sosyal ağlarda izleyin

11.12.12

SUSUZ TAVUK

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Tavuğun hemen her çeşit yemeğini yaptıktan sonra bu tarif size çok basit görünebilir.Oysa ki yiyeceğiniz en lezzetli tavuk olacağına bahse girerim:)
Tamamen kendi suyunda ağır ağır pişen bu tavuğun eti hem yumuşacık oluyor hem de lezzetinden hiçbirşey kaybetmiyor.Geride kalan aromalı konsantre suyunu ise bulyon niyetine kullanabilirsiniz.(Tabi kendiniz için değil:))

Öncelikle bu tarif için 1,5 saat gibi bir süre gerekiyor ama başında durmanız gerekmeyeceği için o süre zarfında diğer hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
-Arzu ettiğiniz miktarda tavuk but veya baget
-1 yk kadar limon suyu
-az kaya tuzu
-istenen baharatlar

Tavuklar yıkanır ve iyice kurulanır.(derilerini ayırmayın.piştikten sonra çıkaracağız.ama fazla yağlı ve kalın kısımları çıkarabilirsiniz.)
Limon suyu,tuz ve baharatlarla tavuk parçaları ovulur ve tencereye dizilir.Kapağı kapatılan tencereiyice ısınana dek orta ateşte(yaklaşık 5 dk.) daha sonra ise en kısık konuma alınarak tavuğun durumuna göre 1-1,5 saat kadar pişirilir.(Bu sürede kapağı hiç açmayın.Tavuk suyunu salacak sonra da çekecek)

Süre sonunda tıpkı dana tandır gibi lokum yumuşaklığında tavuğunuz hazır.

Not:Ben bazen soya sosu,sarmısak,bütün bir soğan vs.de ekliyorum.Arzu ederseniz istediğiniz sebzeleri de ekleyerek pişirmek mümkün.

Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. düdüklüde nasıl olur ki acaba? süre açısından avantajlı olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş pişmesini özellikle istiyoruz.düdüklüde haşlama gibi oluyor.

      Sil
  2. tencereyi açmadan duramam :))ben yapmayım en iyisi

    YanıtlaSil
  3. soya sosunu hangi asamada eklemeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pişmeden önce tavukları ovduğun sosa 1 yk kadar soya sosu ekleyebilirsin.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. buna göre daha kuru olur ama sebzelerle yapılırsa daha iyi olacaktır.

      Sil
  5. ya benim bi sorum olucak seyire gecince ps gunlerinde gunluk sebte miktarinin limiti var mi tesekkur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır teoride yok ama proteinlerin miktarını azaltmadan yenmeli.

      Sil
  6. Bu tavuktan anneannem de yapardı ve bayılırdım ama kendim ne zaman denediysem olmadı. Bunu okuyunca yine denedim. Bütün tavukla yapardı anneannem, ben de öyle yaptım, yine olmadı. Daha 5 dk dolmadan tavuğun altı yanmaya başladı, yanma sesleri çıkınca mecburen açıp, yarım bardak kadar su ekledim. Sonra altını tamamen kıstım ama bir süre sonra yine yanmaya başladı. Yine açıp tavuğu ters çevirdim ve biraz daha su ekledim.
    Üstelik döküm tencerede yapıyorum, daha güzel olması gerek ama yıllardır şu tavuğu bir türlü yapamadım...

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips