EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Tamamen kendi suyunda ağır ağır pişen bu tavuğun eti hem yumuşacık oluyor hem de lezzetinden hiçbirşey kaybetmiyor.Geride kalan aromalı konsantre suyunu ise bulyon niyetine kullanabilirsiniz.(Tabi kendiniz için değil:))
Öncelikle bu tarif için 1,5 saat gibi bir süre gerekiyor ama başında durmanız gerekmeyeceği için o süre zarfında diğer hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
-Arzu ettiğiniz miktarda tavuk but veya baget
-1 yk kadar limon suyu
-az kaya tuzu
-istenen baharatlar
Tavuklar yıkanır ve iyice kurulanır.(derilerini ayırmayın.piştikten sonra çıkaracağız.ama fazla yağlı ve kalın kısımları çıkarabilirsiniz.)
Limon suyu,tuz ve baharatlarla tavuk parçaları ovulur ve tencereye dizilir.Kapağı kapatılan tencereiyice ısınana dek orta ateşte(yaklaşık 5 dk.) daha sonra ise en kısık konuma alınarak tavuğun durumuna göre 1-1,5 saat kadar pişirilir.(Bu sürede kapağı hiç açmayın.Tavuk suyunu salacak sonra da çekecek)
Süre sonunda tıpkı dana tandır gibi lokum yumuşaklığında tavuğunuz hazır.
Not:Ben bazen soya sosu,sarmısak,bütün bir soğan vs.de ekliyorum.Arzu ederseniz istediğiniz sebzeleri de ekleyerek pişirmek mümkün.
Afiyet olsun.
düdüklüde nasıl olur ki acaba? süre açısından avantajlı olurdu :)
YanıtlaSilYavaş pişmesini özellikle istiyoruz.düdüklüde haşlama gibi oluyor.
Siltamamdır :)))
Siltencereyi açmadan duramam :))ben yapmayım en iyisi
YanıtlaSilsoya sosunu hangi asamada eklemeliyiz
YanıtlaSilpişmeden önce tavukları ovduğun sosa 1 yk kadar soya sosu ekleyebilirsin.
Silgöğüs etiyle nasıll olur acaba?
YanıtlaSilbuna göre daha kuru olur ama sebzelerle yapılırsa daha iyi olacaktır.
Silya benim bi sorum olucak seyire gecince ps gunlerinde gunluk sebte miktarinin limiti var mi tesekkur
YanıtlaSilhayır teoride yok ama proteinlerin miktarını azaltmadan yenmeli.
SilBu tavuktan anneannem de yapardı ve bayılırdım ama kendim ne zaman denediysem olmadı. Bunu okuyunca yine denedim. Bütün tavukla yapardı anneannem, ben de öyle yaptım, yine olmadı. Daha 5 dk dolmadan tavuğun altı yanmaya başladı, yanma sesleri çıkınca mecburen açıp, yarım bardak kadar su ekledim. Sonra altını tamamen kıstım ama bir süre sonra yine yanmaya başladı. Yine açıp tavuğu ters çevirdim ve biraz daha su ekledim.
YanıtlaSilÜstelik döküm tencerede yapıyorum, daha güzel olması gerek ama yıllardır şu tavuğu bir türlü yapamadım...