sosyal ağlarda izleyin

16.11.12

KURABİYE MANTOLU ELMA



EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME
Pişirmek başlı başına bağımlılık yaratan bir duyguyken, blog yazarı olduğunuzda deliliğe varan bir hale bürünüyor gerçekten.
Dün akşam BU tarifi tesadüfen görmemle kendimi mutfakta bulmamın başka izahı olamaz:)




Tabi ki orijinal tarif bizim için uygun değil.Aslına bakarsanız bu hali bence çok daha iyi oldu çünkü milföyün elma suyuyla ıslanmış halinin düşüncesinden bile hoşlanmadım.Orijinal tarifte elmanın içi için karamel sosu kullanılmıştı.Ben goji tercih ettim ama süt reçeli veya karamel sos ile de doldurmak mümkün.

Servis ederken de custard sos veya vanilyalı dondurma kullanabilirsiniz.
Hem şık,hem lezzetli hem de yapması oldukça kolay olan bu tarifi denemek için biran önce güçlendirmeye bekleriz:))


MALZEMELER:(1 kişilik)
-1 elma
-2 yk tam buğday unu
-1 yk yağsız yoğurt
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-1 yk toz tatlandırıcı
-1/2 tatlı kaşığı tarçın
-1 yk goji berry
-1 yumurta sarısı
-1 yk limon suyu
-1 çay kaşığı kab.tozu

Hamur için un,kab.tozu ,tatlandırıcı ve tarçın iyice karıştırılır.Yağ ve yoğurt eklenerek iyice yoğrulur.Üzeri kapatılarak buzdolabına kaldırılır.


Elma soyulur.Ortası dibi açılmayacak şekilde oyulur.Kararmaması için limon suyuyla ovulur.


 Gojiberry az tarçınla karıştırılır ve elmanın içi doldurulur.




Hamur ince açılır ve şeritler halinde kesilir.



 Hamur şeritleri elmanın çevresine sarılır.





Üzerine yumurta sarısı sürülür.



Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek yaklaşık 30 dk.pişirilir.


Afiyet olsun.

NOT:Seyirde 1,5 kaşık tam buğday unu=1tolere
-Güçlendirmede günlük 2 dilim tam buğday ekmeği yerine 2 yk tam buğday unu kullanabilirsiniz.Bu tarifi yaptığınızda ekmeği yememelisiniz.
-Seyirde 1 elma=1tolere
-Güçlendirme ilk yarıda günde 1 porsiyon ikinci yarıda günde 2 porsiyon meyve yiyebilirsiniz.

13 yorum:

  1. vallahi harikasin.en caliskan blog umarim olursun hakediyosun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Burcu.diyorum ya bu delilik hali aslında:D

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor elinize sağlık,güçlenlendirmeye geçmeyi sabırsızlıkla bekliyorum bunu yapabilmek için... birde Dukan usulü Gazpacho Çorbası tarifi verseniz ne mutlu oluruz...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba... Ellerinize emeğinize sağlık. Bir şey soracaktım. Acaba hiç ayva tatlısı denediniz mi? Kaç gündür aklımda, benzer bir tarif göremedim hiç. Deneyimleriniz ya da fikirleriniz benim için önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşen;
      Facebook sayfamda bir tarif mevcut.İstersen bir bak:)
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=334561639903100&set=a.292652680760663.90365.289208191105112&type=3&theater

      Sil
    2. teşekkür ederim gözümden kaçmış:)

      Sil
  4. Simla hanim bir kac gundur tariflerinizi okuyorum, ozur dileyerek sormak zorundayim. Evli misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evli ve 2 çocuk annesiyim:)

      Sil
    2. Bu tarifleri yapabilen bekar bir tanidiginiz olabilir mi :)

      Sil
  5. güclendirme evresiymis hic bakmayim ben en iyisi :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  6. Şu elmayla hamurun buluşmalarına oldum olası bayılırım, yakında Apple strudel geliyor gibi bir his var icimde Simla hn.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips