sosyal ağlarda izleyin

30.10.12

KURU PATLICAN OTURTMA

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME

İster taze ister kuru olsun patlıcan her mevsim favorim:)Aslında dolmasını yapmaktı niyetim fakat uzun uzadıya doldurmakla uğraşmaya vaktim kalmayınca oturtmasını yaptım.
Ben böyle de sevdim ama dolmalık patlıcandan ziyade yemeklik kurutulmuş patlıcan çok daha güzel olacaktır.

MALZEMELER:
-200 gr kuru patlıcan(yaklaşık 15 adet)
-100 gr yağsız kıyma
-4-5 adet kuru domates
-4-5 adet kuru dolmalık biber
-1 küçük soğan
-2 diş sarmısak
-1 yk biber salçası(katkısız-yağsız-şekersiz)
-1 yk domates salçası(katkısız-yağsız-şekersiz)
-Karabiber,toz kırmızı biber

Kuru sebzeler yıkanıp üzerlerini geçecek kadar kaynar su eklenerek  hafif yumuşayana dek haşlanır ve süzülmeye bırakılır.

Soğan ve sarmısak yemeklik doğranır ve kendi suyunda kavrulur.Kıyma eklenerek beraber kavrulur.Salçalar ilave edilir ve kokusu çıkana dek çevrilir.

Sebzeler doğranır ve tencereye alınır.Baharatlar ve az tuz ilave edilerek sıcak su eklenerek iyice yumuşayana dek pişirilir.

Sarmısaklı yoğurtla servis edilir.

Afiyet olsun:)

9 yorum:

  1. Simlacım;ellerine sağlık kuru patlicanları her sene memleketten gönderiyorlar ve dolmayla uğraşamadığımdan ziyan ediyordum;verdiğin fikir için teşekkürler;eklemek istediğim bir not:kuru patlicanları direk kaynar suya atmak gerek;aksi halde ne kadar kaynasa yumuşamıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun:)
      ben de sıcak su dökmüştüm üzerlerine yazmayı unutmuşum.ekliyorum hemen.teşekkürler:)

      Sil
  2. ellerine saglik kuru sebzeleri cok sewerimmm

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık lezzetli görünüyor fakat benim merak ettiğim üzerlerindeki beyaz kuyruk yağı gibi görünenler nedir acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıyma parçalarını söylüyorsun sanırım.biraz iri parçalar halinde kalmışlar ama kuyruk yağı asla:D

      Sil
  4. ellerrinize sağlık bende geçen hafta dolmasını yaptım.... pirinç yerine yulaf ezmesi kullandım kimse anlamadı.... kendimi epey suçlu hissettim ... sizde de tarifi görünce iyi geldi. sanki sizde olmayan tarifleri uydurunca kaçamak gibi geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin de eline sağlık:)
      kaçamak olmamış ama yulaf ezmesi işi bozmuş zira kullanmamız gereken bir ürün:)

      Sil
  5. ben bunu az önce pişirdim, gerçekten o kadar mükemmel oldu ki o kadar olur yani :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips