EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-500 gr yağsız dana kıyma
-çeyrek küçük soğan
-4 diş sarmısak
-az tuz
Soğan ve sarmısak rondodan geçirilir.
Kıyma önce tuzla iyice yoğrulur ve rondodaki soğan ve sarmkısaklara eklenerek iyice çekilir.Buzdolabında biraz dinlendirildikten sonra tekrar çekilir.Streç film üzerine alınan karışım rulo şekil verilerek buzlukta çok az katılaşması sağlanır.(çok dondurmayın ,amacımız düzgün yuvarlaklar kesebilmek)
Kesilen köfteler yağsız tavada önlü arkalı kızartılır.
Afiyet olsun:)
Simla hanım merhabalar, tarifinize farklı bir bakış açısı eklemek isterim. Akçaabat köftese soğan bulunmaz ve karabiber içindeki tek baharattır.
YanıtlaSilbiliyorum dlkdlk:)
YanıtlaSilnormalde ekmek de bulunur içinde ama ben yağsız kıyma kullandığımzı için soğanın neminden faydalanmak istedim:)
Slm simla sorularıma cevap yazmasanda sormak istiyorum hardal serbestmi değilse neden? Köfte güzel gözüküyor yarın denicem
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSildeniz merhaba,
YanıtlaSilsorularını gördüm hatta yanıtladım fakat bazı konuların yorum bölümleri çok dolu olduğundan kapasite yetmiyor.dolayısıyla görüntülenmiyor yanıtlar.acil soruları facebook sayfamın duvarından sorabilirsin.
dijon hardalı kullanabilirsin.
Teşekkürler sitemim için özür :)
YanıtlaSilBuradaki çekmek ne demek çok anlayamadım. Eğer kıyma makinesiyse bizde yok. Onsuz olur mU?
YanıtlaSilBen kofteleri tost makinasina koyup kapatiyorum harika oluyor hem yagi suzuluyor hemde izgara tadi oluyor tabii yaninada salata..afiyet olsun.
YanıtlaSil