatlı kaşığı toz maya
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı tatlandırıcı
-1 yumurta akı(sarısı üstüne)
-Aldığı kadar tam buğday unu
içi için;
-lor peyniri(veya 40gr güçlendirmeye uygun peynir)
-maydanoz
üstü için ;
-yumurta sarısı
1 su bardağı un derin bir kaba alınır.Tuz,tatlandırıcı ve maya eklenip karıştırılır.Ortası açılarak yumurta akı ve ılık süt eklenerek ortadan kenarlara doğru yavaş yavaş karıştırılarak hamur haline getirilir.(cıvıklığına göre un takviyesi yaparak yoğurmaya devam edin.kulak memesi kıvamında olmalı.)
Hamur ılık bir yerde -üstü kabuk tutmaması için örtülerek- 30dk kadar mayalanmaya bırakılır.(50 derecede ısıttığınız fırın bunun için ideal olacaktır.)
Kabaran hamur unlanmış tezgaha alınarak yeniden yoğrulur ve yuvarlak bir şekilde açılır.
Yufka üçgenler halinde kesilir.Malzeme geniş kısımlara paylaştırılır.Küçük rulolar halinde sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
10 dakikadaha mayalanması için bırakıldıktan sonra yumurta sarısı sürülerek 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun:))
resimler ve anlatim cok aciklayici, ellerine saglik, cok tesekkurler !
YanıtlaSilpeki güçlendirmede nişasta öğünü olarak kaç tane yememizi önerirsiniz bir öğün için
YanıtlaSilteşekkürler Nazlıcım:)
YanıtlaSilelif tartarak 68gr tüketmelisin ekmek yerine.büyüklüğüne göre değişiyor.benim yaptıklarım bayağı küçüktü.5 adet kadar 68gr etmişti.
unutmadan nişasta yerine değil ekmek yerine yiyebiliyorsun elif.
YanıtlaSilteşekkurler simlacım seni bu gramlar hakkında cook rahatsız edecem galiba
YanıtlaSilbu tarif sayesinde hayatımda ilk defa hamur açtım :) masayı çok fazla unlamadığım için az bir şey yapışma durumu oldu ama üstesinden geldim :) minik poğaçalarım gayet süper oldu, bir de ben içine yağsız kıyma koyup ayranla yedim.. tavsiye ederim :)
YanıtlaSil