EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Bu gevrekler gerçekten çok güzel oldu.O kadar çıtır oldular ki süt koymadan bile bisküvi olarak yenebilir.(hatta tuzlu ve baharatlı olarak yapıp cips niyetine de yiyebilirsiniz.)
Ben tek porsiyonluk olarak yaptım.Kocaman bir kase dolusu oldu.Bolca yapıp porsiyonlara bölerek elinizin altında hızlı öğün olarak bulundurabilirsiniz.
Özellikle çalışanların çok işine yarayacak eminim.Tarif ise o kadar basit ki şimdiye dek kepekle hiçbir tarifi tutturamamış olanlarınız bile kolaylıkla yapabilir.
Bu tarifte yulaf kepeği karışımı kullandığım için seyirden itibaren uygun.Bir deneme de normal kepekle yapmayı düşünüyorum.Beğenirsem yayınlarım:)
MALZEMELER:
-3 YK doğalsan yulaf kepeği karışımı
-1 çay bardağı su(küçük boy)
-1 yk toz tatlandırıcı
-1/2 tatlı kaşığı tarçın
Tüm malzemeyi iyice karıştırarak bulamaç haline getirin.Yağlı kağıt üzerine olabildiğince ince yayın.(çok düzgün olmasına gerek yok.kalın olmamasına dikkat edin yeter.)
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar iyice kızarana dek pişirin.
Hafif ılındığında istediğiniz büyüklükte parçalayarak kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun:))
harikasin..cok yaratici ..en kisa zamanda denemek lazim
YanıtlaSilNormal yulaf kepeği kullanıyorsak da ölçü aynı mı olur?
YanıtlaSilnormal kepekle yaparken yumurta akı gibi ek malzeme gerekebilir.o yüzden denemeden birşey söyleyemem gözde.
SilKaç gündür bir gevrek düşünüyordum, valla şimdi deneyeceğim. Hemen şimdi yemek için tuzlusunu da yapacağım. Artık ne çıkarsa bahtıma:)))
SilEn iyisi sizin denemeniz:)) Suyu eklememeliydim belki ya da daha az olmalıydı. Yumurta akı ekleyerek normal kepekle yaptım ama fazla sıvı oldu, çok yayınca da tülden de ince bir şey çıktı:) Tadı güzel ama gevrek ya da cips olamadı:)
SilBir daha denedim. 1 yumurta akı + 2 yk kepek + 1 yk peynir altı suyu (yulaf kepeği karışımına var diye ekledim) + tatlandırıcı + tarçın bu sefer güzel oldu.:)) Sabah sütle çok güzel olacak. Fikrinize sağlık:)) Sizin tarifinizi de bekliyorum.
Silvayy harikasın simla, bende fotoyu görünce yeni bir ürün çıkmış sandım. sen artık eve bir merdiven altı ambalaj makinesi al:)
YanıtlaSil:D valla piyasaya sürülebilir gibi oldu hakikaten:D
Silsütle ıslatılınca da mısır gevreği gibi mi oluyor acaba yoksa hamurlaşıyor mu hemen?
YanıtlaSilhayır hemen hamurlaşmıyor.diğer gevrekler gibi çıtır yerken.
SilMerhaba Simla hanım :)..Bloğu açtığımda "yok artık!" dedim :D..Günlerdir çocuklara verirken içim gidip duruyordu.Simla hanım yulaf kepeğinden gevrek yapamaz mı acaba,mutlaka olmalı derkeeeeen,karşıma bu tarif çıktı ;)..Hemen yarın sabah için yapacam,eminim ki bu da diğerleri gibi leziz olacak..Elinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSiltelepatik olarak alıyorum sizden siparişleri sanırım.birkaç tarifte daha başıma geldi aynı durum:D
Silbeğenirsin umarım:)
Simlaaaaa hanımmmm yetişin ben bi halt yedim.Seyirdeyim 7-8 kilo arası verdim ama son 1 haftadır kaçamaklarım arttı çok pişmanımmmm zaten acısınıda tartıda görüm.
YanıtlaSilHiç bişey olmamış gibi seyire devammı edeyimmi hiç böyle yaramazlık yapmadan yoksa ekstra bişeyler yapmam lazım mı bir kaç gün saf protein yemek gibi falan?Nolur bana yardımcı ol sevgilerrr:))
kaçamağın ciddiyetine göre iş değişir.linki oku istersen.
Silkaçamak neye denir?
Az önce tuzlu ve baharatlısını yaptık inanılmaz guzel oldu, deli gibi yoğurda batırarak yiyoruz.
YanıtlaSilafiyet olsun:)ben de deneyeyim:)
Silselam Simla sayende bu diyette hic bir seyin eksikligini duymuyorum herseyimiz var denedim sonuc süper sevgiler:)))
YanıtlaSilne güzel:))afiyet olsun:)
SilSimla Hanım merhaba,
SilMikrodalgada yapılabilir mi sizce?
cok tesekkurler,
Azade
pek güzel olacağını sanmıyorum mikroda.ama denemek lazım.
SilDoğalsan ve Ru-Sheim marka yulaf kepeğim var.
YanıtlaSilGaleta karışımlı almak yerine, evdeki galeta unundan bir kaşık ilave etsem uygun olur mu acaba?
hayır ays olmaz çünkü bu üründe galeta unu yok.galeta unu bizim için uygun olmayan bir malzeme.
Silönermiş olduğun bir ürün vardı..
YanıtlaSilhttp://3.bp.blogspot.com/-24_xYYRgfJU/UPrnyKK-rKI/AAAAAAAAF0I/33-dIpcRqIM/s1600/YULAF_KEPE_____G_50b0e57edaf7e_200x200.jpg
bunun yerini tutmaz mı?
bu üründe galeta unu yok ays.
Silgaleta karışımı deyince!
Silben bilmeden bir kaşık kullanmıştım başta :))
yine iyi kilo vermişim bu şaşkınlıkla
Evde yulaf kepeği galeta karışımı kalmamıştı. Ben de Gözde'nin modifiye tarifini kullandım. Gayet güzel oldu. Simla ve Gözde; ikinize de teşekkür ederim.
YanıtlaSil2 kaşık yulafla küçük bir pizza kadar hamur çıkıyor. Ben set üstü fırın tepsisine biraz aralıklı olarak 3 tane böyle hamur hazırlayıp yaydım. Her biri bir günlük hakkım olacak şekilde ayrı ayrı küçük kapaklı kaplara parçaladım. Buzdolabına attım. 3 günlük ihtiyacımı bir kerde hazırlamış oldum. Özellikle sabah evde kahvaltı yapma fırsatı bulamadığımda çok işime yarayacak.
Bir ek fikir: Eda'nın bloğundaki portakal sorbe tarifini yapmıştım (portakal kabuğunu tatlandırıcı ve az su ile pişiriyorsunuz) bozdolabında duruyordu. Gevreği yaparken portakal sorbeden de kattım 1 kaşık. Çok güzel tat ve koku verdi.
YanıtlaSilİyi günler dilerim simla hanım benim sormak istediğim seyirde günlük hakkımız olan 2 kaşık yulaf kepeğini yulaf kepeği galeta karışımından kullanmak istersek yine 2 kaşıkmı yani 1 yk. Yulaf kepeği = 1 yk. Yulaf kepeği galeta karışımına denk mi şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilhayır 1yk kepek=1,5yk kepek karışımı.yani seyirde 3 kaşık izinli.
YanıtlaSilMerhaba simla hanim tarifler super ama toz tatlandirici nerede satiliyor markasi nedir
YanıtlaSilYulaf kepegi ile yulaf galetasi ayni seymi
YanıtlaSilhayır miyase aynı şey değil.
YanıtlaSilMerhaba simla hanim,bu galetayi evde bulunan yulaf kepeklerimizden yapamazmiyiz.ille karisimmi almak gerekir?
YanıtlaSilMerhaba simla hanim,bu galetayi evde bulunan yulaf kepeklerimizden yapamazmiyiz.ille karisimmi almak gerekir?
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilyukarda yorumlarda gözdenin denediği bir tarif var.öyle yapabilirsin.
yağlı kağıda yapıştı kaldı. neyini yanlış yaptım ki?
YanıtlaSiltamamen soğuyunca parçalanadığında çıkması lazım.eğer çıkmıyorsa kağıdın kalitesi kötü olabilir.koroplast öneririm.
YanıtlaSilMerhaba Simla hanım ben diyetin başından beri doğalsan yulaf kepeği kullanıyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba?
YanıtlaSilhayır doğru.yulaf kepeği karışımı atak için önerilmeyen.
YanıtlaSilmerhaba simla hanim ben yarin baslayacagim ama ben yulaf ezmesi buldum oda tane tane olurmu bir fikir verirmisin
YanıtlaSilhayır malesef yulaf ezmesi uygun değil.
YanıtlaSilMerhabalar..Dukan diyeti içerisinde değilim.Kahvaltı gevreğini de severek yiyorum fakat fiyatlarını pahalı bulduğumdan bu tarifi denemek istiyorum..Tatlandırıcı yerine toz şeker kullanmak niyetindeyim, ne kadar katmamı önerirsiniz ?
YanıtlaSil