EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-1 adet palamut (alırken tüm kılçıklarını temizletip, fileto olarak alın)
-1 yumurta
-1 tatlı kaşığı yulaf kepeği
-1/4 küçük soğan(veya 2-3 arpacık soğan)
-1 avuç dereotu
-1 avuç maydanoz
-karabiber,toz kırmızı biber,çok az tuz
Palamut kesme tahtası üzerinde bıçakla incecik kesilerek kıyma haline getirilir.Soğan rendelenir ve fazla suyu sıkılarak balığa eklenir.Otlar ince ince doğranır ve kalan malzemelerle beraber balığa eklenerek iyice yoğrulur.
Yağsız tavada her iki yüzü de iyice kızartılarak servis edilir.
Afiyet olsun:)
İstanbul'da yaşayanlar belki bilir, Taksimdeki Zencefil çok güzel yapar bunu, sizinki de onu aratmayacak galiba. Tşk.
YanıtlaSilrahatsız etmek istemiyorum ama Simla Hanım, içime sinmiyor,benim 60 olmam lazımdı 3 kasımda ama ben yapamadım,paniğe kapıldım,kabızlık saç dökülmesi derken,az biraz fındık ,ceviz,çiğdem ve son 4 gündür tam buğday ekmeği yedim.
YanıtlaSilGüçlendirmeye geçmiş mi oldum,atak yapsam 2 gün ve seyire devam mı etsem,güçlendirmeye böyle bi kilo farkıyla geçilir mi,vitamin kullanıyorum,ceviz,bol yoğurt süt alıyorum,saç dökülmesinin diyetten olması çok saçma geliyor,pes etmek istemiyorum.Ne dersiniz?
Bende bunu tilapia baligi ile ile deniycem,super gozukuyor.
YanıtlaSilSimla hn, bu tarifte balığı haşlamıyoruz, kızgın yağa da atmıyoruz, çiğden kullanınca palamutu, pişmesi kolay oluyor mu, yoksa kapak kapatıp mı pişmesini sağladınız?
YanıtlaSilkapağa hiç gerek yok.çok rahat pişiyor.köfteleri çok kalın tutmamakta fayda var ama.
Silsüper gözüküyor :) ellerinize saglik. eger diyete cesaret eder baslarsam insallah bu tariflerinizi uygulayacagim.yanliz olmadigiminhissetmek güven veriyor.kitabi bitirdim ama ya Allah deyip baslamam lazim:(
YanıtlaSilbaşlayıp sonuçları gördüğünde neden bu kadar beklemişim diye hayıflanacaksın tuna ebru:)
Silharika oldu
YanıtlaSilharika bir tarif
YanıtlaSil