EVRE:ATAK*-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
*Atak evresinde ise sos kullanmadan tüketebilirsiniz.
MALZEMELER:
-2 su bardağı yağsız süt
-2 yk süttozu(kahve beyazlatıcı değil süttozu olmalı)
-2 yk toz tatlandırıcı
-2,5 tatlı kaşığı toz jelatin
-1/2 çay bardağı su
-6 damla vanilya aroması
-6 damla krema aroması(şart değil.bende olduğu için kullandım.)
sos için;
-1 tatlı kaşığı kakao
-4 yk sıcak su(kıvama göre azaltabilirsiniz.)
-1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı(ben kullanmadım ama size acı gelirse kullanabilirsiniz.)
Süt ve süttozu topaklanmaması için tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır.Ateşe alınır ve iyice ısıtılır.
Jelatin su içinde eritilir ve biraz bekletilir.
Ateşten alınan süte tatlandırıcı ve aromalar eklenir.Jelatin ilave edilip sütün içinde hiçbir tortu kalmayana dek karıştırılarak eritilir.
Sudan geçirilen kaselere bölüştürülen tatlı ılınınca buzdolabına kaldırılır.En az 8 saat beklendikten sonra bıçakla kenarları kurtarılarak servis tabağına ters çevrilir.(Dolaba kaldırmadan önce su gibi bir kıvamı var ama merak etmeyin 8 saat içinde jel kıvamını alıyor.En güzel kıvam ise 24 saatte gerçekleşiyor)
Kakao sıcak su ile karıştırılarak(arzuya göre tatlandırıcı da eklenerek) sos kıvamına getirilir.Tatlının üzeri süslenir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT:Jelatin konusunda tereddütleri olanlar markalı ve helal sertifikalı ürünleri kullanabilirler.Baharatçı ve aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.
Bitkisel jelatin olan agar agar da özellikle yurtdışında yaşayanlar için alternatif bir ürün.Burada da birkaç internet satış sitesinde mevcut ama kiloluk ambalajlarda satıldığından oldukça maliyetli ve fazla miktarda oluyor.
emeğinize sağlıkk çok güzel gözüküyorr....jelatinsiz olurmu acaba?yada nasıl olur?
YanıtlaSilJelatinsiz olmaz malesef.Kıvamı veren jelatin çünkü.
SilSimlacım bu gerçekten harika bir tatlı. Seyir evresindeyim ve her akşam yapıp, bir sonraki akşam hepsini yiyorum. Ellerine kollarına sağlık. İyi ki varsın. Bu arada 29 Ekim'de umarım sen birinci olursun.
SilAfiyet olsun:)
Silben de heyecanla sonucu bekliyorum.bakalım derecemiz ne olacak:)
sosu için 4 yemek kaşığı su az değil mi? :)
SilSimlacım Ayfer Kaur un helal sertifikası varmıydı bilgin vardır..
YanıtlaSilEvet var:)
SilLokman Hekim'de satılan jelatini kullanan var mı acaba? Ben kullanıyorum, kiloluk alınandan ama garip bir kokusu var gibi geldi bana.
YanıtlaSilEvet ben ondan aldım ve bu tarifi yaptım. Gayet güzel oldu. 45 dakika dondurucuda hemen katılaştı. Hatta yarım tatlı kaşığı eksik koyabilirmişim jelatini diye düşündüm. Aromasında ben bir sıkıntı hissetmedim. Ama hayvansal ürün olduğu için tabii tek başına tuhaf kokabilir.
Sileline sağlık simlaa, muazzam görünüyor, ya bir ben bulamadım herhalde şu toz jelatini ve krem tartarı. ist büyükçekmece-beylikdüzü taraflarında gördüğüm aktara girip soruyorum ama ilk defa duymuş gibi bakıyorlar. yaprak jelatin verelim abla diyorlar. hele geçen bir bayan vardı aktarda krem tartar sordum, yüz maskelerinin ve kremlerinin olduğu reyonu karıştırmaya başladı:)))
YanıtlaSilenteresan valla ne diyeyim:))
Silen güzeli internetten almak sanırım bu durumda.
Aylin Beylicium Avmde alt kattaki aktarda varmış jelatin:)
Sileline saglikkk
YanıtlaSilŞu jelatini bir türlü sevemediğim icin haftaya yurtdışına gidersem listenin başıinda marketten alacaklarım, ağar ağar ve jelatin var, 3. Sırada da kek için yeşil cay. Panna cottayi da o kadar hayal etmiştim ki, ben size evrenden istek gönderiyorum galiba:)
YanıtlaSilkesinlikle:))
SilBu arada Sarayın hani çikolata soslu saray muhallebisi var ya, görüntü de aynısı olmus, ben kuzey güneye başlamadan önce bunu yapayım bari, malum yarın Perşembe.
YanıtlaSilMerhaba simlacim ya ben hep tereddütteyim sp gunünde Olur mu bu tatli kakoyu kullanabilirmiyim
YanıtlaSilGüçlendirmenin sp gününde sınırlı izinliler kullanılmıyor ama seyirin sp günlerinin ataktan farkı sınırlı izinlilerin kullanımına izin vermesi.
SilTabi ki kişi kendi durumuna göre karar vermeli aslında.Bazılarımız duraklama yaşayabilirken bazılarımıza hiç etki etmiyor.
Yok canim ben korumadayim bu tarifin yapasim geldi o yüzden sordum
YanıtlaSilBugünde sp yapıyorum
YanıtlaSilDoğru unutmuşum:))
SilKorumanın sp gününde de tercih etmek önerilmiyor sınırlı izinlileri.
Himm tüh ya kako sosunu yapmasam da olurdu ama süt tozu kullanmadan olmazki :(
YanıtlaSilSüttozunda sorun yok.Atakta bile kullanılabiliyor.Sadece 3 yk aşmamak lazım.
SilSeni seviyoreee :)
SilTatlıyı yapanınız var mı bilmiyorum dün akşam panna cotta tarifini denedim. donacağını ümit ettim sabah ama hala dün akşamki gibi suluydu. neden olabilir bilmiyorum tarifi aynen uyguladım. ama donacağını hiç sanmıyorum
YanıtlaSilaynen uyguladıysan katılaşmama ihtimali yok.jelatinde sorun olabilir mi?(akşama kadar bekle istersen.bakalım 24 saat sonra da aynı kalacak mı?)
Siliçine 2 yemek kaşığı buğday nişastası koydum ve yeniden pişirdim. böylece koyulaşmış oldu. :)
Silama dukan'a uymamış oldu:)
SilJelatini kattıktan sonra ateşe almıyoruz değil mı?
YanıtlaSilHayır.İyice eritmek yeterli.
SilBenimkiler dolaba girmeyi bekliyorlar, bu panna cottayla ilgili çok hayal kurdum, umarım benimkiler sertlesirler.
YanıtlaSilSimla hn, cocukları yatırıp üretime gecen bir biziz galiba, bizim mesaj saatleri hep bu saatler oluyor. Yalnız aksam aksam cıvıl peyniri arayıp sonunda eve yanlislikla çeçil peynirle döndüğüme de çok güldüm ama yaptım artık valla kıymalı tarifinizi de, ben de diyorum bu yağ oranı nedir böyle diye...yine de fırından alacağım poaçalara 5 basar modelinde oldular:)
YanıtlaSilTam tarifi uyguladım muhteşem oldu, süper...
YanıtlaSilAfiyet olsun.Hem poğaçalar hem panna cotta için:))
Silmerhabalar ben diete başlayalı iki ay oldu ve 12 kilo verdim (atak dahil) acaba az mı? Sormak istediğim krem tartarı,süttozunu,değişik aromaları internetten mi alıyorsunuz acaba aldığınız internet sitesinin adını verebilir misiniz?
YanıtlaSilMerhaba Tuğba,
SilBen eskiden beri gurmenetten alışveriş ediyorum.Herşeyi birarada bulabileceğin güvenilir bir sitedir:))
Simla merhaba;
YanıtlaSilSütle süt tozunu karıştırıp ocağa aldığımızda kaynatmıyoruz değil mi, sadece ısıtıyoruz.
hayır ısıtmak yeterli Aliz.
SilMerhaba simla haşhaşli kek yapabilirmisin acaba cok seviyorum hashas yasakmi
YanıtlaSilHaşhaş uygun değil ne yazık ki.
SilEvet hashas yasakmı
YanıtlaSilYa simla bu olmadı malzemeyi kaynatmıyorsun dimi harfi harfiyende yaptım niye olmadı ki? :(
YanıtlaSilbilmiyorum ki naile.yapanlar hep bu tarife göre yaptı.
Silnesi olmadı?
Cıvık kaldı taa dün öğlen yaptım hala dolapta çorba gibi duruyor çıkarsam ocağa koysam biraz daha jelatin katip pişirsem olur mu
YanıtlaSilJelatini koyduktan sonra pişirmedin değil mi?pişince özelliğini kaybediyor çünkü.
Sileğer tutmadıysa jelatinin bayat olabilir.ölçüler doğruysa başka sorun gelmedi aklıma.
Ocağın alti kapalıydi ama sıcağına üstünde durdu biraz ondan olabilir peki kurtarabilirmiyim vukuunu yoksa atayım mı m?
YanıtlaSil24 saati buldu mu?istersen biraz daha beklet.olmazsa at ama.
SilOk sagol canim meşgul ettim seni ben en iyisi helva yapayım :)))
YanıtlaSilTarifi aynı ölçülerde uyguladım. 2 saatte dolapta bekledi ve katılaştı. Nefis bir tatlı. Fikrinize sağlık,emeğinize sağlık. KOCAMAN teşekkürler,hiç diyette hissetmiyorum kendimi SAYENİZDE ..
YanıtlaSilafiyet olsun:)
Silne güzel:)
yaprak jelatini ufalayıp yapsam olmaz mı acaba?
YanıtlaSilolur tabi.aynı şekilde su içinde eriterek kullanabilirsin.
Silevet yaptım ve güzel ama bir yaprak jelatin yerine 1,5 koysaymışım daha iyi olabilirdi,deneyim oldu:)tşkler simle abla..
YanıtlaSilSİMLA HANIM tarif süper görünüyor. Jelatin yerine Dr.Oetker in küçük mavi poşetlerde 3 lü olarak satılan tart jöleleriyle yapsak olmaz mı acaba?
YanıtlaSilmalesef o ürünün içeriği uygun değil.
Silsütle süt tozu ısıtılır derken kaynamıcak mı demek oluyo bu? kafam karıştı???
YanıtlaSilevet kaynamayacak.ısınması yeterli.
SilAzonce yaptim panna cottalarimi ve 1 tanesini yedim bile.. ben kakao sos yapmadim. Birini sade biraktim birine tArcin serptim birine de cilek aromasi kattim kirmizi gida boyasiyla. Tarcinliyi yedim miss gibiydi 4saat beklemenin sonunda.. bakalim digerleri nasil..
YanıtlaSilSimla hanım merhaba,
YanıtlaSilJelatinin içeriği nedir? Yani protein, karbonhidrat açısından
Bu arada çok güzel bir tarif olmuş :)
pelin merhaba,
YanıtlaSiljelatin %100 proteindir.diğer tüm değerleri 0'dır:)
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilPınar:Bu akşam bu enfes tatlıdan yaptım fakat toz jelatin bulamadığımdan yerine Kenton marka limonlu jel kullandım. Aynı işlevi görür diye umuyorum fakat içeriği açısından dukana uygun mudur?
YanıtlaSilPınar merhaba,
YanıtlaSiliçeriği ne yazık ki şeker sebebiyle uygun değil.
bu tatlıyı keşfetmek diyeti kaçamaksız sürdürme ihtimalimi %50'den %100e çıkardı diyebilirim, harika bir lezzet, kıvamı da süper ne sert ne yumuşak, eline sağlık Simla
YanıtlaSil
YanıtlaSilmrb. bu tatlıyı ben canderel stevia toz tatlandırıcı ile yaptım. ilk defa kullandığım bir tatşandırıcı. tadı çok garipti. siz hangi markaya kulladınız?
Ellerinize sağlıkk,ilk denemem biraz akışkan olmuştu ama ikinci denemem de daha başarılıydım.Yenmek için akşamı bekliyorlar.Çok teşekkürlerr simla hanım harika bir tarif.
YanıtlaSilsimla hanım mrb.bir çok tarifte vanilya aroması var ama ben sevmedim aromaları.onun yerine aktarlada satılan şekersiz vanilya kullansam olurmu acaba teşekkürler
YanıtlaSilsimla hanım. dr oetker şekersiz vanilyalı pudingi uygunmu sizce içindekileri yazıyorum.mısır nişastası,aroma vericiler,öğütülmüş vanilya parçaları % 0,37.ugunsa sizce ne kadar tüketmeliyim seyirdeyim.tşkkürler
YanıtlaSilpişirdim sabırsızlıkla yorumunuzu bekliyorum hemen dalıcam kaseye o decere yani.dr oetkerin sitesindesin ürünü inceleyebilirsiniz.teşekkürler
YanıtlaSilsevgi merhaba,
YanıtlaSilhazır ürünler dukan'da önerilmiyor.aynısını biz de rahatlıkla yapabiliriz.en azından limitler konusunda sıkıntı yaşanmaz bu durumda.
vanilya için de doğal vanilya çubuklarından kullanabilirsin.
teşekkür ederim simla hanım.ozaman bunlar hooop çöpe.kendim yapim barim.teşekkürler.
YanıtlaSilDiyet yaparken cok guzel bir tatli yemis oldum sayenizde. Cok tesekkurler tarif icin.
YanıtlaSilyaaa superdi 3 kase çıktı ilkini yaptığım gibi, diğer ikisini dayanamayıp bugün yedim :) Atağın en güzel tatlısı bu teşekkürlerr :)
YanıtlaSilyaaa superdi 3 kase çıktı ilkini yaptığım gibi, diğer ikisini dayanamayıp bugün yedim :) Atağın en güzel tatlısı bu teşekkürlerr :)
YanıtlaSilmerhaba simla hanım ben atak evremi bitirip seyir dönemime geçen biri olarak hiç tatlı yemedim ve seyir evremde bu tatlıyı ne kadar yeme hakkım var ? teşekkürler.
YanıtlaSilmerhaba adoşş,
YanıtlaSilbu tarifteki miktarlar 1 güne uygun aslında.istersen tümünü yemen mümkün.
Merhaba, iki ürünü de daha evvel kullanmadığım için sormak istedim. Jelatin muadili olarak krem tartar kullanılabilir mi?
YanıtlaSilhayır ikisi tamamen farklı malzemeler:)
YanıtlaSilMerhaba Simla Hanım,
YanıtlaSilTarif için çok teşekkürler, denedim güzel de oldu, ben içine muz aroması ilave ettim, daha önce denediğim farklı tariflerden jelatinin verdiği koku ve tadı sevemediğim için aroma miktarını arttırdım ancak yine de jelatinin verdiği o koku ve tat kamufle olmamıştı :(.bugün arkadaşlarımla konuyu tartışırken acaba jelatin yerine bağlayıcı olarak yumurta beyazı kullanamazmıyım sorusu aklıma geldi ve sizin yorumunuzu almak istedim. Yumurta beyazı ile denediniz mi hiç, sizce nasıl sonuç verir?