EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Normalde yağlı but eti tercih edilmeli ama bizim o lüksümüz yok tabi ki.
Bu şekilde piştiğinde kalan etler kavurma gibi oluyor.Soğuduğunda kavurmalı yumurta veya dukan usulü pidelerde de kullanabileceğiniz lezzetli bir malzeme haline geliyor.
MALZEMELER:
-İstenen ölçüde rostoluk parça et(dilimlenmemiş bütün halde ve görünen tüm yağları temizlenmiş şekilde)
-Kekik
-Tuz(tercihen doğal kaya tuzu)
-Karabiber(ben tane karabiber kullandım.)
Etin her tarafına baharatlar ve tuz serpilir ve yapışmaz tabanlı bir tencereye alınır.(döküm tencereniz varsa daha da lezzetli olacaktır.)
Kapak kapatılır ve en düşük ateşte pişmeye bırakılır.
1 saat sonunda ters düz edilir.
Yaklaşık 40 dk daha pişirilir.
Süre sonunda et kontrol edildiğinde lime lime ayrılıyorsa pişmiş demektir.
Didiklenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
not:tarifte su kullanılmıyor.et kendi suyunda pişiyor.
Merhaba,
YanıtlaSilBu tarifte tencereye su koyacakmıyız? Bir de ne tür tencere lazım, teflon veya düdüklü??
Özgür..
hayır su koymuyoruz.düdüklü değil normal tencerede pişiyor.tercihen yapışmaz tabanlı bir tencere daha iyi olacaktır.
SilBumerangg ödülleri için tebrikler ;)
YanıtlaSilselam selin ben -konuyla alakasız olacak ama en son bunu yazdıgınız ıcın buna yazmayı tercih ettim dukan da 16.gunum ılk basladıgıma cok kılo aldıgım ve o rakamı gorursem dıyete baslıyamayacagım ıcın en bas tartılmadım ama atak bıttıgınde(6 gun yaptım) 83.4 dum, seyırde tartılmamaya calısıyorum ama canım durmuyor ve tartılıyorum yanı aradan 10 gun gecmesıne rağmen sabah hala 83.dum kaldıki dün sp gunumndu , kacamak yapmıyorum herseyı de yerınde yıyorum ama gercekten motıvem kırılıyor ve su an bozabılırım :( boyle bı durum normalmı yoksa dukan bana mı ıslemıyor :( hani düşünüyorum bır tek su dondurulmus koftelerden yıyorum ıs yerınde bozmamak için ona bahane bulmaya basladım artık :( hepl me:(
YanıtlaSilCanım tebrik ederim Bumerang ödüllerinde 1. olmuşsun-olmuşuz :)
YanıtlaSilGerçekten çalışkan bir blog, aynen bu şekilde devam edelim.
Yazma azmin hiç bitmesin :)