sosyal ağlarda izleyin

7.1.13

IZGARALIK PEYNİR


EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME

Aslında tadı ve kıvamı Hellim gibi olsa da ayıp olmasın diye hellim demedim:)Çünkü o kadar kolay yapılıyor ki hellime haksızlık olacaktı.Light labne yaparken süttozu kullanmıştım biliyorsunuz.Sade sütten çok daha kolay kıvam alabildiğinden bu peynirde de onu tercih ettim.
Ayrıca bu peynir için mutlaka mikrobiyel peynir mayası edinmelisiniz.Ben internet üzerinden almıştım ama marketlerde de bulunabiliyormuş.Özellikle peynir satan dükkanlardan temin edebilirsiniz.En küçük ambalajı tercih edin çünkü 1 damlası 1 lt süt için yeterli geliyor.
Mayayı lor veya çökelek yaparken de kullandığınızda çok daha kıvamlı ve lezzetli peynirler elde etmek mümkün.


MALZEMELER:
-200 gr=1 paket Pınar süttozu
-4 su bardağı sıcağa yakın ılık su
-1 damla mikrobiyel maya

Pişirmek için:
-1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Süttozu cam bir kase içinde su ile iyice çözünene kadar karıştırılır.Maya eklenerek karıştırılır ve üzeri kapatılarak yoğurt mayalar gibi ılık bir yerde yaklaşık 8 saat mayalandırılır.(süreci hızlandırmak için quark peyniri'ndeki yöntem gibi 60-80 derece arasındaki fırında 2-3 saatte de bekletebilirsiniz.)

Süre sonunda peyniriniz çok koyu kıvamlı bir yoğurt gibi görünecek.İnce delikli bir süzgeç üzerine tülbent konularak peynir içine aktarılır.(Kasedeki suyu dökmeyin.)İyice süzülmesi için uygun bir yere asılır.3-4 saat süzdürülür.



Kasede kalan su tencereye alınır ve tuz eklenerek kaynatılır.(Su azsa bir miktar daha ekleyebilirsiniz.)Peynir tülbentle beraber suyun içine konur ve  yaklaşık 15 dakika pişirilir.


Pişen peynir tekrar süzülmesi için süzgeçe alınır.Tamamen kuruduğunda dilimlenerek ızgarada kızartılır.

Afiyet olsun:)  

                                                              

6 yorum:

  1. Bunu da yaptınız ya maaşallah ;) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bravo! Öyle heveslendim ki ben de gibip peynir mayası alacağım şimdi :)

    YanıtlaSil
  3. bu tariften ne kadar peynir çıkıyor acaba?

    YanıtlaSil
  4. Ellerin dert görmesin, harikasın Simlacım. Bende şimdi ızgaralık ve light labne peynirinden yapmak için kolları sıvayacağım. Yalnız bir sorum var. Süttozu yerine aynı ölçüde süt kullansak aynı sonucu alamaz mıyız?

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben bir şey sorucam bu yaptığımız peynirden sınırsız yiyebiliyor muyuz? sınırlıysa da ne kadar yememiz gerekiyor? ben beyaz peynir aldım yağ oranı %10 ama olmuyormuş loruda sevmediğimden bu peyniri yapmak istiorum. 'özlem'

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips