EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-200 gr yağsız dana kıyma
-çeyrek soğan rendesi
-1 su bardağı yağsız süt
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-3 su bardağı su
-1 çay kaşığı köfte baharatı(kimyon,toz kırmızı biber,karabiber,yenibahar karışımı)
Kıyma soğan rendesi ve baharatla iyice yoğrulur.Dinlendirilir.
Kaynamış su tencereye alınır çok az tuz ilave edilir .Kıymadan fındık büyüklüğünde köfteler yapılarak suya atılır.
Soğuk süte nişasta eklenerek karıştırılır.
Köfteler pişip suyun yüzüne çıkmaya başladıklarında nişastalı süt eklenir.Kıvam alıncaya dek pişirilir.
Afiyet olsun:)
eline saglik ..her yeni tarif resmen beni heyecanlandiriyor
YanıtlaSileline saglik ..her yeni tarif resmen beni heyecanlandiriyor
YanıtlaSilTariflerinizi beğenerek izliyorum Simla Hanım. Bir çoğunu da deniyorum, elimden geldiğince ama bu busefer hiç güzel olmadı :( nerede yanlış yaptım acaba :(
YanıtlaSilbelki sevmediğin baharatlara denk gelmişsindir.ya da sana hitap etmemiş olabilir.benim de en çok yaptığım tariflerden biri:)
SilNişasta katmama rağmen kıvamı su gibi kaldı. Neyse önümüzdeki tariflere bakıcaz artık :)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBen baharatı çok fazla kullanmayı seviyorum:)Sanırım rengi bu yüzden bayağı koyu oldu.Tabi fotoğraftan kaynaklı koyuluk da mevcut:9
Silaz önce yaptık ve yedik, sıcak ve yumuşak bişeyler isteyen bünyeme ilaç gibi geldi teşekkürler:)
YanıtlaSilbu arada ben de renk versin diye nişastalı sütten sonra baharat ekledim, asıl renk veren baharat kimyon oluyor, neden beyaz oldu diye endişelenenlerin bilgisine:)
Afiyet olsun:)
SilEvet ben kimyonu fazlaca koyuyorum sanırım:)
nişasta atak evresinde serbestmiydi :D
YanıtlaSil1 tatlı kaşığı kadar kullanılabilir.kitapta syf 185;)
YanıtlaSilbuda çok güzel oldu.ımmm harika.
YanıtlaSil