sosyal ağlarda izleyin

23.2.13

PUANTİYELİ RULO PASTA

EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Japonların yiyecekleri süslemelerine bayılırım.Hele o herbiri tablo güzelliğindeki bento'lara ne demeli. Şunların şekerliğine bakar mısınız?İnsan yemeye kıyamaz:)

Bu rulo kekleri ise yeni gördüm.Silikon bir mat üzerinde değişik şekillerde şablonlar bulunuyor ve bu şablonları kullanarak harika desenli rulo pastalar yapmak mümkün oluyor.Japon harikası:)











Buna benzer desenler yaratmak için şablona aslında pek de gerek yok.
Anlatacağım formülle istediğiniz deseni kekinize uygulamanız mümkün.İster leopar deseni yapın,ister kalp:)




MALZEMELER:
kek için;
-2 yumurta akı
-4 yk süttozu
-2 yk ylaf kepeği
-2 yk toz tatlandırıcı
-1/2 çay bardağı su
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-vanilya aroması
-arzu edilen renkte gıda boyası-veya doğal renkler(kakao,kahve,tarçın vs.)

kreması için:
-1 su bardağı süt
-1 yk mısır nişastası
-1 yk tatlandırıcı
-1 yumurta sarısı
-vanilya aroması

Fırın 170 derecede ısıtılır.
Süt,yumurta sarısı,tatlandırıcı ve nişasta soğukken çırpılır ve ateşe alınarak koyulaşana dek çırpılarak pişirirlir.Ateşten alınınca aroma eklenip soğumaya bırakılır.


Kek hamuru için yumurta ve su çırpılır.Kuru malzemeler eklenerek homojen bir karışım haline getirilir.
Karışımdan 2 yemek kaşığı kadar ayrılarak arzu edilen renkler eklenir.

Dikdörtgen bir fırın kabı içine yağlı kağıt serilir ve çay kaşığıyla eşit aralıklarla kağıda puantiyeler konur.
Fırına konularak 5 dakika kadar hafif pişmeleri sağlanır.5 dakika sonunda kalan kek karışımının tümü üzerine dökülerek kek tekrar fırına konur.Yaklaşık 15 dakika daha pişirilir.


Fırın kabı nemli bez üstüne alınarak ılınması sağlanır.Ilınan kek kağıdıyla beraber rulo haline getirilerek soğuması beklenir.Soğuduktan sonra kek kağıttan yavaşca ayrılır.




Üzerine soğuyan krema sürülerek rulo haline getirilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilerek servis edilir.

Afiyet olsun:))

19 yorum:

  1. simla hn mrblr.bensitenizin sessiz takipçisiyim.
    bişi sormak istiyorum.bu tatlılar stevia ilemi yapılıyo acba,bu tada alıştınızmı,neölçüde kullanıyosunuz.splenda dan çok memnundum fakat kanser,işlenmiş ürnler vs.tadirgin oldum,stevia aldım ama resmen elimde patladı:((
    tatlı tariflri yapmak işkence krizlerde cabası:(((
    lütfen yardım!!!!!!
    splendaya mı dönsem yoksa benmi kullanamaım stveia yı ?f.d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şekerden sonra stevia'nın tadına alışmak zor ama kullandıkça alışılıyor.
      ben çoğu kez stevia kullanıyorum.fakat ölçüyü daha az kullanmak lazım.fazla kullanınca aclaşıyor.1 yk=1 tatlı kaş.gibi.

      Sil
  2. tşk ediyorum,bu diyet sizin sayenizde kolaylaştı ve zevkli hale geldi allah sizden razı olsun.inş.stevia yada alışıcam:((seyir tatlandırıcısız olmuyo,güce geçince meyve ödül falan tatlı krinizi atlatırım diye düşünüyorum bakalım.tekrar tşkler.f.d

    YanıtlaSil
  3. merhaba simla hanim.tariflerinize bayiliyorum.size cok dua ediyorum boyle bi blog acip fikirlerinizi paylastiginiz icin..sadece buradakilerin dualariyla cennete gidersiniz :)ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. simlacim tatlandiricilar gaz yapar mi bilgilendirirsen sevinirim....dukana basladigimdan beri baya rahatsizim...tesekkurler ayrica her sey icin iyi ki varsin da bikmadan bu diyeti uyguluyoruz ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)teşekkürler:)

      eğer prebiyotik lifliyse yapabilir.splenda veya stevya deneyebilirsin.

      Sil
  5. yurtdisindayim almanyadan katiliyorum diyetinize :) natreen buldum oonu kullaniyorum senin baska tavsiye edebilecegin bi tatlandirici var mi acaba yada baska gaz sorunuyla karsilasan oldu mu acaba yazan diger dukancanlarda .....cevabina ayriyeten tekrar tesekkur ediyorum

    YanıtlaSil
  6. merhaba. ben sirke konusunu merak ediyorum hergun bir yemek kasigi ilik suya sirke karistrp iciyorum diyetime olumsuz etki yapmaz degil mi. ve sizin dukanin stesinden cevirilerinizi okudum balsamik sirke oneriyor ama bunun bir limiti var mi yoksa sinirsiz tuketebilir miyim.

    YanıtlaSil
  7. Simla merhaba,
    tatlandırıcıyla ilgili çok çelişkideyim.2 gündür tatlıyı kestim tekrardan emin olamadığım için. metro dan aldığım tatlandırıcımda DİYABETİK TAKİTA TOZ TATLANDIRICI - KEK PASTA REÇEL VE TATLI YAPIMI için yazıyor. Etken maddeleri 100 gr. da 99,89 gr. SORBİTOL, 0,11 gr. SAKKARİN yazıyor. Bazı tatlılarda 3 yk falan kullanılıyor. 1 günde bundan ne kadar kullananbilirim acaba? Yardımcı olursan sevinirim, Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Dukandiyetitariflerim SİMLA23 Şubat 2013 16:35

    şekerden sonra stevia'nın tadına alışmak zor ama kullandıkça alışılıyor.
    ben çoğu kez stevia kullanıyorum.fakat ölçüyü daha az kullanmak lazım.fazla kullanınca aclaşıyor.1 yk=1 tatlı kaş.gibi.

    demişsiniz. Süper bende bunu soracaktım. Un için bu karşılaştırma sizce nasıl olmalı. 1 yk un= 1 yk yulaf kepeği gibi. Tabi böyle bir karşılaştırma mümkünse :)

    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      kepekle unun yapısı çok farklı olduğundan böyle bir karşılaştırma doğru değil.bizim dikkate almamız gereken günlük kepek limitimizi aşmamak.dolayısıyla tarifleri kepek miktarına göre uyarlamak en mantıklısı.
      ortaya çıkan tarifler başarısız birçok denemeden sonra ideal kıvamı bulduktan sonra yayınladıklarım:)

      Sil
  9. Simla merhaba,
    tatlandırıcıyla ilgili cevap alamadım :( şimdi başka bir sıkıntı doğdu. ablamın da benimde regl döneminde azalmalar meydana geldi. çok erken bitiyor. acaba dukanla alakası olabilir mi? TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  10. simla harikasın bu diyete başlayalı 1 ay oldu 108 kg dan 96,60 indim hedef 65 boy:1,70 umarım kısa sürede veririm kilolarımı fit bir bayan olurum tariflerin benim diyete daha sıkı bağlanmamı sağlıyor senin sayende sıkılmadan hergün daha hevesli yapıyorum bu diyeti çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ayşe Öztepe25 Mart 2013 00:13

    simla hanım bu pastayıda denedim. belki şu ana kadarki en güzel tatlı bu oldu. ben eşimle birlikte yapıyorum diyeti. bu tatlıyı hergün tüketmemizde sakınca varmı çünkü çok sevdik. Ayşe Öztepe

    YanıtlaSil
  12. afiyet olsun:)
    bu ölçüler 1 kişinin günlük limitleri için uygun.hergün yenmesinde sakınca yok.sadece uzun süreli duraklama yaşandığında kakao ve nişastayı bir süre kullanmamak iyi olur.

    YanıtlaSil
  13. Ayşe Öztepe25 Mart 2013 21:52

    çok teşekkür ederiiiiim şimdi yeniden yapıcam. işyerinde tattırdığım herkez bayıldı. (sen oldun diyorlar :))) hatta akşam için kayınvalidemlerede yapıcam çünkü ünü benden önce ulaşmış. tekrar güzel tarifleriniz için teşekkürler :) (bu arada takita+plus tatlandırıcı kullanıyorum sakıncası varmı splendayı bugün buldum aldım ancak tadını bildiğimle bu pastayı yapmaya devam etmek istiyorum)

    YanıtlaSil
  14. afiyet olsun o zaman herkese:)
    takita formtat60 kullanmanı tavsiye ederim plus'ta sorbitol ve aspartam gibi sukraloza göre zararlı olduğu öngörülen tatlandırıcılar mevcut.keza splendada sıkraloz içeriyor ve diğerlerine göre daha az zararlı ve şeker tadına daha yakın.

    YanıtlaSil
  15. ben bu pastanın kekine kremayı yaydıktan sonra farklı bir krema daha yaydım. Şöyle : 3 yemek kaşığı light süzme yoğurt+3 kaşık light süt+ 3-4 damla çilek aroması+ 2-3 kaşık toz tatlandırıcı karıştırılır krema hazırdır.

    Kremaları yaydıktan sonra keki rulo yaptım. Ayrıca puantiyeler için :
    birincisine kırmızı gıda boyası,
    ikincisine karamel aroması + renk vermesi için tarçın
    üçüncüsüne kakao

    ekledim.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips