sosyal ağlarda izleyin

21.12.12

MİKRODALGA EKMEĞİ-2

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME

Mikrodalga fırın benim için olmazsa olmazlardan.Birçok tarifte kullanıyorum.Hızlı olmasının yanında, gıdaları merkezden pişirmeye başladığı için içinin ıslak kalması gibi bir sorun yaşatmadığı için favorim.
Özellikle Mikrodalga ekmeği diyet boyunca en çok yaptığım tariflerden biri.Bu kez biraz daha farklı malzemelerle ,baton cam kalıpta yaptım ekmeğimi.İçi pişmeyen ekmeklerden yana dertliyseniz ve mikrodalganız varsa mutlaka denemelisiniz.
Bu tarif sade ama siz içine lor,çeşitli baharatlar,dereotu gibi taze otlar da ekleyerek deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:
-3 yumurta akı
-4 yk yulaf kepeği
-4 yk süttozu
-4 yk ılık su
-1 çay kaşığı kabartma tozu


Yumurta akı ,su ve süttozu hiç pürüz kalmayana dek çırpılır.Yulaf kepeği ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır.Mikrodalgaya dayanıklı bir kap içine dökülüp 700 derecede 6dk pişirilir.


*Her fırın farklı pişirebiliyor.Kontrol edip ıslak kaldıysa 1 dk daha pişirebilirsiniz.Fakat dikkat etmeniz gereken bir nokta var.Mikrodalgadan çıkardığınızda da bir süre pişme devam ediyor.Eğer süreyi çok uzun tutarsanız soğuduğunda çok kuruyacaktır.(yine de böyle olan ekmeklerinizi atmayıp çorba ve salatalarda kruton veya rondodan geçirip galeta unu olarak kullanabilirsiniz.)

*Yulaf kepeği limitinize göre dilimleyip buzlukta saklayabilir,yiyeceğiniz zaman kızartabilir veya tost yapabilirsiniz.Ben kızarmış olarak daha çok seviyorum.





51 yorum:

  1. Selam Simgacım,sayfanız için teşekkürler çok güzel paylaşım yapıyorsunuz.Benim sizden istediğim seyir evresindeyim zeytin yiyebiliyormuyuz onunla ilgili hiç yazıya rastlamadım sıkı bir takipçi olaraktan cevaplarsanız sevinirim sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Havva,
      zeytin sadece 3.evrede ödül öğününde yenebilir malesef.

      Sil
  2. Merhabalar, bende bir süredir Dukancı oldum..:)) Sayenizde çok rahat ve güzel geçecek gibi görünüyor bu diyet. Vaktim olur olmaz deneyeceğim inş tariflerinizin hepsini. meyveli yoğurt konusunda ufak bir sorum olacak..sütaşın light olanını bulamıyorum maalesef. bim kendi markasıyla çıkarmış light değil ama yağı % 2.1
    Diğerlerine göre daha düşük yani sizce sınırına göre tüketmem sorun olur mu? yardımcı olursanız çok sevinirim. hoşçakalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba leyla,
      ürün light değilse şeker içeriyordur.yağdan daha önemli şeker:)

      Sil
    2. onu hatırlamıyorum ama belki şekeri de yağı gibi azdır..:) sıfır mı olması gerekiyor? benimkisi de ümit işte naparsınız meyve aşkına.:))

      Sil
  3. MERHABALAR
    ÖNCE SİZİ TAKİBE ALMIŞIM
    NE YALAN
    SÖYLİYEYİM SONRADA TAKİP ETMEMİŞİM
    3 GÜNDÜR ANTALYADA YIM ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIM DUKAN DİYETİNE BAŞLAMIŞ BENİMDE DURUMUMUN VAHİM OLDUĞUNU GÖRÜNCE HER GÜN BANA YALVARIYOR NE OLURSUN DENE ZARAR GELMEZ DİYE.
    YAPAMAM DİYE DÜŞÜNDÜM ÇÜNKİ HİÇ BİR FİKRİM YOK
    SONRA AKLIMA SİZ GELDİNİZ
    HER DİYETE BAŞLAYACAK OLAN GİBİ PAZARTESİ BAŞLAYACAĞIMA SÖZ VERDİM
    DEMEKKİ BUNDAN SONRA SIKI TAKİPTESİNİZ:)
    HAYIRLI SABAHLAR DİLİYORUM

    YanıtlaSil
  4. normal fırında da pişirebilirmiyiz? süre ne olmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi pişirebilirsin.150 derecede 15 dakika sonra 180'e yükseltip 15-20 dk daha yeterli olacaktır.kontrollü yaparsan iyi olur.

      Sil
  5. Bu ürünü bi incelemenizi tavsiye ediyorum. Ben şu an kullanıyorum. Çok faydasını gördüm. Online Kilo Kontrol Sistemi 'Online Kilo Kontrol Sistemi' yaklaşık kullanıcı sayısı şu an 1223 ve %95 beğenilme yüzdesi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buna biz dukancanlarin ihtiyaci yok sukur ;) bu sayfayla motivasyonumuzu sagliyoruz

      Sil
  6. 2 ay önce Dukan'a başladım. Atak evresinde 4 kilo, sonraki evrede 1 kilo vermiştim ki check-up'a girdim. Diyetisyen ve dahiliye uzmanı doktorlardan bu diyeti yaptığım için ufak bir fırça yedim :) bu arada hiç bir sağlık sorunum olmadığını da öğrendim. Doktorların verdiği 1.200 kalorilik zayıflama diyetine başladım. Onu da 1 hafta sürdürdüm. Şu an ne mi yapıyorum; dukan ve doktor diyeti karması :) dukan temel prensiplerine uyarak, meyve ve sebzeyi de kalorilerine dikkat ederek diyetime ekledim. Yulaf kepeğimden ekmeğime, light süt ürünlerine çok alıştım. Bu kış şartlarında meyvesiz olmaz. Ve kilo verişim gayet düzenli sürüyor. Belki de bu kadar katı olmaya gerek yoktur. Diyetimin ilerleyen safhalarında dilerseniz tekrar bilgi veririm.

    YanıtlaSil
  7. Adsız yorumlarla notunuzu şimdi farkettim,pardon. Sizi face'de ve twitter'da da takip eden Bengi. Son yorum bana ait.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      Dukan'ın farkı kalori hesaplamaya gerek olmaması:)Kış şartlarında meyve olmazsa sebze var:)hem de kat kat fazla vitamin içeriyorlar.
      tabi herkesin kendi kararı ama yaptığın farklı bir diyet oluyor bu durumda:)

      Sil
  8. Merhaba,
    emeğinize sağlık site bir harika.Ben güçlendirme evresine yeni geçtim merak ediyorum. tam buğday ekmeği alıp yemek yerine tam buğday unu ve yulaf kepeğini karıştırarak bir ekmek yapsak nasıl olur? günlük 2 dilime denk gelmesi için ne kadar tam buğday unu kullanmak gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)
      2 dilim ekmek için 2 yemek kaşığı tam buğday unu kullanılabilir.

      Sil
  9. Yaptım,yedim,beğendim .. :) Emeğine ,fikrine sağlık :))

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Simla Hanım, 17 gündür dukan diyeti yapıyorum. Sitenizdeki değişik tarifleri deniyorum hergün. Bu tarifinize lor peyniri ekleyip poğaça gibi yapmaya başladım :) kahvaltılarda ve çayın yanında atıştırmalık olarak çok iyi oluyor.
    Sitenizi takip ederek moral buluyorum. 3,5 kg verdim, hedefim 8 kg :)İnşallah hedefimi tamamlayıp gelinliğimi öyle giyerim :) Tarifleriniz için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. merhaba Adını Sen Koy:)
    hedefine ulaşacağına eminim.kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  12. ben de gec uyandigim bu cumartesi gununde sipsak bir ekmek yemek istedim ve bu tarif ilac gibi geldi :) bunu mikrodalgada biraz kurutup sevgili edanin sogan halkasindan yapmayi dusunuyorum :) edanin blogunda da yazdigim gibi ikinizi manevi ablam gibi goruyorum :) akliniza saglik :)

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,
    Gercekten harika bir site, yeni basladim atak bitti. 25 kilo hedefle basladim bir ayda 5 kilo verdim.
    Sizin tariflerinizle yulaf kepegini hayatima sokabildim.
    Bu tarifinizi de lor peynir ile denedim muhtesem oldu. Yulaf kepegi ile yapilan urunlerin gece tuketilmesinde bir problem var mi? Bana tam bir ekmek gibi geliyor sanki kilo veremeyecekmisim gibi hissediyorum. Seyirde de kilo verisim yavasladi. Bir diger sorum da suttozu diye bahsedilen kahveye koydugumuz suttozu degil mi? Baskasiysa yedim bile artik cok gec :(
    Ellerinize saglik!
    Sevgilerimle,
    Gamze

    YanıtlaSil
  14. slm simla hnm dukan diyetini iki haftadır yapıyorum şu an için 5kg verdim ama seyir e geçtikten sonra biraz yavaşladım gibi ama acelem yok spor'a ağırlık vercem birazda..sizi sürekli takip ediyorum tarifleriniz çok güzel fakat benim sonuçlarım sizinkiler kadar güzel olmuyor.mesela tost ekmeğim sizinki kadar güzel kabarmadı süt tozunun kokusu hissedilmicek gibi deil.karamelli kavanoz keki de hiç kabarmadı:( buarada benim mikrodalgam yok normal fırın kullanıyorum bundan kaynaklı olabilirmi yada başka püf bir püf noktası varmı yazarmısınız şimdiden tşk ederim..

    YanıtlaSil
  15. bugun bir heycanla deneyim dedim, normal fırında söylediğiniz gibi pişirdim ama hiç kabarmadı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normal fırında ısıyı yavaşca arttırarak pişirmek lazım.
      150 derecede 15 dakika,180'de 15-20 dk daha pişerse yavaş yavaş kabaracaktır.

      Sil
  16. Tuz koymamanızın özel bir sebebi var mı acaba? Yoksa sadece tuzdan kaçınmak için mi?

    YanıtlaSil
  17. Yaktım tabii! Mikrodalga fırın alıp almamaya karar verebilmek için gidip annemin mikrodalgasında pişirdim. Arçelik marka, üzerinde derece yok, alt / üst pişirme gibi işaretler var, en yüksekte ilk altı dakika çok yumuşak kaldı, üstünün rengi değişmedi diye iki kere daha üç dakika pişirdim, meğer altı yanmış, kül olmuş bile:( Tam da uyardığınız gibi yani...

    Yanmış ekmekleri atmayın, un yapın, çorbada kullanın tavsiyenizi çok sevdim. Dün parçaladım, bugün kullanacağım. Böylece pencereme konan güvercinler de yanmış yulaf ekmeği yemekten sıyırmış oldular:) 2.5 aydır zavallılara başarısız yulaf kepeği ekmeklerimi yediriyorum ziyan olmasınlar, bir işe yarasınlar diye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba nalan:)
      mikrodalga kızartmadığı için yanıltmış seni.normal fırınlardaki gibi kızarmasını bekleme.beyaz kalacaktır üstü.

      Sil
  18. Yulaf kepeği koymasak olur mu ben atağın 3. Günündeyim ve artık yumurtadan bıktım yulaf kepeğine yarın başlıcam ve bu tarifi yapmak istiyorum yulaf kepeksiz olur mu?? Lütfen cevap verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  19. Dukan diyete başladım ve sonuçlar harika... dukan diyetten sonra da Online Kilo Kontrol Sistemini kullandım. Harika sonuçlar aldım. İncelemenizi tavsiye ederim.
    Online Kilo Kontrol Sistemi

    YanıtlaSil
  20. yeni dukanci17 Mart 2013 08:14

    merhaba.sut tozu yerine sut kullansam olmaz mi? bulamiyorum cunku..

    YanıtlaSil
  21. bu tarif için süttozu olmalı fakat diğer mikrodalga ekmeğinde ihtiyaç yok.
    arama motorundan bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  22. Mikrodalgada, 6 dakikada kati oldu. Sonra tekrar denedim. Bu sefer 5 dakikaya ayarladim.....Super guzel kivamda bir ekmek oldu. Kati halinide cok begendim. Artik nasil yapacagimi biliyorum, ister kati, ister yumusak....Tarif icin cok tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,
    seyir evresinde bu ekmekten günlük kaç dilim tüketebiliriz acaba?
    teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Bu ekmekten seyir evresinde kaç dilim tüketebiliyoruz acaba? Teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  25. bende merak ediyorum seyir de kac dilim yiye biliriz bu ekmekten bu aksam yapsam bi kac gune kadar kurumaz dimi hergun yapmaktan biktim artik bi ölculuk yapiyordum ama bu daha pratik kac dilim ?

    YanıtlaSil
  26. ekmek 4 yk kepekten oluşuyor.
    günde 2 yk hakkınız kadar yani yarısını yiyebilirsiniz.kaç dilim çıkaracağınız size kalmış:)
    kalanı dolapta muhafaza edip kızartıp yemek mümkün.

    YanıtlaSil
  27. cok tsk ederim :) sevindim hemen yapip dolaba koyiorum sabah tost yapip afiyetle yerim :) artik

    YanıtlaSil
  28. günde kac süttozu hakkimiz var ordan sorun olusmasin bide ?

    YanıtlaSil
  29. olmadi :( alti super oldu ustu bem beyaz kaldi yumurtalar pisti ustunde sanirim biraz uzun biraktim miro dalgada lastik gibi oldu kucucuk aldim tadina baktim harika bi tat var ama ben tuturamadim :(((

    YanıtlaSil
  30. süttozunda sınır yok dendi en son fakat 3 kaşığı geçmemeli bence.
    her fırında farklı olabiliyor.
    bir dahaki sefere daha az pişirebilirsin.bunu da atma ama kızartmayı dene bir de.

    YanıtlaSil
  31. Simla hanım siz bu tariften kaç dilim çıkarttınız?

    YanıtlaSil
  32. Simla Merhaba,
    Ekmeğini yaptım harika oldu :) Ölçüsü tam tutuyor. Benim mikrodalgamda 600 Watt'ta 7 dk.da pişirdim puf puf çok lezzetli bir ekmeğim oldu :) Eline ve emeğine sağlık, iyi ki varsın.
    Bir de sana sormak istediğim farklı bir konu daha var. Hani bu ekmeğe 3 yumurta akı koyuyoruz ya kalan sarıları nasıl değerlendirebilirim acaba? Sen kalan sarıları ne şekilde değerlendiriyorsun?

    YanıtlaSil
  33. NEY merhaba,
    Afiyet olsun:))
    Artan sarıları custard sos yaparak dondurarak saklayabilirsin.Arama motorundan ulaşabilirsin tarife:)

    YanıtlaSil
  34. çok tatlısınız biliyosunuz değil mi?siz olmasaydınız ekmeksizlik krizinden tepetaklak olup diyeti bırakacaktım..bu kadar uğraş emek,tebrik ediyorum sizi.

    YanıtlaSil
  35. :)sen de çok tatlısın didem.teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  36. Atak evresinde de yiyebilir miyim bunu?

    YanıtlaSil
  37. Simla, ekmek bir harika oldu. Bende 700 derece yoktu 600 derecede 4 dakika yaptım çok da güzel oldu.Ama senin ekmeğin daha bir sarı gibi gözüküyor neden acaba ? ..

    YanıtlaSil
  38. Bu ekmek benim diyette hayatimi kurtaracak :) az once yaptim ve peynirle yedim, harikaydi. Normalde kepek tadindan artik midem bulaniyor :( saniyorum bayagi biktim. Bu tarifi galete karisimi unu ile yaptim ve kizartinca da tek kelime ile muhtesem oldu. Tarifiniz icin cok tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  39. slm dukan diyeti yapmak istiyorum yardimci olun nasil baslaniyor ne yapiloyor bir aylik liste yazarmisinz lutfen kitabi yok bende

    YanıtlaSil
  40. Simla merhaba hem daha once dukan yaptim doktor birakmami soiledi simdi saclarim cok dokuluyor bide kan tahlili yaptim vitamin eksikli cikti

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips