sosyal ağlarda izleyin

20.3.13

İÇLİ KÖFTE

EVRE:GÜÇLENDİRME(NİŞASTA ÖĞÜNÜ)
 Dukan'da ödül öğünü dışında yağda kızarmış içli köfte yeme şansımız yok.Allahtan ki haşlanmış versiyonu  var ve Dukan'a herşeyiyle uyuyor:)

Güçlendirme nişasta öğünü için tercih edebileceğiniz bu tarifte 220 gr'lık nişasta hakkınız için ortalama 6-7 adet içli köfte yeme hakkınız oluyor.Seyirdeyseniz daha önce yaptığım fırında içli köfteyi deneyebilirsiniz.

1 su bardağı kuru ince bulgur-irmik karışımı ıslanıp şiştiğinde ortalama 220 gr geliyor.Fakat daha önce de dediğim gibi risk almamak için mutlaka kendi mutfak tartınızı kullanın.Ben pişerken de biraz şişeceği için 200 gr.ıslanmış bulgur-irmik karışımı kullandım.

MALZEMELER:
dışı için;
-1/2 su bardağı köftelik ince bulgur
-1/2 su bardağı irmik
-az tuz,karabiber
-ıslatmaya yetecek kadar sıcak su

içi için;
-100 gr yağsız kıyma
-1/2 küçük soğan
-20 gr ceviz içi(5-6 adet)(günlük 40gr peynir hakkınızın yarısı yerine)
-1 tatlı kaşığı biber salçası(katkısız)
-az tuz,karabiber,toz kırmızı biber

Bulgur ve irmik karışımına tuz ve biber eklenerek sıcak su ile ıslatılır.(üzerini geçmeyecek şekilde.)

Kıyma,ince doğranmış soğanla beraber kavrulur.Salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır ve ılınmaya bırakılır.Ilınınca dövülmüş cevizler eklenir.

Bulgur irmik karışımı hamur halini alana dek karıştırılır.(Suyu az gelirse azar azar ekleyin ama çok cıvık hale gelmesin.)

Eller hafif yağlanarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde aşılır.Kıymalı karışımdan koyularak top şeklinde kapatılır.

Tencerede su kaynatılarak az tuz eklenir.İçli köfteler yavaşca suya bırakılarak 10-15 dakika kadar haşlanır.
Üzerine isteğe göre yağsız domates sosu ve baharatlar eklenip servis edilir.


AFİYET OLSUN.

Hatırlatma:Nişasta öğününü beklemeksizin günlük 2 dilim tam buğday ekmek hakkınız yerine 220 gr nişastalı gıda yiyebilirsiniz;)

not:İçli köfteyi bu şekilde yapmak zor geliyorsa sini oruğu denilen tepside içli köfte olarak da pişirebilirsiniz.Bunun için bulgurlu karışımı iki parçaya ayırıp ilk parçayı yapışmaz bir fırın kabına yayın.Üzerine kıymalı harcıyayıp kalan bulgurlu karışımı üzerine kapatın.Fırında iyice kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips