sosyal ağlarda izleyin

24.1.13

BROKOLİLİ KİŞ

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
 Brokoli herkesçe sevilmese de ; tüm lahana ailesine bayıldığım gibi onu da çok severim.Sadece buharda pişirip çerez niyetine bile yiyebilecek kadar üstelik:)

Siz brokoli tercih etmiyorsanız yerine uygun sebzelerden kullanabilirsiniz.Özellikle ıspanak çok yakışıyor.


MALZEMELER:
hamur için;
-2 yk yulaf kepeği
-1 yumurta akı
-4 yk su
-az tuz

iç malzemesi için;
-bir küçük boy brokoli
-1,5 çay bardağı yağsız süt
-1 yumurta
-2 yk lor peyniri
-2 yk yağsız civil peyniri

Brokoli hafif yumuşayana dek haşlanır ve rengini koruması için soğuk suya alınır.(ben mikrodalga poşetinde haşladım.buharda pişirmek de mümkün.)

Yulaf kepeği,su,tuz ve yumurta akı iyice çırpılır.Tava ısıtılarak karışım dökülür ve kısık ateşte üzeri gözgöz olana dek pişirilir ve arkası çevrilerek yarı pişkin haldeyken ateşten alınır.(hamur krep gibi değil biraz daha kalın olmalı.kiş fırında pişeceği için hamurun tam pişmesi gerekmiyor.)

Hamur fırın kabına alınır.(hamurun çapından daha küçük bir kap tercih edip ,tart hamuru gibi kenarların yüksek kalmasını sağlarsanız daha iyi olur.benim kalıbım aşağı yukarı yemek tabağı büyüklüğünde.)

İçi için süt,yumurta,peynirler ve arzu edilen baharatlar iyice çırpılır.
Hamurun üzerine karışım dökülür.
Brokoliler üzerine dizilir.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30dk pişirilir.



Afiyet olsun.
                                                                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips