sosyal ağlarda izleyin

11.12.12

ÇİKOLATA


EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME
Bu tarif uzun zamandır beklemedeydi çünkü kesin sonuç için birkaç deneme yapmam gerekiyordu.
Çikolatayı hemen hepimiz dukanella'yı dondurmak suretiyle yapıyoruz.Tadı şahane tabi ama hemen erimesi,buzlukta muhafaza etme gerekliliği yanımızda taşımamıza engeldi.
Matcha kek tarifimde bu donmuş çikolatayı kullanıp fırında erimediğini görünce kafamda bir ampul yandı:)

Bu tarifle yaptığınız çikolatalara istediğiniz aromayı (fındık,rom ve meyve aromaları),veya portakal kabuğu rendesi katabilirsiniz.Ben beyaz kısmına 1-2 damla nane aroması ekledim.Kahvenin yanında after eight tadını yakaladım;))
naneli after eight
Gelelim bu basit tarife:)

MALZEMELER:
-2 yk süttozu
-2 yk yağsız süt
-1 yk toz tatlandırıcı
-1 tatlı kaşığı kakao
-arzu edilen aromalar

*İki renkli istiyorsanız yukardaki tariften kakaoyu çıkarıp bir ölçü daha yapın.Yalnızca beyaz yapacaksanız kakao tadı için çikolata veya kakao aroması eklemeyi unutmayın.(Kakaosuz atakta da yenebilir.)

Önce kuru malzemeleri karıştırın.Sonra sütü ekleyip koyu kıvamlı  bir sos elde edin.İstediğiniz kalıplara ince bir kat halinde döküp dondurun.(kalıplarınız hem buzluğa hem fırına uygun olmalı.Silikon kalıp tercih edin.)

Fırını 150 derecede ısıtın.Donmuş haldeki çikolataları direk fırına atarak 15 dk.pişirin.Fırın içinde bırakarak kurumalarını sağlayın.(tam katı görünmeyebilir ama soğudukça katılaşacak.daha fazla pişirmeyin güzel olmuyor.tecrübeyle sabit;))

Soğuduğunda kalıplardan çıkarın.

Erimeyen çikolatalarınız hazır.

Afiyet olsun:))

38 yorum:

  1. mrb simla hanim bir haftadir dukan diyeti yapiyorum hic kacamakta yapmadim fakat sadece 1 kilo verebildim forumda okuyorum 3-4-5 kilo verenler var bir yerde hatami yapiyorum bilmiyorum.sadece tatliya dayanamadigim icin nefsimi koreltmek icin muhallebi yapiyorum light sut,tatladirici ve 1 kasik misir nisastasi ile onuda iki gunde tuketiyorum.nasil yapabilirim normalmidir bukadar yavas ilerlemesi 8 kilo fazlam var 68 kiloyum 60 olmaya calisiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      kilo vermeyi etkileyen pek çok neden var.
      bu linki oku lütfen:)
      http://www.dukandiyetitariflerim.com/search/label/NEDEN%20DURAKLIYORUZ%3F

      Sil
    2. tessekurler simla hanim.

      Sil
  2. mıkrodada olurmu olursa kac dakka?

    YanıtlaSil
  3. zayıflayamayan nefer11 Aralık 2012 16:02

    3 aydır dukan diyeti yapıyorum ilk 1ayda 5 kilo verdim 2 aydır veremiyorum 68 den63 bazen 62 neden kilo veremiyorum sıkıldım artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. linki oku lütfen:)

      http://www.dukandiyetitariflerim.com/search/label/NEDEN%20DURAKLIYORUZ%3F

      Sil
  4. Simla Hanım nasıl bir güzellik bu böyle.. Diyette miyim şimdi ben? çikolata yiyerek diyet mi yapılır? size KOCAMAN ÖTESİ EN KOCAMAN teşekkürler :)) Nasıl güzel bir tarif bu, çoook güzel. :))Allah ne muradınız varsa versin :)) İnanın minnettarlığımı anlatacak cümle bulamadım. yaptım,yedim ve hemen gidip teşekkür etmeliyim dedim.. Emeğinize sağlık... Geri kalan yaşamımda diyetli-diyetsiz bu benim çikolatam olacak... Sizi takipteyim :))

    YanıtlaSil
  5. Dondurucuda 1 gece kalsa yeterli mi acaba?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Ben birsey sormak istiyorum,sut neden 1 bardak ile sinirli? En buyuk destegim benim sut :( bunu ogrenene kadar gunde 3-4 bardak iciyordum.

    Fatima

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında sınırlı değil sadece fazlası duraklama yapabileceğinden 1 brd.la sınırlamak öneriliyor.eğer duraklamıyorsan içebilirsin.

      Sil
  7. Seni gerçekten çok seviyorum ya. İnan şu an ağlamak istiyorum. atak 3. gündeyim; seyirin gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

    bundan günde ne kadar yiyebiliriz simla? daha soğrusu günlük tatlandırıcı ve aroma süttozu sınırı var mı?

    YanıtlaSil
  8. Bugün tchiboda sanki bu çikolatalara tam da uyan incecik silikon kalıplar buldum, tabi ki hemen aldım, tek kötü tarafı silikon kalıplar ve diğer alışverişlerim aşağıda arabanın bagajında, hasta oldugum için taşıyacak takatim yoktu da şimdi üstündeki battaniye benzeri sabahligimla aşağı insem, onları alsam, karsı komşum hacı teyze ve amcaya rastlarsam onlara bu dukan çikolata askını nasıl açıklarım bilemedim, yarını mı beklesem acaba?

    YanıtlaSil
  9. Simla harikadin. Muhtemelen usenirim yapmam ama boyle bir opsiyin oldugunu bilmek bile cok guzel

    YanıtlaSil
  10. Ustteki mesajımdan kac dakika gecti bilmiyorum:) ama tabii ki aşağıya inip kalıplarımı alamasam da, benim silikon küçük kalıplarım çikolata olmak üzere su anda buzluga giriyorlar. En çalışkan blog takipçisi yarışması varsa da ben katilicam. Bu arada elimi çekmeceye atınca browniı istense kalıplarını da gördüm, artik çok geç ama onların kutusunu da atmıştım,Simla hn, onları fırında da kullanabiliyormuyduk biz? Sanki üstünde +200 e kadar yazıyor muydu hatırlarsanız bana söyler mısınız, onlar da çikolata kalıbı olarak kullanılabilir mı?

    YanıtlaSil
  11. Benimkiler bayağı birsert oldular, normal değil mi? heyecandan aroma koymayı unutmuşum ama tatları güzel, sadece sertler, dukanda yediğim en sert şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sert oluyor ama benimkiler çok da kıtır değildiler.fazla mı pişti acaba?

      Sil
  12. Sanırım benim fırın sizikinden daha çabuk pişiriyor, genelde sizin verdiğiniz zamandan hep 5 dak. falan erken pişiyorlar, ama sabah işe gelmeden fırınlayınca 15 dakikaya kurdum unutup, olsun sonrakini 10 dakika pişiririm.

    YanıtlaSil
  13. mandalina aromali eticin kokulu cikolatalar icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  14. Hatice Güngören Bayir20 Aralık 2012 12:12

    Merhaba Simla Hanım, ben tatlandırıcı olarak takita stevia kullandım şimdiye kadar. Şimdi gurmenetten stevya sipariş verdim. 200 gr'ı 1 kg şekere eş yazıyordu. Siz de stevya kullanıyorsunuz sanırım. Takitayla kıyaslarsak ölçüler farkediyor mu?

    YanıtlaSil
  15. ben pişmiş halini pek sevemedim. ama donmuş halini pişirmeden tattım bir harika :)

    YanıtlaSil
  16. Mehaba gurme.net te dukana uygun ürünler kısmın da çikolata gördüm. nasıl yani :)

    YanıtlaSil
  17. ve tekrar merhaba. gurme netteki tüm aromalar bize uygun mu? aromanın sakıncalı bi çeşidi varmı?

    YanıtlaSil
  18. Tekrar merhaba aromada bi kısıtlama varmı? her çeşitini kullanabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  19. Gamze merhaba:)
    gurmenetteki çikolatalar ancak korumada uygun olabilir:)
    ben açıkcası artık normal çikolata değil bu türleri tercih ediyorum.
    aromalarda ise kısıtlama yok zaten çok yoğun olduklarından 3-4 damlası yetiyor..

    YanıtlaSil
  20. Ben sizi çok rahatsız ediyorum farkındayım ama aklıma geldikçe soruyorum :) light limonata serbest mi? bide şu sakız olayı vividentler acayip yağun tatlı krizlerinde süper oluyor. sakız alırken neye dikkat etmem lazım?

    YanıtlaSil
  21. rica ederim.
    limonata light da olsa uygun değil.limonun fazlası meyveye giriyor.
    sakızlarda şeker olmamasına tatlandırılı olmasına dikkat etmeli.günde 4-5 adetten fazlası uygun değil.fazlası ishal yapıyor zaten:)

    YanıtlaSil
  22. Benim çikolatamin kıvamı olmadı. Kıtır kıtır oldu.
    Kabardi taştı :D
    Halbuki tarife harfiyen uydum. :(

    YanıtlaSil
  23. Simla hanim ben dondurmayi unutup direk firina attim cok mu kotu olacak acaba :D ahhh nasil unuttum insallah berbat olmaz...

    YanıtlaSil
  24. Merhaba, aroma olarak Dr.otker inkilri kullanabilir miyiz.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba simlacımmmm <3 supersin yaa birşey sormak istiyorum etinin FORM MISIR VE PİRİNÇ PATLAĞI ürünü mevcut besin öglerini de yazdım uygun olmaz mı acaba??? canım çok mısır istiyor bu aralar atakda 6.gunume yarın giriyorum hem tuzlu fıstık canım istiyor hemde mandaline :( çatlicam valla :)
    Besin öğeleri (100 gramda)
    Enerji (kcal) 382
    Karbonhidrat (g) 83
    Protein (g) 7,4
    Yağ (g) 1,5
    Lif (g) 3,2
    Şeker (g) 0,8
    Tuz (g) 0,8

    YanıtlaSil
  26. Simla merhabalar, tarifi denedim birebir dedigin olculeri kullandim sadece buzlukta 1 gece bekledi bugun oglen firina atabildim ancak tam 15 dk pisirdim dedigin gibi ama bu ciciler silikon kaliptan cikmiyolar yapis yapis bisi oldular :(

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips