sosyal ağlarda izleyin

25.1.13

MAYALI EKMEK(doğalsan yulaf kepeği karışımıyla)


EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME

Doğalsan yulaf kepeği karışımı ile denemelere devam ediyorum.(kullanım detayları için TIKLAYIN)
Mayalı ekmek denemem de başarıyla sonuçlandı:)Hem tadı hem de görünümü mısır ekmeğine benzedi.Ben seyir ve güçlendirme için 2 günlük ölçü yaptım.Daha fazla yapıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

MALZEMELER:
-6 yk yulaf kepeği karışımı
-4 yk yağsız süttozu
-2 çay bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-az tuz


Fırın 50 derecede ısıtılır.(mayalanma için kullanacağız.)
Kepek karışımı ,süttozu,bir tutam tuz ve maya karıştırılır.
Ilık su yavaş yavaş eklenerek koyu kek hamuru kıvamında bir karışım olana dek karıştırılır.
Uygun büyüklükte bir fırın kabına karışım aktarılır.(Silikon kalıpta pişirebileceğiniz gibi muffin kalıplarında da küçük ekmekçikler olarak yapabilirsiniz.Cam kap kullanacaksanız yapışmaması için 1-2 damla z.yağ ile kalıbı yağlamanız veya yağlı kağıt kullanmanız gerekiyor.)
50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar mayalandırılır.
Hamur kabardığında ısı 150 dereceye çıkarılır.20 dakika kadar bu ısıda pişirildikten sonra 175 dereceye çıkarılan ısıda 15-20 dk.daha pişirilir.Fırından çıkarılmadan soğutulur.

NOT:küçük kalıplar kullanacaksanız pişirme süresi yarı yarıya düşürülmelidir.

Diğer bir mayalı ekmek tarifim için tıklayın.

            

53 yorum:

  1. selam nasilsiniz bu günlerde arka arkaya yine güzel tariflerle bizi mutlu ediyorsunuz bu gidisle bu diyeti hic birakmadan devam:)))))))))))) size gecen gün domates receli tarifi verdiginizde herzaman oldugu gibi bir konuda danismistim onayiniza ihtiyac duymustum ama görmediniz sanirim yazdiklarimi cevap alamadim:((( tesekkürler sevgiler:))))

    YanıtlaSil
  2. Simla hanım, bu karışımı nereden bulabiliriz? Ben bir çok markete baktım ama göremedim :( Siz nereden temin ediyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Filiz görmedim sanırım bakarım şimdi:)

    Arzu ben gurmenetten temin ediyorum.
    Sanırım yavaş yavaş geliyor marketlere.Yakınındaki migrostan talep edebilirsin.Stoğa alacaklardır kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  4. Yulaf kepegi karisimi nedir ?

    YanıtlaSil
  5. Simlaaa! geldi ürünler geçtim bile faaliyete:) ben bu mayalı tariflerden hep tırsıyorum niyeyse önceki 1-2 denemem de başarılı olmamıştı. bunu denicem ilk fırsatta:)

    YanıtlaSil
  6. burcu verdiğim linkte detayları görebilirsin.

    YanıtlaSil
  7. Edaaa tiz üretim başlasın o zaman:D
    mayayı denedikçe alışırsın.daha bir ekmek gibi oluyor mayayla.

    YanıtlaSil
  8. Ay cokk sevindmmm sonunda ekmegimizde olduu. Elleriniz dert gormesin...
    Peki sadece yulaf kepegi ile yapmak istesekk tarifte nasil bir degisiklik yapmak acaba?

    YanıtlaSil
  9. selam simla hanim kusura bakmayin sik sik size basvuruyorum ama ne yaparsin tek bilgi kaynagimsin gecem gündüzüm sizinle gecer oldu derlerya aynen öyle vallah size sormadan hicbirsey yapmak istemiyorum cok sagolun herzaman yardimci oluyorsunuz danismak istedigim sizin tariflerinizde civil peyniri kulaniyorsunuzya burda yok onun yerine burda yag orani %36 cecil peyniri var kulanabilirmiyim birde söyledigim recelden katki madesi olarak limonkansatresi kulanlimis baska birsey yok kulanabilirmiyim güclendirmedeyim sagliklan kalin ve herzaman bizimle olun sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  10. İşte bu:))Süpersiniz Simla ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Ebus merhaba,
    tarifin sonuna kepekle yapılan diğer tarifi de ekledim.

    filiz merhaba,
    söylediğin peyniri günlük 40gr hakkın yerine yiyebilirsin.reçeli de çok zorda kalmadıkça yememekte fayda var çünkü evde yapılanların aksine ekstradan meyve şekeri ekleniyor hazırlara.

    YanıtlaSil
  12. Simla hanim merhaba, kullandiginiz pisirme kaplarinin ebatlarini ve nereden aldiginizi da tariflerinize ekleyebilir misi iz? Mesela ben 15*15lik borcami hala bulabilmis degilim.. Kaplarim da buyuk geliyor sanirim(ki cok buyuk degiller), yaptigim kekler ekmekler hep incecik oluyo hic sizin fotolardaki gibi kabarik olmuyo..
    Pek cok tarifinizi denedim, tofu cheesecake, firin sutlac, alabas sote, tiramisu, irmik helvasi, islak kek ilk aklima gelen favori tarifler.. Belli oluyodur ben tatlisiz yapamiyorm..
    Hamilelik lohusalik derken aldigim kilolardan 10unu dukan diyeti ve sizin tarifleriniz sayesinde verdim.. Maalesef kizimin dogumgununde diyeti biraktim ve 4 ayda 4 kg.sunu geri aldim..simdi tekrar baslayacagim, sadece yasadigim yerde(almanya) yulaf kepegi tum marketlerde tukenmis, onun gelmesini bekliyorum :)))

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar ben bisi soracagim size hindistan cevizini tuketebilirmiyiz tatli yapiminda inanilmaz lezzetli oluyor ve yag kullanilmadan un kullanilmadan yapilan bir kurabiye tarifim var eger tunetilebiliyorsa tatli ihtiyavimi karsilamanin bir yolunu daha bulmus olacagim suan ataktayim arayisim seyir evresi icin birde yagsiz tuzduz makinede patlamis misiri yiyebiliyor muyuz

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Simla...
    Sana 2 konuda danısmak ıstıyorum :)
    Birincisi dun nette sayfalarda dukan dıyetı tecrubelerıı paylasanların yorumlarını okuyordum.Bu konuda cıddı kılo vermıs bırı yazmıs kı "yulaf kepeğinı sabah kahvaltısında tuketmeye bakın,yarısını sabah yarısını baska bır besınle (köfte,ekmek..vs) alırsanız yulafın sabah dısındakı hakkınızı sabote etmıs oluyorsunuz!!!" sadece sabah yıyın demıs.Acıkcası garıbıme gıttı böyle bırsey sızce mumkun mu?Ben her sekılde tuketmeye bakıyorum omlet olsun ekmek,kek olsun...Böyle yaptık dıye yulafı bosa mı yemıs olduk yanı?

    İkincisi; kitapta da okumama ragmen senın yazılarında da okumama ragmen yıne de bı konuda huzursuz oldum :))
    Atakta 2.300kg verdım.Seyir evresındeyım 4 gunum bıttı ve tartı hala gr oynamadı... Ne eksılıyor ne artıyor... :)
    Bılıyorum sebzelerden dolayı vucut su topluyor dırenc gosterıyor ama yıne de ınsan bılsede dusunuyor... Bu durumla hemen karsılasacagımı zannetmıyordum ama cokta uzamaz degıl mı?Yanı bu 1 haftanın sonunda degısık bır sonuc gorebılecek mıyım acaba?Sen hıc karsılastın mı bu durumla?
    Cok oldu bılıyorum ama sana soramadan edemedım :) Tesekkurler sımdıden...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,
    Ben dukan diyetini neredeyse 3 aydır uyguluyorum ve toplamda 12 kilo verdim, daha da vermem gereken 8 kilo var.
    Diyetin sağlıklı olduğunu, beni fast fooddan ve zararlı yiyeceklerden korduğunu düşünüyorum. Kendimi iyi hissetmem gerekir belki.
    Ama hissetmiyorum :(
    Sorun şu ki, ben çok sıkıldım :)
    Sosyal hayatım kalmadı, ki dışarı çıkmayı seven biriyim. Sürekli ertesi gün yiyeceklerimi hazrılamak, gecelere kadar mutfakta yulaf kepeği pişirmek, bir markete girdiğimde bütün reyonları es geçmek, gözümün önünde yenen her şeye kafamı çevirmek, bir yere gidip de yiyecek uygun hiçbir şey bulamamak derken ben çok sıkıldım.
    Biliyorum garip olacak ama, biraz mola verme gibi bir seçeneğim var mı?
    Yani daha vermem gereken çok kilo var ve ben aylarca böyle devam edemeyeceğimi hissediyorum.
    Kendime 1 hafta izin versem ve sonra yeniden atakla birlikte başlasam ? Ya da bu çok yanlış bir şey mi olur? Ama bi nefes almak istiyorum. Bir kaç haftalığına güçlendirme yapsam sonra yeniden seyire dönsem?
    Eminim diyetten sıkılmış bir sürü insan vardır. Bizlere ne tavsiye edersiniz?
    Faydalı ve iyi bir şey olduğunu biliyorum ama, insanız işte :)
    Bana önerebileceğiniz bir mola var mı ?
    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  16. Sena ya katılıyorum.Bazen öyle oluyor ki insan bırakmak istiyor ama emeklerine kıyamayıp mecbur devam ediyor..Aynı sorunları bende yasıyorum.Sosyal hayatım konusunda sıkıntılar yasıyorum dısarı biryere gitsem yiyecek seçimim çok zor.Arkadaslarıma uyum sağlayamıyorum ve gittikçe artık bu yuzden ne dısarda kalabiliyorum ne arkadasıma rahatca gidebiliyorum.her zaman insan yanında da tasıyamıyor ki.zamanı oluyor olmuyor onları yapıp hazırlamak da zor.Tahminimce herkes bu sıkıntıları yasıyordur..Birlikte dusunursek belki bir care buluruz:)Uzun süredir bu diyeti yapan biri olarak Simla hanım sizin de sıkıldıgınız bu duruma dustugunuz olmustur siz neler yaptınız mesela neler öneriyosunuz?
    Aslında su da var yani bi de herkese bu diyeti yaptıgımı açıklamayı tercih etmiyorum..Malum sağlıksız mıs da tek tip beslenilmezmiş de bilen bilmeyen konusuyor sizinde bildiğiniz üzere.bende açıklamak zorunda kalıyorum tek tip olmadıgını vs vs.. bu yuzden artık hiç bişy söylemyorum. bu yuzden herkese diyt yaptıgımı da söylemiyorum ve zorluk yasıyorum..:(

    YanıtlaSil
  17. Simla hanım lor u buyuk ihtimal kendi yaptıgınzdan kullanıyorsunuzdur fakat dısarıdan önerecek olursanız hangi markayı alalım? yörsan kullanıyorum uzun suredir ama insan dğişiklik istiyo ..tuzsuz olarak ne tercih edebilirz?tesekkurler

    YanıtlaSil
  18. tost çok iştah acıcı duruyo olsa da yesek..arasındaki peynir civil mi:P :)) lezzetli peynır bulamıyorum piyasada:S

    YanıtlaSil
  19. Yörsanın civil peynırı tam yaglı cıkıyor karsıma heryerde.Lıght olanı ozellıkle satan bellı bır yer var mı acaba??

    YanıtlaSil
  20. selam SIMLA hanim nasilsiniz umarim iyisiniz kac gündür siteye ugramiyorsunuz hayirdir ben sürekli siteye bakiyorum bu kadar ara vermezdiniz insallah hersey yolundadir sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  21. simla hanım sitenizi takip ediyorum. ama anlamadığım kısımlar var.
    1.maya nasıl serbest oluyor ve miktarı nedir sınırlı izinli mi
    2.gojiberry sınırlı izinli mi yoksa atakta 1 yemek kasığı seyirde 2 yemek kasığı olmak uzere hergun alabilir miyim.
    3. sut tozu sınırlı izinli mi degil mi.sınırsız tuketebilr miyiz.
    4.mısır nişastası demişsiniz herkes mısır unu da diyor.
    5.eskiden dr oetker marka aldıgım vanilinin arkasında tadlandırıcı oldugu yazardı artık seker yazıyor.
    kullanılabilir mi.
    6. tadlandırıcı limiti nedir ben acıktıkca yogurduma aromayla karıstırıp yiyorum anında tatlı krizine engel olamıyorum.
    kitabı okudum evet net ama sonradan eklenenler heryerde farklı yazıyor ben size guven duyuyorum. 3 haftadır seyirdeyim herhangi bi degişiklik olmadı duraklama simdi mi olur . cevap verdiginiz icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  22. merhaba. bir soru yoneltecegim. ben izmirde yasiyorum ve biz loru pazardan acik olarak aliriz hatta meshurdur. kilo alimim durakladi satan kislerde yag oranini bilmiyorlar sizce kapali lora gecmelimiyim

    YanıtlaSil
  23. Duygu merhaba,
    kalıplarım aslında her evde olan standard kalıplar.
    kabarmaması fırın ayarlarından kaynaklanıyor genelde.fırını çok ısıtmadan koyup ısıyı yavaş yavaş arttırırsan üzerinde kabuk hemen oluşmayacağı içi daha rahat kabaracaktır.

    Saliş Butik Pasta,
    Hindistan cevizi malesef izinli değil.

    Ebru merhaba,
    sınırı aşmadığın sürece yulafı istediğin şekilde yiyebilirsin.hepsini aynı öğünde tüketmek gibi bir şart yok.

    duraklama hemen seyirin başında ve verilecek çok az kilo kaldığında görülüyor genelde.ben de çok yaşadım:)

    sena merhaba,
    mola gibi bir seçenek ,verdiğin 12 kilo için güçlendirmeye geçip sonrasında kalan kilo için yeniden diyete başlamak olabilir.eğer güçlendirme yapmazsan verdiğin 12 kilonun bir miktarını geri alman kaçınılmaz.

    seçil tabi ki sıkılabiliyoruz fakat bunu zorunluluk olarak değil de hayat tarzı olarak görmek lazım sanırım.sonuçlara bakınca buna değeceğini düşünüyorum.

    bilge merhaba,
    piyasada tuzsuz lor yok malesef.dayanıklı olması için tuz mutlaka koyuyorlar.

    ebru merhaba,
    yörsanın civili bize uygun değil.lightı da üretilmiyor.ben erzurumdan siparişle istiyorum.leben.com'dan bakabilirsin.

    YanıtlaSil
  24. FİLİZ iyiyim teşekkürler.Sömestr tatilindeydim.bugün döndüm.

    YanıtlaSil
  25. selen merhaba,
    -mayanın izinli olmaması için bir neden yok.tariflerde uygun miktarda kullanabilirsin.
    -gojiberry atakta 1 kaşık yenebilir.seyirde ise sınırlı izinli hakkının 1 tanesi yerine yiyebilirsin.
    -süttozu sınırlı değil dense de çok aşmamak lazım miktarı.laktoz duraklama yapabilir bazı bünyelerde.
    -vanilin uygun değil.söyleğin gibi vanilya aromalı şekerdir o ürün.küçük tüplerde satılan vanilya aromasını kullanabilirsin.
    -splenda,aspartam gibi kimyasal tatlandırıcılar 3yk fazla kullanılmamalı.stevyada sınır yok.
    3 haftadır kilo veremedin mi?o kısmı tam anlayamadım?

    YanıtlaSil
  26. ela,
    yağ oranından emin olmadığın hiçbir ürünü tüketme.muhtemelen fazla yağlı bir lor yiyorsun.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba. Bir noktada kafam karıştı da bir şey sormak istedim. Ekmeğin fotoğrafında seyir ve güçlendirme yazıyor. Ama atak evresi tariflerinde bu ekmek var. Doğru olan hangisi acaba. Atakta yenilebiliyor mu?

    YanıtlaSil
  28. merhaba,bazen etiketler karışabiliyor:)
    atakta bu ürün izinli olmadığı için bu ekmek de değil malesef.

    YanıtlaSil
  29. öncelikle merhaba sayenizde dukan artık bir diyet olmaktan çıktı bir yaşam şekli oldu :))) şimdi ben güçlerdirme de 2 evredeyim ama artık yavaş yavaş iştahımda biraz açılma var istemeden ara da kaçamaklarım oluyor. kaçamaklarım olduğu zamanlar arkasından kaldığım şekilde devam mı etmeliyim yoksa 3 gün atak mı yapmayalım geri dönüşünüzü bekliyorum şimdiden tşkler kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  30. Benim ekmek tam bir felaket oldu:( Güya birebir uyguladım tarifi ama fırın çok değiştiriyor sonuçları eminim ki. Benim bu kaçıncı maya denemem, artık mayalı bir şey denemesem iyi olur sanırım. Maya kullandığım zaman bir türlü mayalanmıyor benim yaptığım, kabartma tozu ve karbonatlı tariflere devam sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maya zor bir malzeme.kepekle birleştiğinde daha da zor olabiliyor:)

      Sil
  31. simla merhaba,
    kuru maya, instant kuru maya mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizinle bugün tanıştım ve ağzım açık kaldı önce sizi tebrik ediyorum ben seyir evresindeyim ekmeklerinizden birini denemek isyiyorum ama şu an süt tozum yok süt ile denesem olurmu

      Sil
    2. süttozu olmayan tarifler de mevcut naz.süttozu yerine süt aynı kıvamı vermiyor.

      Sil
  32. ben ilk ekmeğimi diyetin25.gününde bu blog sayesinde yaptım ve o günden beri diyette olduğumu unutuyorum, eğleniyorum hatta değişik şeyler deneyerek, kendi kendime böyle şeyler yapmam imkansızdı (8aylık bi oğlum var:)
    süper bi tat ile tanıştım yine çooook teşekkürler ve lütfen blogu bırakmayın bi dukan bi simla döne döne dua ediyorum size :)

    YanıtlaSil
  33. merhaba
    Dukan diyeti sayesinde tam 11 kg vererek istediğim kiloya indim.Ancak teşekkürü size etmek istiyorum.Bu güzel tarifleriniz olmasaydı başarabilirmiydim bilemiyorum. Çok ama Çok teşekkürler...................

    YanıtlaSil
  34. ben sitenizi 3 gündür keşfettim ve çok beğendim.eşime 3 gündür dukan diyetine başlattım.araştırmalar sırasın da sitenize takıldım.diyeti biliyordum fakat takıldığım yerler de çok işe yardınız.tarifler güzel ve kolay.çokkk teşekkürler paylaşımlarınız için.

    YanıtlaSil
  35. Simla hanim esim seker hastasi.insulin igne kullanmiyor.hap kullaniyor.benimle beraber onunda diyet yapmasini istiyorum.sigarada kullaniyor.diyete baslayabilr mi?atak donemi ona agir gelir mi?seker dusebilir diye korkuyorum.onerinize ihtiyacim var.esim 105 kilo.yaklasik 20 kilo fazlasi var

    YanıtlaSil
  36. Simla Hanım merhaba,
    Benim kafama takılan bir soru var ve soracak başka kimse bulamadım :)
    Atakta 1,5 kaşık seyirde ise 2 kaşık yulaf kepeği hakkımız var fakat seyirde saf protein günlerinde 1,5 mu 2 kaşık mı tüketebiliriz? Bir de saf protein günlerinde (seyir) kakao serbest mi?

    YanıtlaSil
  37. Selamlar ben ceren.
    tarifler harika teşekkürler.Yeni başladım bu diyete umarım etkisini görürüm.

    YanıtlaSil
  38. 2 aydır sizinle birlikteyim herşey harika gidiyo tariflerin çoğu diyette olduğumu unutturuyo bu ekmek tarifini ekmek yapma makinasında uygulayabilirmiyim acaba fırın tariflerinin çoğunu tutturamıyorum çünkü :))

    YanıtlaSil
  39. merhaba,
    hiç ekmek makinesi kullanmadım bugüne kadar malesef.o yüzden bilemiyorum:)

    YanıtlaSil
  40. tarifteki gibi aynı şekilde yaptı fakat hala içi yaştı :(

    YanıtlaSil
  41. MERHABA BU SÜTTOZU BİLDİĞİMİZ NESCAFE İÇİN KULLANILAN SÜTTOZU DEĞİLMİ

    YanıtlaSil
  42. Hayır değil Hamurisleri için Pınar marka suttozu.

    YanıtlaSil
  43. Hayır değil Hamurisleri için Pınar marka suttozu.

    YanıtlaSil
  44. sevgili simla bu ekmeği yaparken normal undan mayalı hamuru beklettiğimiz gibi sarıp sarmalayıp mayalanmasını beklesek azcık olmaz mı ki ?? bir videoda yulaf kepeğinin mayalanmadığını duymuştum da aklıma takıldı

    YanıtlaSil
  45. Neredeyse her gün 3 tarif deniyorum ama henüz ağzıma o yulaf kepeğinin korkunç! -bana göre tabii- tadının gelmediği bir tarife ulaşamamıştım. Ama Simla Hanım bu gerçekten mucizevi olmuş. Açıkçası bunu soğanlı, sarımsaklı vb. şekillerde de yapabileceğimizi düşünüyorum :) Aklınıza, ellerinize sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun:)
      diyete zeytin de eklendiğine gore ilk isim bunu zeytinli yapmak olsun:)

      Sil
    2. Evvet artık zeytinli de yapabiliriz ♡♡♡♥♥♥

      Sil
  46. ben bu ekmegi 48 kasik yulaf kepegi karisimi, 24 kasik sut tozu, 2 paket maya, tuz ve ilik suyla yapiyorum ve hamuru iki dikdortgen kek kalibina boluyorum.
    hamurun yapismamasi icin akilli folyo kullaniyorum. bir yuzu aluminyum folyo diger yuzu pisirme kagidi. kaymiyorkenarlarikivrilip kaliba sabitleniyor hem de pisirme kagidi. tavsiye ederim

    mayalanma icin kaliplarin ustunu strec filmle kapatip ustune bir ortu ortuyorum ve 2 saat kadar firina koymadan mayalandiriyorum. 2 saat sonra firini 230 dereceye ayarliyorum. firin isininca strec filmi cikarip hamurlarin ustune fircayla biraz light sut surup bu sefer kaliplari aluminyum folyoyla kapatip firina veriyorum.
    10 dakika 230 derecede pisirdikten sonra firinin isisini 210a dusurup yatim saat folyoyu cikarmadan pisiriyorum sonra ifolyolari cikarip 10 dk daha pisirip firini kapatiyorum. ekmeklerfirinda soguduktan sonraher birini 8 parcaya bolup buzluga koyuyorum. boylece 16 gunluk ekmegim cikmis oluyor. ise gitmeden 1 parcasini buzluktan cikarip 1 dk mikrodalgadaisitiyorum sicacik ekmek oluyor.

    yapimi biraz uzun surse de16 gun rahat ediyorum

    YanıtlaSil
  47. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips