sosyal ağlarda izleyin

20.2.13

HİNDİ FÜME CİPS

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Tuzlu atıştırmalıklar benim en zor vazgeçebildiğim yiyecekler oldu.Diyete başladığımda denemelerim ekmekten çok bu tür tariflerdi.Bu da diyete ilk başladığım zamanlardan kalma aslında.
Facebook sayfamda paylaşmıştım ama bloga eklemediğimi farkedince sizleri mahrum etmemek için yeniden fotoğrafladım.İçinde sınırlı izinli olmayan çok pratik bir tarif:)

Hindi füme diyet boyunca en çok yediğim ürünlerden biri.Özellikle ara öğünler için kurtarıcı.
Ama alırken dikkat etmeniz gereken şey içeriğinde nişasta türevlerinin olmaması.Polonez'in hindi fümesi benim bulabildiğim en uygun ürünlerden biri.

Gelelim cips yapımına.
Aslında yapmanız gereken çok basit.

MALZEMELER:
-3 dilim hindi füme
-Arzu edilen baharatlar(ben hazır barbekü baharatı kullandım.hemen her markette bulunabilir.ama şart değil tabi karabiber,kırmızbiber,köri,sarmısak ve soğan  tozu da kullanabilirsiniz.tamamen sizin zevkinize kalmış.)

 Fırını 180 dereceye ayarlayın.Hindi fümeleri arzu ettiğiniz şekilde kesin.Fırın kağıdı üzerine yayarak istediğiniz baharatları ekleyin.iyice kızarana dek yaklaşık 10 dakika fırınlayın ve fırından çıkarmadan soğuyana dek bekleyin.
Cipleriniz hazır.
Afiyet olsun:)


9 yorum:

  1. bu guzel olmus ben kabak olanıda yapmıstım gayet lzetlı ve tadı tatlı degıldı hatta aynı zamanda annemlerede yapmıstım patateslısınden daha guzeldı tesekkur ederım bu aksam bunu deneyecegım

    YanıtlaSil
  2. çok zekice bir tarif:) mutlaka deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  3. Ben de yaptım aynısını. Hatta yeni bir şey buldum diye sevinmiştim :D Google'da baktığım zaman gördüm, siz benden önce davranmışsınız :)) Ben yanına dip sos da yaptım. Çok lezzetli oldu. Sarımsaklı yoğurtlu, naneli, pul biberli bir sos ile denemenizi öneririm.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun:)
      evet dip sosla da nefis oluyor.
      bir de surimi cips denemelisin;)

      Sil
  4. bu tarz bulabildigim tum sosis salam ves.ler %13 yagli acaba olurmuki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sosis ve salamlar uygun değil.etin bütün olarak kurutulup dilimlenmiş hali bizim için uygun.yani içindeki ette nişasta vs.gibi karışımlar olmamalı.yağı da %10'un altında olmalı.

      Sil
  5. Bugün bir fırsatını bulup denedim ama sonuç senin fotoğraftaki gibi olmadı maalesef Simla. Kupkuru, küçülmüş parçalar çıktı. Yine de yoğurtla karıştırıp mideye indirdim:) Benim fırın beceremedi sanırım. Farklı ısılarda deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  6. bunu dün atağımın 3.gününde denedim.abur cubur için resmen yanıp tutuşuyordum ve tadını o kadar beğendim ki 40 kilo da olsam bir daha normal cips yemem herhalde :)
    emeğiniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips